Pomocy skrzynia odmawia
Pomocy skrzynia odmawia
Witam mam pytanie czy ktos z was mial lub ma moze problemy ze skrzynia biegow w LS400.JA mam problem ze skrzynia biegi nie chca sie wrzucac.tzn jak ruszysz quadem do przodu lub do tylu wchodzi bieg.mozecie mi odpowiedziec co z tym zrobic czy ktos mial juz taki przypadek??
Re: Pomocy skrzynia odmawia
kazdy lucjam ma tak ze trzeba pobujać nim zeby załapał
a jakie masz obroty na "wolnych"? bo jesli będziesz mieć w granicach 2tys to bedzie problem
a jakie masz obroty na "wolnych"? bo jesli będziesz mieć w granicach 2tys to bedzie problem
Wolę być niedoskonałą wersją samego siebie,niż idealna kopią kogoś innego .
- Tomek_LS500cb
- Quad:: lucky star 500cb
- Imię: Tomek
Musza byc 1600 max 1800obr/min powyzej tego bieg ci wejdzie ale albo ze zgrzytem albo zgasnie...
Jezeli obr sa dobre to mysisz wyregulowac ciegno od zmiany biegow... powinna byc na nim taka sruba regulacyjna
Jezeli obr sa dobre to mysisz wyregulowac ciegno od zmiany biegow... powinna byc na nim taka sruba regulacyjna
Obroty mam na poziomie 1700 a regulacja nie wchodzi w grę bi nie mogę nawet dźwigni zrobić w gore ani w dół dopiero jak rusza go do przodu albo do tylu to wchodza
Jest ktoś kto pomoże
prawdopodobnie wodziki krzywe
---------------------------------------------------------------------
- Wszędzie dobrze ale na quadzie najlepiej
spróbuj jeszcze wymienić oliwe ja z kolegą lałem olej do skrzyń aut. ATF II
i jakos to lżej chodziło
i jakos to lżej chodziło
Wolę być niedoskonałą wersją samego siebie,niż idealna kopią kogoś innego .
Dzięki za odpowiedz dziś będę sprawdzał te wodziki.Puzniej dam znać
daj znć jakcośkoktajl22 pisze:Dzięki za odpowiedz dziś będę sprawdzał te wodziki.Puzniej dam znać
---------------------------------------------------------------------
- Wszędzie dobrze ale na quadzie najlepiej
Wiem ze mialem dac znac ale caly czas czekam na zamowione uszczelki do skrzyni bo przebywam aktualnie za granica a wyczytalem ze lepiej zeby byla uszczelka bo silikon jest za cieki i sa puzniej problemy.