Pierwszy quad sportowy czy przeprawowy

Co kupić, na co wymienić, jaki najlepszy na początek...
Awatar użytkownika
Ikar
Quad:: Honda xxc
Imię: Artur

Re: Pierwszy quad sportowy czy przeprawowy

Post autor: Ikar » czw 26 lut, 2015

Zdziwiłabyś sie Łukaszu jak sie kiedyś spotkamy w realu to Ci opowiem troszkę nt pewnego "dobrego" bardzo rozreklamowanego serwisu na południu :)
Ozo Drapers Squad

demonet84
Imię: Kordian

Post autor: demonet84 » czw 26 lut, 2015

ok powiedzmy że zdecyduje się na cam an-a jeżeli będę o niego dbał czy będzie mało awaryjny ?
Dziś rozmawiałem z Panem z serwisu quadów, powiedział ze wystarczy ze wjadę w głębiej w wodę wyświetli mi się błąd który kończy się podłączeniem pod kompa - koszty 500 zł. Grizzly nie ma tematu ponieważ nie zapali się kontrolka. Generalnie sugerował ze cam an jest naszpicowany elektronika która się sypie grizzly jest nie do zajecHania.

Awatar użytkownika
oolsztyniak
Moderator
Quad:: xxc 1000r
Imię: Łukasz

Post autor: oolsztyniak » czw 26 lut, 2015

Widać ten Pan chce Ci sprzedać Grizzly.

Nie można myśleć, że quad jest awaryjny i zaraz się sypnie.
To tak jak z autem, kupujesz nowe i jedziesz na opinii, że się sypnie? Raczej nie.

Będziesz dbał, przeglądy na czas, oleje na czas i nic nie będzie się sypać.
Nie popadajmy w paranoje ...

A tego Pana z serwisu quadów zaproś na forum i niech nam wszystkim przekaże swoją wiedzę.
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc :(
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga :twisted:

Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.

demonet84

Post autor: demonet84 » czw 26 lut, 2015

Ok teraz pytanie z innej beczki. Jako że mam syna wieku 6 lat i nie miałbym serca aby go czasami wziąć na przejażdżkę. Czy jest szansa ze do can ama renegate zamontuje kufer z małym siedziskiem.

Awatar użytkownika
oolsztyniak
Moderator

Post autor: oolsztyniak » czw 26 lut, 2015

Niestety słabo :(
Nawet w papierach ma na jedną osobę.

Tylko
Mam możliwość kupna NOWEGO Can-Am Outlander 800 xtp rok 2011 za 44 000 zł brutto
To już nie rozumiem co Ty w końcu chcesz kupić ... :roll:
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był CF Moto 800

Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.

demonet84

Post autor: demonet84 » pt 27 lut, 2015

Szukam kompromisu między sportowym a użytkowym renegade wydają się idealnym. Wczoraj dowiedziałem się ze jest serwis can ama i się udałem. Zobaczyłem renegade i bardzo mi się spodobał. Wiec rozumiem ze jazda nim w 2 osoby jest mało konfortowa, a niestety musze to brać pod uwagę ( nakręciłem żonę ze czasami gdzieś wyskoczymy ) i oczywiście mój syn. Ciężki temat wbrac kłada tragedia :( . Cały czas rozważam grizzly tylko martwię się ze zabraknie mi w nim sportowego charakteru który niewątpliwie ma renegade.

Awatar użytkownika
DKfan
Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
Imię: Jacek

Post autor: DKfan » pt 27 lut, 2015

Ale pan z serwisu (a w zasadzie cham a nie pan bo tylko cham bezczelnie kłamie w celu uzyskania korzysci) opowiada bzdury, nawet w wawie podpięcie pod kompa to 200zł po drugie można kupić przejściówkę do laptopa i samemu sobie podłączać po trzecie to jakaś miejska legenda z tymi błędami owszem zdarzają się czasem ale znam kilka osób które ma bombardiery i jeździ tylko i wyłącznie bo wodzie i błocie i żaden jeszcze błędu nie miał, jeżeli zdarzy się taki błąd wypina się przewód z czujnika gasi zapłon odpala i ponownie i leci się dalej. Mogę opowiedzieć podobne miejskie legendy o grizzly o urywajacych się przegub ach i padających regulatorach napięcia. Wbrew pozorom Renegade ma większą kanapę niż Grizzly na krótkie dystanse jeździłem jako pasażer gdy żona prowadziła i było ok. Jakkolwiek nadal się zastanawiam czy bombardier 800 to nie za mocny quad do nauki jazdy, nie zdajesz sobie sprawy jak mocny jest to quad i w przypadku braku odbycia jak łatwo stracić na nim kontrolę to mniej więcej tak jakby zaczynać naukę jazdy na motorze od Hayabusy
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad

demonet84

Post autor: demonet84 » pt 27 lut, 2015

Ok wszystko rozumiem, lecz weź pod uwagę fakt taki, jeżeli kupię nowego quada grizzly i hipotetycznie w ciągu pół roku nauczę się nim jeździć. To ile kasy stracę aby tego sprzedać i kupić can ama. Uważam że warto się poświęcić i nauczyć się ograniczać gaz i w perspektywie pół roku być przekonanym o tym iż się ma quada który bardzo się podoba i ma dużą moc. A najważniejsze że ma tą duszę sportowego quada który w średnim terenie sobie poradzi.

Tylko mam dalej problem muszę do niego ogarnąć miejsce dla syna. Musze gdzieś znaleźć egzemplarz testowy aby zobaczyć czy da radę dorobić tylną kratkę aby zamontować duży kufer z siedziskiem

Awatar użytkownika
DKfan
Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
Imię: Jacek

Post autor: DKfan » pt 27 lut, 2015

Jeżeli jesteś rozsądny i będziesz potrafił nałożyć sobie cugle to oczywiście mozna. Najpierw nauka techniki jazdy potem sprawdzanie możliwości. Jeżeli chodzi o stabilność to w Renegade jest lepsza niż w grizzly wiec to na plus na rozpoczynanie przygody quadowe. PS. Duży bagażnik do Renegade mam do sprzedania wiec jeżeli kupisz to już wiesz kto ci tanio sprzeda :-)
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad

Awatar użytkownika
oolsztyniak
Moderator

Post autor: oolsztyniak » pt 27 lut, 2015

Arkad niedługo po zakupie can ama zaliczył lot przez kierownicę łamiąc kolanem handbara :-)
To dobry sprzęt ale błędów nie wybacza...
Ale dołożenie dużego kufra z siedziskiem na tył + pasażer to nie wiem czy to dobry pomysł.
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był CF Moto 800

Team Father&Son

ODPOWIEDZ

Wróć do „Jakiego quada wybrać...”