zakup nowej cf x8 moj drugi quad
- timi1
- Quad:: ...był X8 :( a jest out 570 max
- Imię: Tomek
Re: zakup nowej cf x8 moj drugi quad
W 2008 i 2009 nie było jeszcze X8 pierwsze modele to chyba 2012
Timi1 a czy ja napisalem ze w polsce? W polsce to masz racje, ale my jestesmy daleko za murzynami... (ja tez do niedawna tak myslalem ze od 2012) z tego co slyszalem to jest i 1000 ale tej nie widzialem nie macalem wiec nic nie pisze wiecej
- Zmora1966
- Quadowa Grupa Południe
- Quad:: CanAm 800XT - była CFka X8, Keeway 300 GTX, Honda
- Imię: Sławek
- Kontakt:
Norek01 - CFka toi jest super quad i gdyby nie fakt że do mojego stylu i potrzeb chcę cos innego NIGDY bym jej nie zmienil.
Jak gdzieś pisałem, moja ma teraz przebieg 3400 i nigdy mnie nie zawiodła. Może nie jest ideałem, może nie jest demonem prędkości, może trochę jest "czołgiem" ale za te pieniądze jest to super quad i życzę Ci żebyś miał takie same odczucia za dwa lata jak ja. A sobie życzę prawidłowych wyborów żebym z następcy był również zadowolony.
u mnie na placu wyboru został tylko amerykanin i kanadyjczyk... który wybiorę czas pokaże
Powodzenia
Jak gdzieś pisałem, moja ma teraz przebieg 3400 i nigdy mnie nie zawiodła. Może nie jest ideałem, może nie jest demonem prędkości, może trochę jest "czołgiem" ale za te pieniądze jest to super quad i życzę Ci żebyś miał takie same odczucia za dwa lata jak ja. A sobie życzę prawidłowych wyborów żebym z następcy był również zadowolony.
u mnie na placu wyboru został tylko amerykanin i kanadyjczyk... który wybiorę czas pokaże
Powodzenia
Zmora
www.quadowagrupapoludnie.pl
www.sqgp.pl
www.sqgp.pl
Panowie radosc z quada x8 nie byla za dluga... 500 przez caly okres uzytkowania nie odwiedzila serwisu z powodu usterki, niestety nie moge tego powiedziec o x8.
Jestem taki zly, bo przy 160km silniczek jeszcze na dotarciu mila niedzielna wycieczka z kolega droga lesna sama glina, predkosc moze 5 do 10 taka rekreacja polaczona z ogladaniem fajnych widokow... a tu nagle cos zgrzytlo wiec myslalem ze jakas galazka po spodzie sie przewinela i nic jade dalej moze 100 metrow klega wola cos Ci wisi pod quadem - zgas go. No to ogladamy co tam tak wisi a tu caly mos przedni a wlasciwie obudowa lewa zwinieta.... a włascie jej brak... szok... mialem takiego nerwa ze szkoda mowic, nie dosc, ze zwineła sie jak z plasteliny, to jeszcze tak bez powodu. Mam nadzieje ze w tym tygodniu uda mi sie wszystko zalatwic zeby maszyna byla gotowa na sobote. Wiem ze wymienia to na gwarancji ale tekie cos nie powinno sie przytrafic, chociaz czytalem podobny przypadek mial posiadacz yamaha tyle ze u niego dziure wyrwalo a zwinelo. Tez jechal powoli tyle ze na lodzie i mowil ze cos mu kola sie usliznely obrucily i dziura... dla mnie to i tak nie wytlumaczalne ale nie jestem sam.. chociaz ja bylem na twardej drodze wiec i takiej mozliwosci nie bylo. Wiem ze kiedys musi byc pierwszy raz ale nie mogla sie np zarowka spalic albo jakis bezpiecznik
Jestem taki zly, bo przy 160km silniczek jeszcze na dotarciu mila niedzielna wycieczka z kolega droga lesna sama glina, predkosc moze 5 do 10 taka rekreacja polaczona z ogladaniem fajnych widokow... a tu nagle cos zgrzytlo wiec myslalem ze jakas galazka po spodzie sie przewinela i nic jade dalej moze 100 metrow klega wola cos Ci wisi pod quadem - zgas go. No to ogladamy co tam tak wisi a tu caly mos przedni a wlasciwie obudowa lewa zwinieta.... a włascie jej brak... szok... mialem takiego nerwa ze szkoda mowic, nie dosc, ze zwineła sie jak z plasteliny, to jeszcze tak bez powodu. Mam nadzieje ze w tym tygodniu uda mi sie wszystko zalatwic zeby maszyna byla gotowa na sobote. Wiem ze wymienia to na gwarancji ale tekie cos nie powinno sie przytrafic, chociaz czytalem podobny przypadek mial posiadacz yamaha tyle ze u niego dziure wyrwalo a zwinelo. Tez jechal powoli tyle ze na lodzie i mowil ze cos mu kola sie usliznely obrucily i dziura... dla mnie to i tak nie wytlumaczalne ale nie jestem sam.. chociaz ja bylem na twardej drodze wiec i takiej mozliwosci nie bylo. Wiem ze kiedys musi byc pierwszy raz ale nie mogla sie np zarowka spalic albo jakis bezpiecznik
Pierwszy i ostatni nie jesteś niestety. Problem z przednim mostem - tj za słaba konstrukcja w stosunku do tej mocy, dodatkowo w starszych modelach kiepskie zamocowanie tylnego mostu to jedne z najsłabszych punktów X8. Ktoś się nie postarał w fabryce i na etapie konstrukcyjnym źle policzył wytrzymałość materiału. Pozostaje mieć nadzieję, że producent poprawi ten wadliwy element, a do tego czasu importer będzie pozytywnie rozpatrywał przypadłości gwarancyjne...
Ozo Drapers Squad
- Zmora1966
- Quadowa Grupa Południe
- Quad:: CanAm 800XT - była CFka X8, Keeway 300 GTX, Honda
- Imię: Sławek
- Kontakt:
Ja miałem chyba jakiś cudowny model
Zmora
www.sqgp.pl
www.sqgp.pl
-
- Quad:: renegade 570 xxc , był cf x8 ,cf 500 , lucky star 400shineray 250-9c
- Imię: Wojtek
U mnie odpukać tez brak problemów mostami i ogólnie gadzina śmiga, problemem był zaworek ciśnienia szybko wymieniony i teraz uszczelniacz pompy ale znów minimalnie cieknie to na razie ręką macham.
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
Mój na szczęście nie jest używany to i się nie psuje
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
- Supriseme
- Quad:: X8, Scrambler 1000xp
- Imię: Szymon
Ale... jak pokazuje przyklad osob ktore zrobiły x8 pareset km, ze najczestsza przyczyna awarii naszych maszyn jest fantazja ulanska. A z tego co pamietam kolega juz po pierwszym kilometrze mial sciagnieta blokade. Nie oceniam jedynie wnioskuję; )
supriseme ale co ma wspolnego blokada? Hmm.... to jakbym sluchal jarka kaczynskiego i jego madrosci krzyczac na ukrainie, Ukraina do europy a w polsce krzyczy polska z europy a tak powaznie blokada to tylko blokada na potrzeby rynku polskiego... i nie ma nic wspolnego np z wytrzymaloscia mostu, wytrzymaloscia lamp, wyciagarki, fotela itp... za chwile powstanie mit ze blokada powinna byc przez caly okres uzytkowania aby bylo dobrze dla podzespołow. pozatym sam iporter zaleca 100km malo tego w poprzednim quadzie uczynilem podobnie i byl zrywniejszy z porownywana 500 tyle ze duszona kilkaset km na blokadzie ale to chyba kazdy wie rozciagajac np silnik traktorka kosiarki... albo starego auta ze nie liczy sie slowo blokada ale styl i sposob rozciagania silnika. Jednak w moim przypadku zawalila tylko jakosc tego mostu bo nie mial obciazenia wrecz byl na wakacjach... usmiecham sie ale nerwa mam mocnego bo cos takiego nie powinno miec miejsca przy nowiutkiej maszynie