SWAP Lucky Star

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami Access (dawniej Lucky Star)
Awatar użytkownika
Tomek_LS500cb
Quad:: lucky star 500cb
Imię: Tomek

Re: SWAP Lucky Star

Post autor: Tomek_LS500cb » pn 23 mar, 2015

Pawel tak jak Marcin pisal... jezeli jezdzisz glownie po asfalcie to nawet na plus dla ciebie... bo z tego co pamietam to przerobione jest tylko dlatego ze siedzial za nisko.... co do tylu to faktycznie.... za dlugi... ale z tego co wiem to ten od ltz pasuje idealnie... ltz ma nawet identyczny blizniaczy wahacz tylni jak lucek....

Awatar użytkownika
Tomek_LS500cb

A co do przerabiania ramy... to Marcin ostatnio zrobil dedykowane dystansy do amorow...wiec ingerencji w rame juz nie ma...
Kamil a ty na seryjnych masz czy tez juz cos robiles??

Awatar użytkownika
beben1982
Quad:: LS 500cc
Imię: Kamil
Kontakt:

Post autor: beben1982 » pn 23 mar, 2015

No właśnie jestem w trakcie poszukiwań amorków najpierw szukam na tył żeby tak d*** na dziurach nie bolała :D

Awatar użytkownika
Tomek_LS500cb

Hehe... a od czego szukasz??
Rozgladalem sie troche po tych chinskich stronach np aliexpres i tak sie zastanawiam czy np amoty ktore oni tam sprzedaja wogole sie do czegos nadaja... komplet kosztuje np125$ ... wyglad naprawde fajny... ale zapewne jakosc pracy mizerna... wiec szkoda kasy...

Awatar użytkownika
beben1982
Quad:: LS 500cc
Imię: Kamil
Kontakt:

Post autor: beben1982 » pn 23 mar, 2015

Ja to szukam od wszystkiego od yamahy, hondy, suzuki czy nawet KTM na oku mam amorek yamahy. Ale jak go dopasuje to wtedy pokaże :)

Awatar użytkownika
Tomek_LS500cb

Daj znac jak cos znajdziesz konkretnego...
Moje podworko quadowe w srode ma sie powiejszyc o kolejnego yfz450.... nie wiem czemy nie moglem ich przekonac do kupna lucynek i ich zeswapowac... ale pewnie skonczy sie to tak ze oni na tych yfz-tkach se polataja a jak przyjdzie do mnie lucyfer to pewnie stwierdza ze to byl blad... nawet jezeli nie w komforcie jazdy, przyspieszenie prawdopodobnie bedzie porownywalne... ale koszty samej eksploatacji dadza im sporo do myslenia...
Lata u was jakis ltr kfx albo yfz450?? Bo trx chyba z wami lata.. jak to wyglada w porownaniu do lucka?

Awatar użytkownika
660760239
Quad:: Can am 1000 XMR kawasaki kfx 450 cf moto 500 long
Imię: Damian

Post autor: 660760239 » pn 23 mar, 2015

Ja tez zakupiłem 2 tygodnie temu kawasaki kfx 450 ba full wypasie i powiem że jest czym jechać , a jak wypada lucyfer obok 450 ?

Marcin ATV SWAP Garage
Quad:: Hulajnoga elektryczna
Imię: Marcin

Post autor: Marcin ATV SWAP Garage » wt 24 mar, 2015

latają ltr 2 sztuki i powiem tyle przy amatorskim użytkowaniu ale przy takich jazdach jak widzicie na moich filmikach czyli troche tam upalamy różnicy nie widać wchodzę wszędzie tam gdzie one na szutrach lasach itd... żaden mi nawet 10 m nie odjedzie a remonty robią regularnie wiec pytam się po co mi yamaha czy suzuki dla napisu?? prestiżu ??? miałem i dziękuję :I love ACCESS: teraz mam coś dużo lepszego nie powiem trochę zainwestowałem ale właściwości jezdne teraz mojego quada są identyczne jak markowych moc również a koszty eksploatacji są niczym w porównaniu do tamtych no i wygląda duzo lepiej niż wymienione ale to rzecz gustu przecież nikt mnie siła nie trzyma przy tym quadzie mógł bym go sprzedać za dobra kasę i kupic sobie ltr450 czy raptora 700 albo jeszcze co innego ale nie chce miałem i wiem jak to później wszystko wygląda jeszcze żeby one zauważalnie lepiej chodziły od lucyfera to ok może droższa eksploatacja ale osiągi kosmos a tu kupa bo chodzi porównywalnie wiec po jaki gwizdek sie w to pchać umię liczyć :D
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .

Awatar użytkownika
Tomek_LS500cb

Post autor: Tomek_LS500cb » wt 24 mar, 2015

No i o to mi chodzi...
Najpierw kolega napalil sie na lucyfera... i chcial kupic od Radka... nie wiem dlaczego ale nie kupil... po kilku tygodniach gadam z braciakiem a on mi mowi ze ten kolega yfz450 zakupil... dostal do niego plug, szosowki na alu, razary na stalakach i do tego jeszcze jakies kolcowana... no se mysle... ok... nie bedzie.... mijaja moze 2 tyg... gadam z braciakiem a on mi mowi ze w ta srode jedzie odebrac yfz450... mowie do niego.. a napewno nie chcesz kupic lucynki i jej zeswapowac??... tlumacze mu o kosztach itp.... ale sie uparl... mowi ze taka moc... i dlatego ciekaw jestem jak wsiadzie na mojego i co wtedy powie...
Jezdzilem na takich sprzetach i powiem szczerze ze moc jest i to zaje..bi.sta.... ale czy warta tych remontow... wymiany oleju co 10mth.... czas pokaze...

Marcin ATV SWAP Garage
Quad:: Hulajnoga elektryczna
Imię: Marcin

Post autor: Marcin ATV SWAP Garage » wt 24 mar, 2015

następna rzecz jest taka że tak naprawdę to lucyfer jest mocniejszy od każdej 450 tki tylko trochę więcej waży ;) ale dzięki temu jest stabilniejszy i dużo szerszy już w serii wrzuciliśmy kiedys silnik od cb do yfz450 to był szatan seryjna 450 nie miała polotu to chodziło jak polaris 525 outlaw lub KTM 525 xc dla porównania jak postawiłem mojego lucjusza obok yfz 450 to mój był sporo większy to jak porównać audi a3 do audi a5 jeśli ktoś jest drobnej budowy to bedzie wygladał na yfz450 ok ale ktos większych rozmiarów już nie koniecznie podsumowując
lucek jest większy zarejestrowany na 2 os!!!!!!! mocny części nie drogie posiada dobry licznik firmy kosso oraz poziom paliwa a tym żadna 450 sie nie pochwali fajnie mozna go z tuningować a silnik hondy cb jest bez obsługowy posiada 6 bieg i śmiało mozna leciec nim w dłuższa trasę na przykład objazdówka całym naszym wybrzeżem od Sopotu do Międzyzdroji spróbuj tak 450 tka :D

moim zdaniem 450 są na tor i tylko tam sa lepsze ale większość z nas jeździ dla przyjemności nie zawodowo i nie chce wydawać sporej kasy na eksploatacje więc lucek bije 450 na ryj pod tym względem .
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .

Zablokowany

Wróć do „ACCESS / Lucky Star”