Shenke 250, bardzo słaby pomocy i jaki olej/gotuje się płyn
-
- Quad:: niewiem jeszcze
Shenke 250, bardzo słaby pomocy i jaki olej/gotuje się płyn
Witam. Mam 2 pytania. Chce zmienic olej w moim quadzie Shenke 250 przeprawowy 2008r. Nigdy tego nie robilem. Kupilem go troche pokiereszowanego i chce go doprowadzić do stanu. Niewiem jaki olej tam idzie jakie ma byc oznaczenie i gdzie sie go wlewa i spuszcze i ile go wchodzi i co z filtrami oleju bo czytałem że jest jakiś odśrodkowy i sitko , a pozatym jak spuszczam z silnika to ze skrzyni tak samo i sprzęgło chodzi na tym samym oleju?? Czy sprzęgło wogóle nie jest smarowane. Pozatym druga sprawa. Jak go kupilem palił na rozrusznik, miał moc itp był zrywny ale jak się zagrzał na rozursznik nie odpalił tylko na pycha. Można było kręcić i kręcić. Póżniej nawet po nocy nie chciał załapać na rozrusznik. Ustawiłem z kolegą zawory , on twierdził że były podstawione. Daliśmy przerwe 0,05 i 0,10 na wydechowym i po tym zabiegu jak był zimny odpalił na dyg ale coś cyka teraz w silniku i jest strasznie słaby. Max prędkośc 40 km/h i leeka górka trzeba nieraz do 1 redukowac. Co to moze być ???Dodam że teraz po 1 h jazy po lekkim terenie pali bez problemu.W zimie też przy -15 zapalił za drugiim razem. Tylko jest słaby. Nowy gaźnik założony, świeca. 3 problem to gotujący się płyn chłodniczy. Wentylator się nie włącza. Wszystkie węże gorące i nie włączy się. Na ostro działa.4 Problem po zapaleniu i wrzuceniu biegu np 1 to szarpnie go lekko do przodu tylko raz. Póżnij problem znika nawet przez cały dzień. Dziękuje za pomoc.