Quad za 7000 - 8000 zł
- DKfan
- Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
- Imię: Jacek
Re: Quad za 7000 - 8000 zł
Z tego co pamiętam wszystkie cf jakie są sprzedawane mają pakiet dokumentów do bezproblemowej rejestracji. Więc nie będziesz miał problemów z poruszaniem się po drogach
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad
M&M sQuad
- Robertos
- Quad:: CF MOTO 500
- Imię: Robert
To super, bo juz zacząłem sie martwić. Ps.DKfan czy ty jesteś cały czas na forum? Podziwiam determinacje i chec pomagania innym. Zauważ, ze nie za bardzo ktoś tak często pisze. Szacun.
- DKfan
Magiczna funkcja... "Powiadom o nowych postach"... W telefonie
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad
M&M sQuad
- Robertos
Pojutrze jadę obejrzeć CF 500 2014r. Lekka używka 900km, Aktualnie serwisowany, Rok Gwarancji cena 16000zł.
Sprzedawca dodał info o zmienionych oponach, są o cal większe oraz dodatkowych poszerzeniach. Quad nie został jeszcze zarejestrowany - poprzedni właściciel nie miał czasu.
Koledzy prośba o jakieś wskazówki, żeby się nie wpakować. PS. Nowy to koszt 20000, ale mają w ofercie tańsze o 3tys. od Innego Importera, rzekomo to taki sam quad... Pozdrawiam i z niecierpliwością czekam na opinię i porady.
Sprzedawca dodał info o zmienionych oponach, są o cal większe oraz dodatkowych poszerzeniach. Quad nie został jeszcze zarejestrowany - poprzedni właściciel nie miał czasu.
Koledzy prośba o jakieś wskazówki, żeby się nie wpakować. PS. Nowy to koszt 20000, ale mają w ofercie tańsze o 3tys. od Innego Importera, rzekomo to taki sam quad... Pozdrawiam i z niecierpliwością czekam na opinię i porady.
Robertos, nowy to koszt min 18 tyś. Ja akurat mówię o krótkim bo takiego kupowałem niedawno. Te super okazje w aukcjach jak wyfiltrujesz od najtańszych pomiń bo albo cena jest dla rat gdzie odbiją ją sobie w % albo zwyczajna ściema żeby klient zadzwonił i wtedy proponują Ci coś extra za tego z ogłoszenia, którego nie ma - może jakiś łyknie.
Masz homologację, nowy jest zdławiony aby te 14KW wg przepisów mieć (potem odblokowujesz).
Czy za 16 tyś brać z nalotem prawie tysiaka? Sam zdecyduj. Jeśli ogólnie jest w idealnym stanie to może.... Może gdzieś dostałbyś jeszcze coś z 2014.
Zerknij na PW
Masz homologację, nowy jest zdławiony aby te 14KW wg przepisów mieć (potem odblokowujesz).
Czy za 16 tyś brać z nalotem prawie tysiaka? Sam zdecyduj. Jeśli ogólnie jest w idealnym stanie to może.... Może gdzieś dostałbyś jeszcze coś z 2014.
Zerknij na PW
V2.....sound of madness
- Robertos
Quada ma dealer z Polic, Enigma, nie ma go na żadnej aukcji. Info przekazał mi Ich sprzedawca, że super okazja itp. Robsson o co chodzi w PW?
DKfan pisze:Ten pierwszy ma jedną zaletę, to rzadko spotykana lżejsza i sprawniejsza w terenie króta wersja.
...... gdyby się na nim udało stargować 1000-1500 z tytułu opon i tego że jest krótki a nie długi co można przedstawić jako wadę a nie zaletę
Abstrahując, że ja akurat świadomie wybrałem krótkiego właśnie przez "te jedyna zaletę" to argumentacja Twoja Jacku jest iście profii .
Jak mam już jakieś pojęcie i chcę coś krótkiego to nie jadę oglądać długiego i wkurzać smutna gadką sprzedającego i odwrotnie. Jadę po to czego szukam.
Ja szanuje każdego sensownego klienta na sprzęt ale co miałbym powiedzieć takiemu co przyjeżdża oglądać krótkiego i mówi, że wolałby długiego i chce tym zbić cenę? Kulturalnie - niech nie marnuje mojego czasu i... niech się goni.
To tak samo jak sprzedajesz auto z dizlem i przyjeżdża klient że w sumie fajny ten Twój samochód ale on wolałby benzynę ale od bidy weźmie i to jak mu spuścisz 5 czy 10 tysia na cenie...
Traktujmy innych jakbyśmy chcieli być sami traktowani. Argumenty na negocjacje w każda stronę muszą być sensowne
Prywatna WiadomośćRobertos pisze:. Robsson o co chodzi w PW?
Ostatnio zmieniony śr 01 kwie, 2015 przez Robsson, łącznie zmieniany 1 raz.
V2.....sound of madness
- Robertos
Oczywiście popieram, tj. wersja krótka. Z racji, że to mój pierwszy quad początkowo chciałem poj. 300, cena nówki 15 000, popytałem na Forum i Kolega Dkfan przekonał mnie do poj. 500, i właśnie dzisiaj zadzwonił sprzedawca, że ma w dobrej cenie opisaną pow. 500. Dlatego też proszę o porady na co zwrócić uwagę przy zakupie używki.
- DKfan
Robertos, nie jestem ekspertem od CF500 ale z tego co pamietam nie mają jakichś typowych usterek więc chyba sprawdzenie standardowe.
-Odpalanie na zimno i na ciepło.
-Czy silnik nie dymi.
-Zajrzeć do filtra powietrza czy nie ma śladów wody, oleju, błota. (filtr jest pod kanapą)
-Przejechać się powoli do przodu i do tylu ze skręconymi kołami raz w 1 stronę raz w 2 i posłuchać czy z okolicy mostów nie ma strzelania/grzechotania bo oznacza to przeguby.
-Przejechać się kawałem i słuchać czy mosty jakoś przeraźliwie nie wyją.
-Wypróbować czy wchodzą bez specjalnych oporów biegi i czy ich nie wyrzuca przy ruszeniu. Quad z włożonym biegiem H,L,R i zostawiony na obrotach nie powinien się samoczynnie toczyć, oczywiscie nie możesz na nim siedzieć.
-Wez podnosnik, unies quada najpierw z przodu potem z tyłu i na uniesionych kołach sprawdz luzy na wahaczach i końcówkach drążków.
- Sprawdz czy działa 4x4 albo na luźnej nawierzchni albo jak masz możliwość to podnieść całego quada do góry i zobaczyc czy po zpaieciu 4x4 obie osie pracują. Inna opcja to podstawic pod ramę z tyłu jakiś klocek aby koła tylne nie dotykały ziemi, jezeli naped na przod działa to pociagnie go przednimi kołami.
Robsson
Sprzedawałem już swoje quady i teraz sprzedaje swoje KQ i jeżeli klient przychodzi i mi jakieś głupoty opowiada to albo wyprowadzam go z błędu albo z uśmiechem puszczam to mimo uszu, na prawdę warto być miłym dla innych.
-Odpalanie na zimno i na ciepło.
-Czy silnik nie dymi.
-Zajrzeć do filtra powietrza czy nie ma śladów wody, oleju, błota. (filtr jest pod kanapą)
-Przejechać się powoli do przodu i do tylu ze skręconymi kołami raz w 1 stronę raz w 2 i posłuchać czy z okolicy mostów nie ma strzelania/grzechotania bo oznacza to przeguby.
-Przejechać się kawałem i słuchać czy mosty jakoś przeraźliwie nie wyją.
-Wypróbować czy wchodzą bez specjalnych oporów biegi i czy ich nie wyrzuca przy ruszeniu. Quad z włożonym biegiem H,L,R i zostawiony na obrotach nie powinien się samoczynnie toczyć, oczywiscie nie możesz na nim siedzieć.
-Wez podnosnik, unies quada najpierw z przodu potem z tyłu i na uniesionych kołach sprawdz luzy na wahaczach i końcówkach drążków.
- Sprawdz czy działa 4x4 albo na luźnej nawierzchni albo jak masz możliwość to podnieść całego quada do góry i zobaczyc czy po zpaieciu 4x4 obie osie pracują. Inna opcja to podstawic pod ramę z tyłu jakiś klocek aby koła tylne nie dotykały ziemi, jezeli naped na przod działa to pociagnie go przednimi kołami.
Robsson
Chyba zbyt nerwowo do tego podchodzisz, jest różnica między oglądaczem a kupującym który jest poważnie zainteresowany a jak każdy próbuje obniżyć cenę, bo np brakuje mu trochę budzetu albo testuje sprzedającego czy jest skłonny trochę opuścic. Gdybyś tak sprzedawał "jak nie to niech się goni" to gwarantuję ci że wygoniłbyś sporo pieniędzy z własnej kieszeni.ak mam już jakieś pojęcie i chcę coś krótkiego to nie jadę oglądać długiego i wkurzać smutna gadką sprzedającego i odwrotnie. Jadę po to czego szukam.
Ja szanuje każdego sensownego klienta na sprzęt ale co miałbym powiedzieć takiemu co przyjeżdża oglądać krótkiego i mówi, że wolałby długiego i chce tym zbić cenę? Kulturalnie - niech nie marnuje mojego czasu i... niech się goni...
Sprzedawałem już swoje quady i teraz sprzedaje swoje KQ i jeżeli klient przychodzi i mi jakieś głupoty opowiada to albo wyprowadzam go z błędu albo z uśmiechem puszczam to mimo uszu, na prawdę warto być miłym dla innych.
M&M sQuad
M&M sQuad
- Robertos
DKfan dzięki za wskazówki, sprawdzę go dokładnie. Znalazłem nówki za 18500, więc jak z ceny nie utarguję do 14000 to raczej nie wciągam używki.