Pogaduchy o CF Off-Top
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
Re: Pogaduchy o CF Off-Top
Sławek to podjedz do Olsztyna ugoscimy a w niedziele jakąś traske zrobimy
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
- DKfan
- Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
- Imię: Jacek
Obejrzałem ciekawy teścik Z8 w moim ulubionym kanale DirtTrax.
Ciekawe UTV a co najbardziej mnie zaskoczyło że korzystają ze wsparcia np CVTecha, producenta jednych z najlepszych na rynku tuningowych sprzęgieł do Can-Ama. Oczywiście mocowo nie jest to może równorzędny konkurent do RZR900S ale prezentuje się bardzo ciekawie.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=uCAPan7R4A8[/youtube]
Ciekawe UTV a co najbardziej mnie zaskoczyło że korzystają ze wsparcia np CVTecha, producenta jednych z najlepszych na rynku tuningowych sprzęgieł do Can-Ama. Oczywiście mocowo nie jest to może równorzędny konkurent do RZR900S ale prezentuje się bardzo ciekawie.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=uCAPan7R4A8[/youtube]
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad
M&M sQuad
- Pingwin Legnica
- PingwinSquad
- Quad:: osiołek :)
- Imię: Daniel
- Kontakt:
miałem okazję polatać nim i byłem bardzo, ale to bardzo zaskoczony
nie widzę różnicy w prowadzeniu i mocy z polarkiem rzr 800
klient, który przesiadł się cf moto 625 był pod ogromnym wrażeniem jego mocy
to jest wersja ex zatem mocno poszerzona względem oryginału, zawieszeniowo mamy tez bardzo dobrze
na zdjęciu poniżej obie wersje ex czyli sześćsetka i osiemosiemsetka
różnica z ex 600 to poza silnikiem inne amortyzatory, w wersji ex wszystkie mają mają regulację prześwitu i abuzzy w standardzie, osiemsetka ma dodatkowo czteropunktowe pasy sportowe, schowek zamykany z przodu, inaczej zabudowany tylny bagażnik z lepszym przystosowaniem do montażu bagaży, ma też inną klatkę bezpieczeństwa, niestety wyciągarka nie jest montowana w cenie
nie widzę różnicy w prowadzeniu i mocy z polarkiem rzr 800
klient, który przesiadł się cf moto 625 był pod ogromnym wrażeniem jego mocy
to jest wersja ex zatem mocno poszerzona względem oryginału, zawieszeniowo mamy tez bardzo dobrze
na zdjęciu poniżej obie wersje ex czyli sześćsetka i osiemosiemsetka
różnica z ex 600 to poza silnikiem inne amortyzatory, w wersji ex wszystkie mają mają regulację prześwitu i abuzzy w standardzie, osiemsetka ma dodatkowo czteropunktowe pasy sportowe, schowek zamykany z przodu, inaczej zabudowany tylny bagażnik z lepszym przystosowaniem do montażu bagaży, ma też inną klatkę bezpieczeństwa, niestety wyciągarka nie jest montowana w cenie
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl
Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś
w trakcie szukania nowego kierunku...
www.pingwin.com.pl
Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś
w trakcie szukania nowego kierunku...
- Zmora1966
- Quadowa Grupa Południe
- Quad:: CanAm 800XT - była CFka X8, Keeway 300 GTX, Honda
- Imię: Sławek
- Kontakt:
Koledzy najwyższy czas się pochwalić odebranym i już zrobionym pojazdem.
Wczoraj pierwsze 13 km o banan na twarzy ale zarazem strach w oczach No jest to coś innego niż CFka - co się spodziewałem z racji wagi, mocy, długości.
Wspomaganie jest o niebo lepsze niż w Polarisie - niestety jak dla mnie trochę nurkuje na przód przy odejmowaniu gazu. Generalnie jednak jestem.... w Quadowym niebie i nie dla tego że jeszcze mam kaca po wczorajszym opijaniu kiedy to Team przyjmował "żółtego" (koszulkę) lidera czyli Król jest w Teamie
Efekt krótkich przejażdżek kilku z nich? nie założę się że długo będzie to jedyny żółtek w naszym składzie ale zawsze będę
Wczoraj pierwsze 13 km o banan na twarzy ale zarazem strach w oczach No jest to coś innego niż CFka - co się spodziewałem z racji wagi, mocy, długości.
Wspomaganie jest o niebo lepsze niż w Polarisie - niestety jak dla mnie trochę nurkuje na przód przy odejmowaniu gazu. Generalnie jednak jestem.... w Quadowym niebie i nie dla tego że jeszcze mam kaca po wczorajszym opijaniu kiedy to Team przyjmował "żółtego" (koszulkę) lidera czyli Król jest w Teamie
Efekt krótkich przejażdżek kilku z nich? nie założę się że długo będzie to jedyny żółtek w naszym składzie ale zawsze będę
Zmora
www.quadowagrupapoludnie.pl
www.sqgp.pl
www.sqgp.pl
Zmora - gratulacje zakupu radosc jest co? az sie pewnie uszy trzesa
Pomóżcie panowie bo piszący tu znacie x8
Kupiona nowa ze wspomaganiem pierwsze 100km bez problemu(krótkie kilkukilometrowe odcinki) Po serwisie kilkusetmetrowy podjazd i nagle brakło prądu, wywalony bezpiecznik aku rozładowane.
Następna przejażdżka zrobione 10 km i nagle zaczyna brakować prądu Gad gaśnie i jakoś trzymając gaz dojechałem do domu.Miernik w garść i mierzymy:
aku na wyłączonym 12.85
zapalony i odłączone wszystko biorące prąd 14.2-14.3
zapalony ze światłami,awaryjne,grzane manetki 13.6
dołożone kręcenie kierownicą (wspoma) 12.8
zapalony i wyciągarka 12.7
pojeździłem dziś bez świateł i grzanych manetek i nie było problemu
Od samego początku co jakiś czas na wyświetlaczu pokazywało się ładowanie 11-12 ale wszyscy piszą żeby nie patrzeć co tam sobie sam mierzy...
Sprawdzić coś? Knif tam jest jakiś? Zapierniczać na serwis?
Kupiona nowa ze wspomaganiem pierwsze 100km bez problemu(krótkie kilkukilometrowe odcinki) Po serwisie kilkusetmetrowy podjazd i nagle brakło prądu, wywalony bezpiecznik aku rozładowane.
Następna przejażdżka zrobione 10 km i nagle zaczyna brakować prądu Gad gaśnie i jakoś trzymając gaz dojechałem do domu.Miernik w garść i mierzymy:
aku na wyłączonym 12.85
zapalony i odłączone wszystko biorące prąd 14.2-14.3
zapalony ze światłami,awaryjne,grzane manetki 13.6
dołożone kręcenie kierownicą (wspoma) 12.8
zapalony i wyciągarka 12.7
pojeździłem dziś bez świateł i grzanych manetek i nie było problemu
Od samego początku co jakiś czas na wyświetlaczu pokazywało się ładowanie 11-12 ale wszyscy piszą żeby nie patrzeć co tam sobie sam mierzy...
Sprawdzić coś? Knif tam jest jakiś? Zapierniczać na serwis?
Wow !! Tego to się nie spodziewałem Zależy jak kto jeździ ale do szybkiej sportowej jazdy to podstawaPingwin Legnica pisze: osiemsetka ma dodatkowo czteropunktowe pasy sportowe
Ozo Drapers Squad
lugra napisałem do ciebie prywatnie przeczytaj
- Zmora1966
- Quadowa Grupa Południe
- Quad:: CanAm 800XT - była CFka X8, Keeway 300 GTX, Honda
- Imię: Sławek
- Kontakt:
lugra nie wiem kto Ci takie bajki naopowiadał że masz nie zwracać uwagi na ładowanie na wyświetlaczu. Ładowanie na poziomie 11-12 V jest stanowczo za małe i stąd twoje problemy. Mam wrażenie że za bardzo obciążasz system.
Niech się wypowiedzą fachowcy od nowych CFek ale X8 może być przygotowana co najwyżej na to co ma w standardzie. Jak jeszcze włączysz manetki podgrzewane plus światła i plus np., wyciągarka - system nie wydala.
Mam oczywiści nadzieję że CFmoto dodając wspomaganie poprawiło ładowanie - bo jak pewnie pamiętasz oryginalne nie było rewelacyjne i np. ja miałem poprawiane przez Daniela Pingwina
Niech się wypowiedzą fachowcy od nowych CFek ale X8 może być przygotowana co najwyżej na to co ma w standardzie. Jak jeszcze włączysz manetki podgrzewane plus światła i plus np., wyciągarka - system nie wydala.
Mam oczywiści nadzieję że CFmoto dodając wspomaganie poprawiło ładowanie - bo jak pewnie pamiętasz oryginalne nie było rewelacyjne i np. ja miałem poprawiane przez Daniela Pingwina
Zmora
www.sqgp.pl
www.sqgp.pl