CF 500 BE- wskaźnik poziomu paliwa a faktyczna jego ilość..

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami CF Moto
Robsson
Quad:: canam

CF 500 BE- wskaźnik poziomu paliwa a faktyczna jego ilość..

Post autor: Robsson » pt 20 mar, 2015

Cześć.
Trochę zdzwiła mnie wskazówka poziomu paliwa, która po przejechaniu 45 km po zatankowaniu prawie pod korek pokazała połowę ilości. Zmieściło sie 5 litrów. Czy ten wskaźnik w każdej 500 jest taki dokładny? I czy choć poziom rezerwy pokazuje faktycznie jaki jest, czy to tylko z moim problem jest?
V2.....sound of madness :twisted:

Awatar użytkownika
czarek103
Quad:: CF MOTO 500
Imię: Czarek

Re: CF 500 BE- wskaźnik poziomu paliwa a faktyczna jego iloś

Post autor: czarek103 » sob 21 mar, 2015

Ja mam dokładnie to samo więc chyba tak to już jest tankuje po przejechaniu 120 km a na wskaźnik przestałem zwracać uwagę

Awatar użytkownika
Pingwin Legnica
PingwinSquad
Quad:: osiołek :)
Imię: Daniel
Kontakt:

Post autor: Pingwin Legnica » sob 21 mar, 2015

Trzeb by wyciągnąć go ze zbiornika i sprawdzić pływak czy pokazuje wartość na całej skali.

Można wtedy też wyregulować sobie wskazanie wyginając odpowiednio drucik z pływakiem.

Zrobiłem tak u siebie w Hondzie. Za wcześniej zaświecała się rezerwa więc sobie go trochę w dół podgiąłem.
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl

Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś

w trakcie szukania nowego kierunku...

Norek01
Quad:: CF Moto x8 camo
Imię: Łukasz

Post autor: Norek01 » sob 21 mar, 2015

Ten typ tak juz ma :-) u mnie zawsze szalal ale rezerwa byla dokladna i wiedzialem ze skoro jest tak kilka milimetrow nad czerwonym jeszcze to juz wyjezdzilem 13litrow. Nigdy nie chcialo mi sie z tym bawic bo taka informacja mi wystarczyla :D

Robsson

Post autor: Robsson » sob 21 mar, 2015

Spróbuje kiedyś do wysuszenia pojechać i zobaczę jak będzie pokazywał. Jak nie będzie ładu/składu to podreguluje pływak jak radzi Pingwin. Troche bez sensu tak jak jest teraz. Na oko czy miarką z kija to TAKIM sprzęcie nie przystoi ;-)
Dzięki Panowie.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Pingwin Legnica
PingwinSquad
Kontakt:

Post autor: Pingwin Legnica » sob 21 mar, 2015

Pocieszę Cię, że w wielu sprzęach jest tak samo :(

Ja sobie licze kilometry ;)
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl

Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś

Robsson

Post autor: Robsson » sob 21 mar, 2015

Pingwin Legnica pisze:Pocieszę Cię, że w wielu sprzęach jest tak samo :(

Hehe. To może nie ma sensu z tym walczyć? Może po prostu pozostawić sobie ten smaczek offroadowyh sprzętów :D
W moto zawsze liczone km, w poprzednim piździku standardowo wskaźnik też wogóle nie działał, to tu też w sumie obejdzie się bez niego, ale skoro jest....Tylko trzeba gadzinkę poznać - jakie w jakim terenie będzie miał spalanie i będzie łatwiej.

Norek01
Quad:: CF Moto x8 camo
Imię: Łukasz

Post autor: Norek01 » ndz 22 mar, 2015

Panowie chcialbym miec teraz taki problem - zle dzialajacy wskaznik.... :-) a ja obudowy mostu nie mam :-) robsson napewno licznik Ci dziala tylko tego nie widzisz daje stowe ze jak masz zatankowany do pelna to dobrze wyswietla i jak masz brak paliwa to tez dobrze pokazuje :-) czego ty chcesz wiecej ? :D a tak serio to w wiekszosci modeli koncowka rezerwy dziala ok wiec jak wyczujesz to bedziesz wiedzial ile jeszcze masz paliwa tylko wymaga to czestego tankowania i wyczucia kiedy pokazuje przed rezerwa wlasciwie i nie bedziesz musial liczyc km

Awatar użytkownika
Pingwin Legnica
PingwinSquad
Kontakt:

Post autor: Pingwin Legnica » ndz 22 mar, 2015

Robsson pisze:
Pingwin Legnica pisze:Pocieszę Cię, że w wielu sprzęach jest tak samo :(

Hehe. To może nie ma sensu z tym walczyć? Może po prostu pozostawić sobie ten smaczek offroadowyh sprzętów :D
W moto zawsze liczone km, w poprzednim piździku standardowo wskaźnik też wogóle nie działał, to tu też w sumie obejdzie się bez niego, ale skoro jest....Tylko trzeba gadzinkę poznać - jakie w jakim terenie będzie miał spalanie i będzie łatwiej.
Biorąc specyfike offroadu jadąc dalej niż wokoło komina i tak trzeba liczyć kilometry bo quadem po asfaltach rzadko się lata więc stacje benzynowe w terenie występują nie za często i każde tankowanie trzeba zaplanować. Dlatego też warto liczyć zasięg quada :)
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl

Awatar użytkownika
atomboy

Post autor: atomboy » śr 25 mar, 2015

u mnie wskaźnik po zatankowaniu na max szybko spada do połowy - potem leci znacznie wolniej. Jak złapałem się na rezerwie to bałem się, że nie dojadę na stację ale jeszcze spoko na pewno jest 6km po asfalcie na tej rezerwie dalej nie testowałem :). W ogóle wydaje mi się, że paliwo to żłopie moja 500tka dosyć mocno dlatego w kufrze mam 10L w kanistrze i planuje dokupić drugi 10L.
Jakie macie zużycie w lekkiem terenie ?

ODPOWIEDZ

Wróć do „CF Moto”