zakup nowej cf x8 moj drugi quad

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami CF Moto
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Zmora1966
Quadowa Grupa Południe
Quad:: CanAm 800XT - była CFka X8, Keeway 300 GTX, Honda
Imię: Sławek
Kontakt:

Re: zakup nowej cf x8 moj drugi quad

Post autor: Zmora1966 » wt 24 lut, 2015

Dokładnie, Norek01 wyjaśnijmy sobie, to nie zassanie powietrza tylko jego odprowadzenie z CVT,

Snoorkel do filtra powietrza masz umieszczony bardzo wysoko w nowym modelu a dokładniej w zegarach więc tu nie ma obaw.
Co do zawieszenia to myślę że jeszcze za mało wiesz :) przed tobą dopiero doświadczenia związane z odpowiednią regulacją amortyzatorów i sprężyn a możliwości X8 ma akurat wielkie w tym zakresie.

Pomyśl też od razu o dystansach - CFka niestety ma tendencje do rolki - dosyć wysoko położony środek ciężkości. Sugeruje po 4,5 na tył i 3 cm na przód... z wspomaganiem nie będzie ci przeszkadzać a komfort jazdy bardzo się poprawi w terenie

Opony? nie będę pisał jakie sugeruje :) ale Abuzzy zostaw przynajmniej na zapas... zdziwisz się jak do nich zatęsknisz w przypadku jazdy szybkiej na twardych nawierzchniach

Miłego odkrywania CFki X8
Zmora
www.quadowagrupapoludnie.pl
www.sqgp.pl

:I love QUADOWA GRUPA POŁUDNIE:

Awatar użytkownika
oolsztyniak
Moderator
Quad:: xxc 1000r
Imię: Łukasz

Post autor: oolsztyniak » wt 24 lut, 2015

Z przodu wlot zimnego powietrza do CVT z tyłu wylot - gdzieś jest to opisane nawet przeze mnie :D

Zawieszenie musisz regulować bo potrafi dać niezłego nura i odbić tył dwa razy co przy szybkiej jeździe i kilku hopkach potrafi przysporzyć niezłych problemów....
Ale to z czasem sprawdzisz jaka twardość i szybkość odbijania Ci odpowiada.
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc :(
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga :twisted:

Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.

Norek01
Quad:: CF Moto x8 camo

Post autor: Norek01 » wt 24 lut, 2015

Czyli jesli was Panowie dobrze rozumie woda siegajaca na fotel nie zaskodzi maszynie, nie zebym chcial ja tak topic ale zycie lubi nas zaskakiwac a zwlasza nieznany teren dlatego wole byc przygotowany niz pozniej placic :-) dobrze mysle? Z dystansami tez raczkuje i chyba nic z tego nie bedzie bo przyczepke mam 125cm szerokosci wiec chyba mi gadzina nie wejdzie :( no chyba ze kupie nowa ale troszke szkoda bo ta ma niecaly rok. Te dystansy gdzie mozna kupic i jakie polecacie, sa jakies firmy czy nie ma to znaczenia? Czy da sie ustwic zegar na 24h czy tylko 12? Mile potrafie zmienic, przyciemnic zegary tez potrafie ale godziny ustawic na 24 nie :-) manetki podgrzewane juz sa zamontowane.

Awatar użytkownika
Zmora1966
Quadowa Grupa Południe
Kontakt:

Post autor: Zmora1966 » wt 24 lut, 2015

Ma znaczenie jakie dystanse,
Bierz od Pingwina takie jak ja użyłem - masz wszystko na mojej stronie internetowej w "warsztacie Quadowym"
Zmora
www.sqgp.pl

Awatar użytkownika
Supriseme
Quad:: X8, Scrambler 1000xp
Imię: Szymon

Post autor: Supriseme » wt 24 lut, 2015

Manetki sam montowałeś czy serwis?

Norek01
Quad:: CF Moto x8 camo

Post autor: Norek01 » śr 25 lut, 2015

Powiedzmy ze manetki byly zamontowane przez serwis :-) przeciez to tak ciezkie zadanie i mozna tyle zniszczyc ze nie mialbym odwagi samemu zamontowac. Moglem pomylic plus z minusem na auku :-) a tak powaznie teraz to wspomaganie w tym quadzie to bajka! Jedna reka wystarczy aby bez wysilku zrobic 8-ke. Dostalem tez taki duzy schowek wkladany w miejsce drugiego fotela ma tez miejsce na dwie butelki oraz dostalem dwa male. Czy kazdy z was takie dostal? Teraz czeka mnie zakup podlogi do quada i tu zacznie sie znow szukanie :-) no i ledy niestety musza byc i znow szukanie :-) technologia idzie do przodu wiec moze teraz bedzie jeszcze mniejszy pobor i lepsza jakosc. Wiecie cos o aktualnych testach ledow?

Awatar użytkownika
Supriseme
Quad:: X8, Scrambler 1000xp
Imię: Szymon

Post autor: Supriseme » śr 25 lut, 2015

Ja cie Norek nie sprawdzam tylko pamietaj, jesli chcesz miec gwarancje to lepiej niech to bedzie wpisane w ksiazke:)

Co do spodu zerknij tutaj :

Awatar użytkownika
Ikar
Quad:: Honda xxc
Imię: Artur

Post autor: Ikar » śr 25 lut, 2015

Wysoka woda maszynie nie zaszkodzi a przynajmniej silnikowi. Pasek myślę że możesz łatwo zalać, a woda w pasku = brak napędu.
Ozo Drapers Squad

Awatar użytkownika
Zmora1966
Quadowa Grupa Południe
Kontakt:

Post autor: Zmora1966 » śr 25 lut, 2015

Norek01 zamienny bagażnik za fotel to standard w CFce. Te dwa małe jak rozumie to swego rodzaju sakwy plastikowe do montażu w miejscu podnóżków pasażera - akurat tego nigd nie montowałem uważam że nie przydatny gadżet.
Zmora
www.sqgp.pl

Awatar użytkownika
GnuS
Quad:: AC 1000 MudPro był CF Moto X8
Imię: Artur

Post autor: GnuS » śr 25 lut, 2015

Zmora1966 pisze:Te dwa małe jak rozumie to swego rodzaju sakwy plastikowe do montażu w miejscu podnóżków pasażera - akurat tego nigd nie montowałem uważam że nie przydatny gadżet.
O tutaj się nie zgodzę, ja do samego końca z tym jeździłem, super pojemne i rzeczy które mogę się ubrudzić można tam spokojnie wozić, dodatkowo pasażerka ładnie cię wtedy obejmuje kolanami :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „CF Moto”