Honda Rincon - Opinie użytkowników
- Pingwin Legnica
- PingwinSquad
- Quad:: osiołek :)
- Imię: Daniel
- Kontakt:
Re: Honda Rincon - Opinie użytkowników
Dwóch kolegow tez ma te same roczniki. Wszystkie sa warte miłości
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl
Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś
w trakcie szukania nowego kierunku...
www.pingwin.com.pl
Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś
To że rincon jest wart miłości to nie musisz mnie przekonywać tylko zastanowił mnie ten nius co wahacze i rama nie jest ta sam co była ponoć z słabszych i cieńszych materiałów
Czy jest już jakiś użytkownik Rincona 2015 bo chciałbym zweryfikować czy warto brać tego nowego . Z tego co się dowiedziałem to nowy 2015 ma zmienione wahacze tył z alu na stalowe co za tym idzie nie pasują osłony spodu, zmieniona głowica na dwie świece ponoć lepszy moment obrotowy lepiej się zbiera z dołu Wiecie coś na ten temat
- jarecki13
- Quad:: TraktoReX 680 :)
- Imię: Jarek
Dziś kolejny dzień oswajania się z rinconem i oponami mayham , co do rincona to powoli udaje mi się go ogarniać i wykorzystywać jago właściwości w 100% choć nie powiem ,że muszę nauczyć się latać na manualu bo automat trochę mnie denerwuje przełączając biegi na np.długich piaskowych zakrętach gdzie potrzeba trochę większych obrotów aby nie wypaść z zakrętu( domyślam się dlaczego gro osób używa all traka do rincona ), co do zmiany biegów to dzisiaj trochę się zdziwiłem na długim stromym podjeździe z piachu gdzie pod koniec zaczęło brakować pierwszego biegu, na drugim wleciał bez problemu znów kłania się obsługa esp i prawidłowe dobieranie biegu do podjazdu choć nie powiem ,że pewnie przy twardej nawierzchni wleciał by na pierwszym bieg bezproblemowo bo nie miało by co buksować a nie powiem ,że mayhamy lubią ryć ziemię . Co do opon mogę tylko tyle powiedzieć ,że rincon i te opony robią takie górki ,że brutek na all traku nawet by nie startował - jestem mile zaskoczony właściwościami tych opon i rincona jeśli chodzi o podjazdy i aż się boję co będzie później, bo jak na razie wszystkie okoliczne podjazdy robi się z dziecinną lekkością i z dużym poczuciem bezpieczeństwa. Nie wiem czy to tylko moje odczucia ale rincon jest naprawdę fajnie wyważony, gdzie w brucie bałem się o back flipa to tu nie widzę tego problemu nawet gdy przednie koła są wysoko w powietrzu a tylne jeszcze ryją na podjeździe wystarczy odjąć troszkę gazu w odpowiednim momencie i przód szybciutko opada i wyciąga nas na poziom, ciekaw jestem jak przyjdą osłony spodu i wyciągarka co wtedy będzie sie działo jak środek ciężkości pójdzie jeszcze niżej . Ogólnie tak w skrócie to rincon jest zaje...tą maszynką ale nie do szybkiej szutrowej jazdy bynajmniej ja tak to czuje po przesiadce z bruta na sztywnej ośce- chyba ,że na all traku jest całkiem inaczej , co do reszty to jak najbardziej się nadaje i nawet rzekł bym ,że aż zadziwia mnie swoimi możliwościami przy tak małej mocy, a mayham w nim to naprawdę strzał w 10- pomijając te szybkie szutrowe przelotówki gdzie opona lubi wynosić z zakrętu
Ja tam na szutrach wszystkich wyprzedzam Jarecki będę miał do Ciebie prośbę odezwę sie w tym tygodniu na pw
Ozo Drapers Squad
- jarecki13
Nie powiem ,że szybko nie potrafi lecieć bo bym skłamał ale brak mu trochę obrotów przy odpuszczeniu gazu i raptownym dodaniu chyba ,ze zmiana opon pomoże z resztą innego wyjścia nie widzę jak dwa rodzaje opon jedne już mam drugie trzeba będzie kupić (all trak ) . Ikar jak coś to pisz śmiało w miare możliwości zawszę mogę pomóc
- Pingwin Legnica
- PingwinSquad
- Quad:: osiołek :)
- Imię: Daniel
- Kontakt:
zamontuj alltraka - Rincon dostanie skrzydeł
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl
www.pingwin.com.pl
- jarecki13
Wszystko w swoim czasie all trak będzie na pewno a tak na marginesie czy jest możliwość zrobienia tak aby ikonka od zmiany oleju zgrała się ze zmianą, tzn jak wiadomo olej zawsze się wymienia po zakupie i teraz mam pytanko bo olej został zmieniony ale nie było potrzeby kasowania kontrolki bo się jeszcze nie świeciła a po przejechaniu tych 200 km się zapaliła po czym została skasowana i teraz zastanawiam się jak to zrobić aby kontrolka przypominała mi o wymianie a nie o te 200 km później.
- jarecki13
Najłatwiej to by było zrobić nie kompletna wymianę- bez filtra i zlać tylko tyle oleju ile ścieknie przez np 10 minut zalać nowego tyle ile trzeba a potem odczekać te kilka set km i powtórzyć zabieg ale już pełnowartościowy - tylko komu się tak chce