zakup nowej cf x8 moj drugi quad

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami CF Moto
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
DKfan
Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
Imię: Jacek

Re: zakup nowej cf x8 moj drugi quad

Post autor: DKfan » pn 16 mar, 2015

Supriseme pisze:Jaki biznes moze miec Diler w sprzedawaniu "takiech bzdur" i dlaczego klient mialby cos brac ? Ja rozumiem ze sa madrzy i madrzejsi ale to Polskie dobro narodowie wiedziec Lepiej.
Pewnie ma taki biznes że "powiedział co wiedział" a widział niewiele, więc zamiast ujawniać brak wiedzy lepiej powiedzieć byle co.
Dlaczego brał?....A nie zauważyłeś że to figura retoryczna?
Na co dzień mam styczność ze sprzedażą nowych samochodów kilku marek i takiej bzdury nigdy nie słyszałem.
Masz rację pewnie to problem "wiedzieć lepiej" osoba która przekazała taką informację nie miała nic mądrego do powiedzenia ale zamiast odesłać do kogoś kto potrafi doradzić wolała wygłosić swoją mądrość i nie stracić dobrego samopoczucia.
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad

Robsson
Quad:: canam

Post autor: Robsson » pn 16 mar, 2015

Supriseme to nie o tą "mądrość narodową" jak piszesz idzie ale bardziej o "chłopski rozum" Ja też uważam, że ten dealer głupoty gada.
Problem w tym że kierowców jest masa, każdy ma swój styl a niektórzy nie mają go w w ogóle, nie czują auta.
Czy tu chodzi aby nie przekraczać 100km/h czy o to aby nie zarżnąć silnika? Znam taka osobę co na pewno zastosowała by się do tego ale dosłownie i nie przeszkadzałoby jej rżniecie nowego auta na 2-ce umowne 95 km/h. Ani duszenie na 6-tym biegu 60 czy 70 i męczenie/szarpanie wielu elementów. Jedzie w końcu z zaleceniem dealera i nie ma nic sobie do zarzucenia. O to chodzi? To nie jest raczej dobry sposób docierania. Ale zgodny z instrukcja takiego dealera w sumie. To skrajność oczywiście ale uwierz niektórzy tak potrafią.
Wiedza o urządzeniu jakie się obsługuje choć podstawowa i zdrowy rozsądek są dla mnie gwarancją długowieczności pomijając wady fabryczne. A nie jakieś bzdurne ogólniki czy blokady w quadach.
V2.....sound of madness :twisted:

Awatar użytkownika
Supriseme
Quad:: X8, Scrambler 1000xp
Imię: Szymon

Post autor: Supriseme » pn 16 mar, 2015

Sorry DKfan z dilera mozesz robic idiote, nie przeszkadza mi to ale nie rob ze mnie jako, ze to ja bylem tym klientem i bardzo powaznie podchodze to mojej wlasnosci. Jesli ktos mi cos mowi i nie strace natym ani grosze to dlaczego mialbym sadzic ze gosc robi z siebie idiote? skoro docieranie bylo jest i bedzie.

Awatar użytkownika
DKfan

Supriseme, ja nie robię z niego idioty, zrobił go sam z siebie takimi radami. Poczytaj sobie powyżej Robssona to jest clou sprawy. Prędkość nie ma nic do rzeczy, za chwilę pan w kapeluszu będzie docieral pojazd 60km/h na 6ce nie dosmarowując silnika i powodując potężne naprężenia i odwrotnie można te 100km/h ciąć z 6000obr/min. Więc albo jest idiotą albo doradza tak w nadziei na naprawę gwarancyjną za która mu VW zapłaci.

Przykro mi że dealer nagadał ci głupot i próbował naciagnać na naprawę pojazdu, ale bronisz go własną klatą jak to byś Ty był tym dealerem. Akurat na tym co Ci mówił mogłeś stracić w zależności od twojej wiedzy motoryzacyjnej i interpretacji jego rady. Najprostsza rada dla klienta jest korzystanie ze średniego zakresu obrotów, to rozumie każdy szczególnie jeżeli wskaże się odpowiedni zakres.

A teraz wskaż mi w którym miejscu zrobiłem z Ciebie/klienta idiotę skoro już się tak rozkręciłeś
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad

Norek01
Quad:: CF Moto x8 camo
Imię: Łukasz

Post autor: Norek01 » pn 16 mar, 2015

robsson
No co ty stary, pisalem jak to sie stalo ze szczegolami malo tego dzwonilem do impotrera czy wyslac im zdjecia z miejsca tragedi i stan quada bo wiesz most jest suchy zero gliny czy wody wszystkie zeby czyste.... co wiecej pytalem czy maja mape silnika zczytywana i caly czas zastanawiam sie czy nie napisac do producenta o takie wprowadzenie dlaczego? Bo wiele firm tak ma i widzisz na jakich obrotach maszyna dzialala, kiedy dzialaly poszczegolne napedy, czy ktos nie wali w czasie jazdy 4x4 czy ktos nie jezdzi na blokacie, i jak jezdzi predkosc ocenisz, zakres obrotow to sprawdzisz czy topiona czy brodzi w blocie... a tak jak uczciwy czlowiek ma udowadniac swoje racje? Wiem ze dla tych co katuja to tragedia :-) ale wlasnie dla nas to radosc i nie potrzeba wysylac mostu do diagnozy tylko szybko mapa i gotowe. :-) a ja biedny blokade wlaczylem raz jak odbieralem maszyne z salonu aby sprawdzic czy wszystko dziala, napedy 4x4 wlaczylem kilka razy. Fakt serwis producenta bardzo mily moze ja bylem zbyt upierdliwy ale chcialem wszystko wiedziec pierwsza awaria a to juz drugi quad cf moto :-) co myslicie o takiej mapie? To sa plusy dla dwuch stron producenta i dla nas i kazdy ma korzysc a producentowi napewno sie zwroci.
Ostatnio zmieniony pn 16 mar, 2015 przez Norek01, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Supriseme
Quad:: X8, Scrambler 1000xp
Imię: Szymon

Post autor: Supriseme » pn 16 mar, 2015

DKfan pisze:Supriseme, ja nie robię z niego idioty, zrobił go sam z siebie takimi radami. Poczytaj sobie powyżej Robssona to jest clou sprawy. Prędkość nie ma nic do rzeczy, za chwilę pan w kapeluszu będzie docieral pojazd 60km/h na 6ce nie dosmarowując silnika i powodując potężne naprężenia i odwrotnie można te 100km/h ciąć z 6000obr/min. Więc albo jest idiotą albo doradza tak w nadziei na naprawę gwarancyjną za która mu VW zapłaci.

Przykro mi że dealer nagadał ci głupot i próbował naciagnać na naprawę pojazdu, ale bronisz go własną klatą jak to byś Ty był tym dealerem. Akurat na tym co Ci mówił mogłeś stracić w zależności od twojej wiedzy motoryzacyjnej i interpretacji jego rady. Najprostsza rada dla klienta jest korzystanie ze średniego zakresu obrotów, to rozumie każdy szczególnie jeżeli wskaże się odpowiedni zakres.

A teraz wskaż mi w którym miejscu zrobiłem z Ciebie/klienta idiotę skoro już się tak rozkręciłeś
Masz racje nie zrobiles to ja zle doczytalem, zwracam honor.
Co do rady nie przekraczania predkosci 100km/h, przy skrzyni DSG to ma sens. Nie katujesz auta a i tak dostaje plynnie obroty od najnizszych do najwyzszych. Tak ja to widze. Zreszta rady na forum odnosnie docierania Quada sie sprawdzily, mowa o tych zwolennikach blokady az do 2 serwisu.

Awatar użytkownika
oolsztyniak
Moderator
Quad:: xxc 1000r
Imię: Łukasz

Post autor: oolsztyniak » pn 16 mar, 2015

Ja jestem tym zwolennikiem :-)

Swoją drogą proponuję instalacje czarnych skrzynek w quadach :tak: :zacieszcz:
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc :(
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga :twisted:

Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.

Awatar użytkownika
Zmora1966
Quadowa Grupa Południe
Quad:: CanAm 800XT - była CFka X8, Keeway 300 GTX, Honda
Imię: Sławek
Kontakt:

Post autor: Zmora1966 » pn 16 mar, 2015

Ja tylko napisze że potulnie nie mając blokady docieram CanAm'a i wiem że na złe to mu nie wyjdzie. :) Jak się coś urwało to możliwe że wada fabryczna.
Z drugiej strony jako były posiadacz Cfki nigdy nic nie urwałem, wszystko fajnie działało więc nie dziwię się niektórym z nas że czytając jakie to psikusy robi im CF wyrażają duże zdziwienie i brak zrozumienia.
Ale jak widać z autopsji nabywca mojej CFki ukręcił półośkę zaraz po zakupie..czyli można - pytanie które jednak w tym miejscu powraca...czy aby na pewno to wina sprzętu|?
Zmora
www.quadowagrupapoludnie.pl
www.sqgp.pl

:I love QUADOWA GRUPA POŁUDNIE:

Awatar użytkownika
DKfan

Masz blokadę, latasz na zielonym kluczyku, to oczywiście fakultatywna blokada, ale taka się przydaje gdy emocje rosną. Do wielu uszkodzeń dochodzi z winy użytkowników ale i producenci nie są bez winy. Cięcie kosztów to grzech pierworodny
M&M sQuad

robertmuszka
Quad:: g700 2014 plus zólte xxc 800 2015
Imię: Robert

Post autor: robertmuszka » pn 16 mar, 2015

Cięcie kosztów to normalna rzecz, bo i Sławek kupił najtańszego dostępnego a nie najdroższego.

ODPOWIEDZ

Wróć do „CF Moto”