CF MOTO X8 HAMULCE TYŁ !!! PODCZAS SZYB.JAZDY SAMO ZACISK!!!
CF MOTO X8 HAMULCE TYŁ !!! PODCZAS SZYB.JAZDY SAMO ZACISK!!!
Witam, mam nowiutką CF X8 z symbolicznym przebiegiem na dziś 800km w czwartek II serwis, w piątek byłem zmuszony wymienić klocki tył, o tyle się zdziwiłem że wszędzie czytam że minimum 2000-3000km większość robi lecz nie ja?!
Lubię szybką jazdę bez przepraw tylko szuterek lasy łąki, hamulca używam dosłownie do zmiany biegów na wsteczny a na zablokowanym Quadzie max 70km/h czyli puszczam gaz i sam pięknie hamuje tym większe moje ździwienie!!!że nie używam a muszę zmienić klocki...
Zauważyłem na pierwszym wyjeździe ponad 100km że podczas tzw szybkiej jazdy zaczyna mi CF-ka normalnie zwalniać ...
zamiast 0k 70km/h ja mam ledwo 50km/h ...
i tak drugi wyjazd podobnie, wracaliśmy wieczorem i koledzy zwrócili mi uwagę że mi iskrzy pod bakiem ... fakt aż dym leciał ... delikatnie spuściliśmy płyn hamulcowy odpowietrznikiem i spokojnie do domu...
W piątek serwis wymiana klocków przekazałem objawy zostałem zapewniony że nie ma takiej możliwości i niech pan nogi nie trzyma na hamulcu ... z niedowierzaniem
Niestety niedziela i powtórka z rozrywki nówki klocki zero błota szybki szuterek i co to samo odcinek ok 3km długości z 70km/h na 50km/h zwolnił samoczynnie, zatrzymałem CF i oczom nie wierzyłem tarcza czerwona zadyma byłem pewien że zaraz spłonie masakra !!!
Ja rozumiem gdybym jeździł tak jak wszyscy moi koledzy katują i le się da a tu człowiek naprawdę dba od wakacji 800km czyściutki wypucowany ...
Czy któryś z kolegów z takim problemem się spotkał ???
Proszę o pomoc i dziękuje z góry
Lubię szybką jazdę bez przepraw tylko szuterek lasy łąki, hamulca używam dosłownie do zmiany biegów na wsteczny a na zablokowanym Quadzie max 70km/h czyli puszczam gaz i sam pięknie hamuje tym większe moje ździwienie!!!że nie używam a muszę zmienić klocki...
Zauważyłem na pierwszym wyjeździe ponad 100km że podczas tzw szybkiej jazdy zaczyna mi CF-ka normalnie zwalniać ...
zamiast 0k 70km/h ja mam ledwo 50km/h ...
i tak drugi wyjazd podobnie, wracaliśmy wieczorem i koledzy zwrócili mi uwagę że mi iskrzy pod bakiem ... fakt aż dym leciał ... delikatnie spuściliśmy płyn hamulcowy odpowietrznikiem i spokojnie do domu...
W piątek serwis wymiana klocków przekazałem objawy zostałem zapewniony że nie ma takiej możliwości i niech pan nogi nie trzyma na hamulcu ... z niedowierzaniem
Niestety niedziela i powtórka z rozrywki nówki klocki zero błota szybki szuterek i co to samo odcinek ok 3km długości z 70km/h na 50km/h zwolnił samoczynnie, zatrzymałem CF i oczom nie wierzyłem tarcza czerwona zadyma byłem pewien że zaraz spłonie masakra !!!
Ja rozumiem gdybym jeździł tak jak wszyscy moi koledzy katują i le się da a tu człowiek naprawdę dba od wakacji 800km czyściutki wypucowany ...
Czy któryś z kolegów z takim problemem się spotkał ???
Proszę o pomoc i dziękuje z góry
- DKfan
- Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
- Imię: Jacek
Re: CF MOTO X8 HAMULCE TYŁ !!! PODCZAS SZYB.JAZDY SAMO ZACIS
Był już ten temat na 100%, poszukaj w dziale z tego co pamiętam, panowie w serwisie nei umieli odpowietrzyć hamulców.
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad
M&M sQuad
Kolego u mine było to samo na zablokowanym 70km/h po 5 km zszedł do 50km/h dobrze że w porę się zorientowałem, pomogło poluzowanie (wkręcenie pancerza) linki na lewej klamce hamulca i kłopot zniknął.
Dzięki serdecznie i prawdopodobnie oby to była ta przyczyna
bo rzeczywiście jest naciągnięty ale nie byłem w stanie poluzować, wszystko prócz kombinerek, chłopaki odkręcili delikatnie odpowietrznik i spokojnie do domu dojechałem ale wystarczy moment i wszystko czerwone !!! nie wiem czy czasem nie trzeba wymienić całego zacisku (uszczelniacze ) temperatura straszna !!!
Bez gaśnicy nigdzie się już nigdy nie ruszę !!! to jest chwila moment i ciach po maszynie a u nas za AC tyle sobie życzą że masakra ale trzeba ...
dzięki i pozdrawiam
bo rzeczywiście jest naciągnięty ale nie byłem w stanie poluzować, wszystko prócz kombinerek, chłopaki odkręcili delikatnie odpowietrznik i spokojnie do domu dojechałem ale wystarczy moment i wszystko czerwone !!! nie wiem czy czasem nie trzeba wymienić całego zacisku (uszczelniacze ) temperatura straszna !!!
Bez gaśnicy nigdzie się już nigdy nie ruszę !!! to jest chwila moment i ciach po maszynie a u nas za AC tyle sobie życzą że masakra ale trzeba ...
dzięki i pozdrawiam
Jutro mam pierwszy przegląd na 100km. Dziś wykonałem mały test. Przejechałem prawie 20km nie używając w ogóle hamulców, tylko i wyłacznie hamowanie silnikiem. Linka na lewej klamce poluzniona na maxa ile można było. Tylna tarcza na wale bardzo ciepła, więc klocki trzymają. Jakieś wskazówki, gdzie luknąć, co zrobić aby poprawić obecną sytuację?
Przyznaję hamulce to brzytwa, koła blokują się w miejscu bez zadnego problemu.
Przyznaję hamulce to brzytwa, koła blokują się w miejscu bez zadnego problemu.
- Pingwin Legnica
- PingwinSquad
- Quad:: osiołek :)
- Imię: Daniel
- Kontakt:
za duże cisnienie na pompie ?
czy pompa nozna nie została podkręcona ?
czy pompa nozna nie została podkręcona ?
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl
Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś
w trakcie szukania nowego kierunku...
www.pingwin.com.pl
Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś
w trakcie szukania nowego kierunku...
Pompy nie dotykałem. Zgłosimy na serwisie i zobaczymy co wymyślą.
Regulacja pompy nożnej i po problemie. Nic się nie grzeje a sprzęt dalej super hamuje.