Nowy renegade gdzie kupić ?

Co kupić, na co wymienić, jaki najlepszy na początek...
ODPOWIEDZ
demonet84
Imię: Kordian

Nowy renegade gdzie kupić ?

Post autor: demonet84 » śr 25 mar, 2015

Witam
proszę o radę chce kupić nowego can am renegade 1000 xxc, mam ofertę od autoryzowanego dealera brp który daje gwarancję europejska i mam ofertę od sprzedawcy nie autoryzowanego który ma 6000 tys taniej ale gwarancja tylko u niego. Proszę o radę warto dopłacić 6000 aby zakupić od dealera brp. Zaznaczam że spredawcy są z tego samego miasta.

Awatar użytkownika
Ikar
Quad:: Honda xxc
Imię: Artur

Re: Nowy renegade gdzie kupić ?

Post autor: Ikar » śr 25 mar, 2015

Pomysł o Fistaszka z szamocina
Ozo Drapers Squad

Awatar użytkownika
DKfan
Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
Imię: Jacek

Post autor: DKfan » czw 26 mar, 2015

NIe nie opłaca się, oprócz wyższej ceny zakupu aby utrzymać gwarancję musisz wykonywać przeglądu w ASO ktore są odpowiednio droższe.
Ja stosuję taktykę taką, kupuję nowego quada u jakiegoś prywatnego importera z dobra opinią, robię przegląd olejowy po 300km i drugi po 1000km. Potem robię już wszystko sam lub u polecanego mechanika quadowego.
Dlaczego tak? Do pierwszego 1000km mogą wyjść jakieś wady montażu czy felerne części, zazwyczaj tak się nie dzieje ale warto się zabezpieczyć.
Zakup w u autoryzowanego sprzedwcy BRP ma sens na koniec roku gdy mają wyprzedaże roczników, np w tym roku można bylo kupić Renegade 800 1500e taniej w innym przypadku czy autoryzowanego czy nie, sprzedawcę obowiązuja przepisy konsumenckie w takim samym stopniu. A w przypadku kontrowersyjnych awarii, możesz być pewien że autoryzowany ci jej nie uzna podobnie jak nie autoryzowany. Klolejna sprawa to właśnie taka że awarie z winy samego sprzętu a nie użytkownika zdarzają się rzadko.

Skąd jesteś? Jeżeli masz niedaleko do Szamocina lub Warszawy opłaca się kupić u niejakiego Fistasia "Szamocin", mają dobre ceny i b dobrą obsługę serwisową w Warszawie (w Szamocinie nie wiem bo nie korzystałem).
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad

robertmuszka
Quad:: g700 2014 plus zólte xxc 800 2015
Imię: Robert

Post autor: robertmuszka » czw 26 mar, 2015

NO Jacek z tymi cenami to niestety dolar poszedł do góry.......

ODPOWIEDZ

Wróć do „Jakiego quada wybrać...”