Renegate 800 xxc czy 1000 xxc

Co kupić, na co wymienić, jaki najlepszy na początek...
ODPOWIEDZ
demonet84
Imię: Kordian

Renegate 800 xxc czy 1000 xxc

Post autor: demonet84 » sob 21 mar, 2015

Witam
zdecydowałem ze kupie renegate xxc, moje pytanie jest następujące. Czy warto dopłacać 6 tysięcy do pojemności 1000 czy lepiej kupić 800 a różnice przeznaczyć na osprzęt. Zaznaczam że to mój pierwszy quad długo analizował czy dobrze robie kupując tak mocny sprzęt. Przekonało mnie rozwiązanie drugiego kluczyka na którym można ograniczyć jego moc i na nim będę się uczył. A później zobaczymy ;) Proszę o radę.

Awatar użytkownika
Pingwin Legnica
PingwinSquad
Quad:: osiołek :)
Imię: Daniel
Kontakt:

Re: Renegate 800 xxc czy 1000 xxc

Post autor: Pingwin Legnica » sob 21 mar, 2015

Powiem Ci tak : nadmiar mocy jeszcze nikomu nie zaszkodził :)

Trzeba być jednak wytrawnym kierowcą żeby skorzystać z tych dodatkowych 200 ccm. W jeździe terenowej różnica pomiędzy tymi quadami jest już niewielka, przy bardzo ciężkim terenie wręcz niezauważalna. Natomiast przy jeździe na wprost, po równym 1000 w górnych zakresach będzie szybszy. Jednak robi się to stosunkowo rzadko.

Jak bym miał sobie wybierać to sam bym się zastanawiał. Jak miałbym kupić polarisa scramblera na pewno kupił bym 850tkę zamiast 1000-ca właśnie ze względów finansowych.

ps. 1000 ca jest łatwiej potem sprzedać bo to tysiąc ;) więc wartość odsprzedaży będzie większa.
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl

Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś

w trakcie szukania nowego kierunku...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Jakiego quada wybrać...”