Problem z quadem 110
Problem z quadem 110
Witam.
Mam problem z quadem 110.Chodzi o to że naładuje akumulator to odpali bez żadnego problemu.Ale jak przyjadę z przejażdżki i go zgaszę i jak chcę go odpalić za godzinę, już nie odpala bo nie ma prądu ledwo co kreci i tak jest non stop i muszę znów ładować akumulator żeby odpalił. Akumulator w 100% sprawny.
Mam problem z quadem 110.Chodzi o to że naładuje akumulator to odpali bez żadnego problemu.Ale jak przyjadę z przejażdżki i go zgaszę i jak chcę go odpalić za godzinę, już nie odpala bo nie ma prądu ledwo co kreci i tak jest non stop i muszę znów ładować akumulator żeby odpalił. Akumulator w 100% sprawny.
- DKfan
- Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
- Imię: Jacek
Re: Problem z quadem 110
Kup najtanszy miernik pradu i zmierz jakie masz ładowanie. Prawdopodobnie regulator napięcia ładuje za niskim prądem i zużywasz prąd z akumulatora a nie jest on wystarczająco doładowywany
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad
M&M sQuad
Akumulator wziąłem od brata motoru i on nie ładował go już z 2 lata i bez problemu jeździł.Pierwszy raz jak był odpalany po wyciągnięciu akumulatora od motoru odpalił bez problemu a za godzinę już prądu w akumulatorze nie było.Także on nie był ładowany, więc to nie tym raczej idzie.
- DKfan
Przeczytaj uważnie co napisałem, QUAD NIE ŁADUJE CI AKUMULATORA.
Wkładasz dobry i zużywa energię która w nim jest bo prądnica nie ładuje go w czasie jazdy.
Sprawdz miernikiem jakie jest ładowanie na akumulaqtorze na włączonym silniku quada, musi być około 13v, najlepiej lekko powyżej
Wkładasz dobry i zużywa energię która w nim jest bo prądnica nie ładuje go w czasie jazdy.
Sprawdz miernikiem jakie jest ładowanie na akumulaqtorze na włączonym silniku quada, musi być około 13v, najlepiej lekko powyżej
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad
M&M sQuad
Nawet nie trzeba mierzyć.Nie ma wo gule ładowania.
- DKfan
No to masz wyjaśnione albo regulator napiecia albo prądnica
M&M sQuad
M&M sQuad
To jak dojść co się popsuło i jak naprawić.Czy lepiej do elektryka zaprowadzić ??
- DKfan
Jak masz miernik to trzeba zmierzyć na włączonym silniku jaki jest prąd łądowania an klemach akumulatora. Pierwszym podejrzanym jest regulator bo najczęściej pada.
Jezeli nie masz miernika albo nie bardzo wiesz jak to zrobic zaprowadz do warsztatu samochodowego, nie powinno byc problemu ze sprawdzeniem co szwankuje, to prosta czynnosc, chyba ze masz w okolicy kogos z takim samym quadem i pozyczy ci regulator na chwile zeby podmeinic z twoim.
Jezeli nie masz miernika albo nie bardzo wiesz jak to zrobic zaprowadz do warsztatu samochodowego, nie powinno byc problemu ze sprawdzeniem co szwankuje, to prosta czynnosc, chyba ze masz w okolicy kogos z takim samym quadem i pozyczy ci regulator na chwile zeby podmeinic z twoim.
M&M sQuad
M&M sQuad