Pierwszy quad sportowy czy przeprawowy
Re: Pierwszy quad sportowy czy przeprawowy
Łeee panowie przesadzacie renia będzie najlepszym kompromisem przykręci sobie kolega śrubkę od gazu kufer tez da radę dołożyć no i heja. Aczkolwiek jedna sprawa żaden quad 1 osobowy nie będzie wygodny do jazdy w dwie osoby nawet z kufrem mowię tu o dystansach > niż 50 km
Ozo Drapers Squad
Rozumiem że grizzly jest 2 osobowe, tylko że jest praktycznie o tych samych wymiarach co renegate, i z tego co wiem ma podobną wielkość siedziska. Więc jak ogarnę bagażnik i dobry kufer z siedziskiem komfort ten sam co w grizzly ??
Oczywiście alternatywą jest outlander gdzie zdążyłem przeczytać że jest na tej samej ramie i ten sam silnik inne plastiki i 2 osobowy. Moje pytanie do was, czy outlander zachowuje się tak samo jak renegate ? tz sportowa jazda.
Oczywiście alternatywą jest outlander gdzie zdążyłem przeczytać że jest na tej samej ramie i ten sam silnik inne plastiki i 2 osobowy. Moje pytanie do was, czy outlander zachowuje się tak samo jak renegate ? tz sportowa jazda.
- DKfan
- Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
- Imię: Jacek
Grizzly jest tak samo 2 osobowe jak Renegade lub mniej. Na oba możesz na bagażnik założyć kufer lub torbę z siedzonkiem dla 2 osoby, na obu podróż będzie na długich dystanasach niewygodna. Nie Outlander nie zachowuje się jak Renegade ponieważ jest cięższy i dłuższy. Jest troche drobnych roznic ktore sprawiaja że inaczej odczuwa się prowadzenie
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad
M&M sQuad
- Paulus71
- Quad:: Renia 1000 XXC
- Imię: Paweł
z kufra to raczej zrezygnuj bo raz będzie to strasznie przytłaczało gada wizualnie, dwa cieżko się zdejmuje, trzy podczas jazdy samemu przeszkadza z ewakuacji
kup dobrą torbą z wyprofilowanym kawałkiem siedziska i zamontuj ją na bagażniku o jakim wspominał dkfan
na początek wkręć śrubkę ograniczającą gaz i tyle
kup dobrą torbą z wyprofilowanym kawałkiem siedziska i zamontuj ją na bagażniku o jakim wspominał dkfan
na początek wkręć śrubkę ograniczającą gaz i tyle
mods in progress :-)
Jeszcze jedno, homologacja zastanawiam się:
1. czy warto
2. czy warto dopłacać do fabrycznej
3. czy lepiej kupić bez homologacji i uzyskać rejestracje na ciągnik rolniczy na 2 osoby
1. czy warto
2. czy warto dopłacać do fabrycznej
3. czy lepiej kupić bez homologacji i uzyskać rejestracje na ciągnik rolniczy na 2 osoby
- DKfan
Jeżeli nie będziesz jeździł po drogach publicznych to nie warto. Chociaż rzadko jest realne ich omijanie. Fabryczna homologacja jest nie warta doplacania. Możesz kupić u prywatnych importerów pojazd zarejestrowany bez przebiegu np Szamocin albo Tarnow albo u dealerów może jeszcze mają coś po starych cenach Bluebike i Śrem.
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad
M&M sQuad
-
- Quad:: g700 2014 plus zólte xxc 800 2015
- Imię: Robert
Dokładnie, quad ma być zarejestrowany i tyle, co sie tu martwisz honmologacją, papier na 15 kW max i tyle.
Co do nauki na can- amie , no jest to lekko szalone, ale jak bedziesz rozsądny, to spoko.
Z doświadczenia najgorszy jest moment, kiedy wydaje Ci się,że już dajesz radę, wtedy trafia się zoonk.
Co do nauki na can- amie , no jest to lekko szalone, ale jak bedziesz rozsądny, to spoko.
Z doświadczenia najgorszy jest moment, kiedy wydaje Ci się,że już dajesz radę, wtedy trafia się zoonk.
Po dłuższym przemyśleniu i waszych radach, zdecydowałem ze będę szukał używanego grizzly. Nowego nie chce ponieważ w przyszłości chciałby renegate, co za tym idzie za dużo bym stracił. Proszę Was o radę czy jest szansa na dobry egzemplarz jeżeli tak to szukać go w ogłoszeniach czy macie jakiś namiar na sprawdzonych ludzi co handlują używkami.
- DKfan
Kolega RobertMuszka ma do sprzedania 2 sztuki Grizzly 2014 i 2012jest pierwszym właścicielem
M&M sQuad
M&M sQuad
ok to mój @ proszę o zdjęcia i specyfikacje i cenę kordian@netservice.com.pl