odpala i niedługo gaśnie, brak pomysłów, pomocy
-
- Quad:: lucky star 300
- Imię: robert
odpala i niedługo gaśnie, brak pomysłów, pomocy
witam wszystkich i proszę o pomoc. mój gad trochę zwariował, po odpaleniu pochodzi trochę i gaśnie, raz pochodzi tylko chwilę nieraz trochę dłużej, później żeby odpalić ponownie to musi sporo pokręcić, ale nieraz odpala szybko. kilka razy przed zgaśnięciem zauważyłem wariowanie licznika, na przykład blokuje pokazywanie obrotów i pokazuje jakąś liczbę cały czas, albo się restartuje i wygląda jak po przekręceniu kluczyka.
dodam że bak jest wyczyszczony, gaźnik również, nowa świeca i przewód wysokiego napięcia, wymieniony akumulator, bezpiecznik koło akumulatora też sprawdzony. proszę o pomoc bo nie mam ochoty wymieniać wszystkiego po kolei, bo to za duży koszt by był. z góry dzięki za pomoc
dodam że bak jest wyczyszczony, gaźnik również, nowa świeca i przewód wysokiego napięcia, wymieniony akumulator, bezpiecznik koło akumulatora też sprawdzony. proszę o pomoc bo nie mam ochoty wymieniać wszystkiego po kolei, bo to za duży koszt by był. z góry dzięki za pomoc
- Tomek_LS500cb
- Quad:: lucky star 500cb
- Imię: Tomek
Re: odpala i niedługo gaśnie, brak pomysłów, pomocy
Sprawdz czy dostaje paliwo... kranik podcisnieniowy..
-
- Quad:: lucky star 300
- Imię: robert
dziś mierzyłem miernikiem napięcie na akumulatorze i po odpaleniu strasznie wariuje miernik, pewnie regulator do wymiany
-
- Quad:: Hulajnoga elektryczna
- Imię: Marcin
a jakie wartości pokazuje miernik na wolnych obrotach a jakie na wysokich ?? powinien mieć miedzy 13 a 14,5 v wtedy jest ok jeśli okaże sie że ma inne to duże prawdopodobieństwo że poadł regulator a to że wartości skaczą to nic złego byle w tym zakresie który ci podałem w razie czego mam takie regulatory jak by co to pisz na PW
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .
Mialem cos podobnego w kymco kxr 250 i był to czujnik zmiany biegow.
- Pingwin Legnica
- PingwinSquad
- Quad:: osiołek :)
- Imię: Daniel
- Kontakt:
A moze ssanie Ci sie zawiesza? Tloczek w gaźniku nie wychodzi do końca?
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl
Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś
w trakcie szukania nowego kierunku...
www.pingwin.com.pl
Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś
w trakcie szukania nowego kierunku...