zakup nowej cf x8 moj drugi quad
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
Re: zakup nowej cf x8 moj drugi quad
Nie ma znaczenia czy nowiutka czy nie, w ogóle nie powinno to mieć miejsca.
Była może jakaś wada fabryczna i się sypnęła - ja bym nie bagatelizował - stało się i tyle.
Jeśli faktycznie wada a nie uszkodzenie mechaniczne importer załatwi sprawę na gwarancji i będziesz miał nowe podzespoły.
Była może jakaś wada fabryczna i się sypnęła - ja bym nie bagatelizował - stało się i tyle.
Jeśli faktycznie wada a nie uszkodzenie mechaniczne importer załatwi sprawę na gwarancji i będziesz miał nowe podzespoły.
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
- Supriseme
- Quad:: X8, Scrambler 1000xp
- Imię: Szymon
Po 1. Polityke zostaw przed drzwiami.
Po 2. Poczytaj opinie osob ktore zdjely blokade po 2 serwisie i co maja do powiedzenia na tema docierania sprzetu.
Podam ci przyklad, nowy Golf Variant nigdzie nie jest napisane zeby go docierac a mimo to diler zaleca nie przekraczanie 100km/h przez pierwsze 1500 km bo zdazaly sie awarie silnikow spowodowane przeciazeniem, etc...
Masz nowy sprzet ktory musi sie "ulozyc" wiec wsiadajac na niego i cisnac ile sie da na 100% w przyszlosci nie bedzie dzialal tak jak powinien. Moze u ciebie to czysty przypadek, moze gad mial kiepski dzien tego nie wiem dlatego napisalem, ze nie oceniam.
Dbaj, stosuj sie do zalecen ludzi ktorzy tu sie wypowiadaja bo maja spore doswiadczenie tak jak np Pingwin i bedzie okej. Ja sie stosuje i odpukac wszystko jest jak do tej pory okej.
Po 2. Poczytaj opinie osob ktore zdjely blokade po 2 serwisie i co maja do powiedzenia na tema docierania sprzetu.
Podam ci przyklad, nowy Golf Variant nigdzie nie jest napisane zeby go docierac a mimo to diler zaleca nie przekraczanie 100km/h przez pierwsze 1500 km bo zdazaly sie awarie silnikow spowodowane przeciazeniem, etc...
Masz nowy sprzet ktory musi sie "ulozyc" wiec wsiadajac na niego i cisnac ile sie da na 100% w przyszlosci nie bedzie dzialal tak jak powinien. Moze u ciebie to czysty przypadek, moze gad mial kiepski dzien tego nie wiem dlatego napisalem, ze nie oceniam.
Dbaj, stosuj sie do zalecen ludzi ktorzy tu sie wypowiadaja bo maja spore doswiadczenie tak jak np Pingwin i bedzie okej. Ja sie stosuje i odpukac wszystko jest jak do tej pory okej.
Norek01 współczuję pecha. (Trzeba było zostać przy bidnej 500-tce )
Co do blokady to ja wyznaje zasadę, że to jak sprzęt będzie dotarty zależy od kierownika i jego głowy - jak go użytkuje, a nie jakiejś tam blokady.
Obecność tej durnej blokady nie gwarantuje prawidłowego dotarcia i odwrotnie.
Bo tu jej obecność to jest czyste żadną logiką nie poparte kuriozum jak to w Polsce związane z durnymi przepisami.
Sprzęt musi dostać obrotów, czasami w p***** (nie mówię, że w pierwszych kilometrach ale w 2 czy 3-ciej setce trzeba go z głową czasami pokręcić. I nie mówię o zarzynaniu. Znam ludzi co nie oszczędzają sprzętów ale umieją jeździć i często deptane chodzą lepiej niż nie jeden chuchany/dmuchany.
Tu u kolego w tym przypadku skoro jechał spacerowo jest najzwyklejszy fuck-up spowodowany materiałem z g****- źle obliczonym albo wadą konstrukcyjna i należą się nowe graty. A obecność czy brak blokady nie ma nic do tego.
To co siadło tu ma właśnie tyrać ciężko na dużych przeciążeniach a nie sypać się na zwykłym spacerze.
Co do blokady to ja wyznaje zasadę, że to jak sprzęt będzie dotarty zależy od kierownika i jego głowy - jak go użytkuje, a nie jakiejś tam blokady.
Obecność tej durnej blokady nie gwarantuje prawidłowego dotarcia i odwrotnie.
Bo tu jej obecność to jest czyste żadną logiką nie poparte kuriozum jak to w Polsce związane z durnymi przepisami.
Sprzęt musi dostać obrotów, czasami w p***** (nie mówię, że w pierwszych kilometrach ale w 2 czy 3-ciej setce trzeba go z głową czasami pokręcić. I nie mówię o zarzynaniu. Znam ludzi co nie oszczędzają sprzętów ale umieją jeździć i często deptane chodzą lepiej niż nie jeden chuchany/dmuchany.
Tu u kolego w tym przypadku skoro jechał spacerowo jest najzwyklejszy fuck-up spowodowany materiałem z g****- źle obliczonym albo wadą konstrukcyjna i należą się nowe graty. A obecność czy brak blokady nie ma nic do tego.
To co siadło tu ma właśnie tyrać ciężko na dużych przeciążeniach a nie sypać się na zwykłym spacerze.
V2.....sound of madness
olsztyniak zgadzam sie ze stalo sie i tyle jednak wiesz, zakladajac temat obiecalem sobie ze bede pisal plusy oraz minusy aby pomoc innym w wyborze maszyny. Dlatego teraz czekam ile to wszystko bedzie trwalo... bo dla mnie powinno 3 do 5 dni od pozostawienia quada, robieramy most, wysylamy do ekspertyzy, przychodzi nowy i gra gitara.
supriseme ja nie zdejmowalem blokady na drugim serwisie tylko na pierwszym. Pozatym napisalem wyraznie ze "nie liczy sie slowo blokada ale styl i rozciaganie silnika" a ty piszesz o jezdzie na 100% o nowych autach i zaleceniach producentow... a ja przeciez napisalem chyba sie zgodzisz dosc wyraznie ze liczy sie rozciaganie - dalem nawet przyklad w postaci starych aut czy innych pojazdow. Do wszystkiego jest glowa potrzebna. Oczywiscie ze slucham innych dlatego jestem na tym forum aby sluchac i sie dzielic. Jednak w sprawie duszenia silnikow nigdy sie nie zgodze z ta metoda gdyz ludzie ktorzy maja do czynienia tylko z silnikami i ich praca sa dla mnie wiekszym autorytetem. Oczywiscie ten i ten bedzie dzialal ale 100% bedziesz uzyskiwal z tego ktory ma rozne obroty od poczatku. Postaw je razem na prostej pozniej zrob ustwke na gorce i powiedz co zaobserwwales - niby nie duza roznica ale zawsze na +
Przeczytaj jeszcze raz w jakich warunkach przytrafila sie moja usterka jesli da sie bardziej dbac o quada to chyba tylko aby stal w salonie Jednak radosc z posiadania tego quada mnie jeszcze nie opuscila wiec jest ok Supriseme Twoje zdjecie w profilu daje mi nadzieje i wiare bo mamy takie same gadziny
Robsson 100% racji
supriseme ja nie zdejmowalem blokady na drugim serwisie tylko na pierwszym. Pozatym napisalem wyraznie ze "nie liczy sie slowo blokada ale styl i rozciaganie silnika" a ty piszesz o jezdzie na 100% o nowych autach i zaleceniach producentow... a ja przeciez napisalem chyba sie zgodzisz dosc wyraznie ze liczy sie rozciaganie - dalem nawet przyklad w postaci starych aut czy innych pojazdow. Do wszystkiego jest glowa potrzebna. Oczywiscie ze slucham innych dlatego jestem na tym forum aby sluchac i sie dzielic. Jednak w sprawie duszenia silnikow nigdy sie nie zgodze z ta metoda gdyz ludzie ktorzy maja do czynienia tylko z silnikami i ich praca sa dla mnie wiekszym autorytetem. Oczywiscie ten i ten bedzie dzialal ale 100% bedziesz uzyskiwal z tego ktory ma rozne obroty od poczatku. Postaw je razem na prostej pozniej zrob ustwke na gorce i powiedz co zaobserwwales - niby nie duza roznica ale zawsze na +
Przeczytaj jeszcze raz w jakich warunkach przytrafila sie moja usterka jesli da sie bardziej dbac o quada to chyba tylko aby stal w salonie Jednak radosc z posiadania tego quada mnie jeszcze nie opuscila wiec jest ok Supriseme Twoje zdjecie w profilu daje mi nadzieje i wiare bo mamy takie same gadziny
Robsson 100% racji
- DKfan
- Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
- Imię: Jacek
To chyba diler dość silnych substancji odurzających skoro takie bzdury plecie, może chociaż przestanie sam brać to co sprzedaje.Supriseme pisze: Podam ci przyklad, nowy Golf Variant nigdzie nie jest napisane zeby go docierac a mimo to diler zaleca nie przekraczanie 100km/h przez pierwsze 1500 km bo zdazaly sie awarie silnikow spowodowane przeciazeniem, etc...
Co ma prędkość do docierania? Nic, liczy się obciążenie silnika na poczatku pojazd powinien być docierany w średnim zakresie obrotów (kilkaset km) potem w pełnym zakresie obrotów, przeciązenia w niskim i wysokim zakresie obrotów powinny być krótkotrwałe. Zarówno jazda z niską prędkością obrotową jak i wysoką jest podobnie niekorzystna dla silnika.
Natomiast jeżeli chodzi o quada, specyfika ukłądu przeniesienia napędu jest taka że jazda na niskich obrotach nie powoduje takich naprężeń jak w samochodzie. Proces docierania po powiedzmy pierwszych kilkudziesieciu km powinien być taki jak w silniku samochodowym, korzystamy z pełnego zakresu obrotów unikając utrzymywania silnika w wysokim zakresie przez dłuższy czas, dodajemy gazu płynnie (nie 0-1) a nastepnie wracamy do niższych obrotów.
Więc oczywiście nie korzystamy w 100% z możliwości quada ale z pełnego zakresu obrotów.
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad
M&M sQuad
- oolsztyniak
- Moderator
Jest wiele szkół docierania silnika i każdy niech robi tak jak uważa za słuszne.
Przypominam tylko, że temat dotyczył wyrwanego mostu a nie docierania silnika.
Na temat docierania była już dyskusja albo dwie.
Przypominam tylko, że temat dotyczył wyrwanego mostu a nie docierania silnika.
Na temat docierania była już dyskusja albo dwie.
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
- DKfan
- Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
- Imię: Jacek
To tutaj filozofii nie ma, wada materiałowa lub wada montażu
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad
M&M sQuad
- oolsztyniak
- Moderator
Filozofia jest zawsze bo występują również uszkodzenia mechaniczne.
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
Czyżbyś podejrzewał, że Norek01 zrobił coś niedozwolonego z urządzeniem?oolsztyniak pisze:Filozofia jest zawsze bo występują również uszkodzenia mechaniczne.
Chyba nie, co?
Norek01 jak to było? Most był zblokowany i slalom szedł?
V2.....sound of madness
- Supriseme
- Quad:: X8, Scrambler 1000xp
- Imię: Szymon
Jaki biznes moze miec Diler w sprzedawaniu "takiech bzdur" i dlaczego klient mialby cos brac ? Ja rozumiem ze sa madrzy i madrzejsi ale to Polskie dobro narodowie wiedziec Lepiej.