Pierwszy quad sportowy czy przeprawowy
Pierwszy quad sportowy czy przeprawowy
Witam wszystkich
Chciałbym kupic pierwszego quada, zastanawiam się nad grizlly 700 bądź raptor 700. Zdaje sobie sprawę ze to dwa różne światy wiec przedstawię moje potrzeby. Jak wspomniałem będzie to mój pierwszy quad nigdy wcześnie nie jeździłem. Głównie będę jeździł po lasach plaży łąkach i trochę po normalnych drogach. Quada będę wykorzystywał tylko dla frajdy, planuje wyjeżdżać w kilku godzinne wypady czasami chciałbym wziąć syna ze sobą. Patrząc na filmy na YouTube bardzo podoba mi się jazda raptorem, wchodzenie bokiem w zakręty i wiem ze tego nie zrobię grizlly. Tylko biorę tez bardzo poważnie kwestie bezpieczeństwa i tu wydaje się ze grizlly jest lepszym wyborem.
Bardo proszę was o opinie i rade co wybrać
Chciałbym kupic pierwszego quada, zastanawiam się nad grizlly 700 bądź raptor 700. Zdaje sobie sprawę ze to dwa różne światy wiec przedstawię moje potrzeby. Jak wspomniałem będzie to mój pierwszy quad nigdy wcześnie nie jeździłem. Głównie będę jeździł po lasach plaży łąkach i trochę po normalnych drogach. Quada będę wykorzystywał tylko dla frajdy, planuje wyjeżdżać w kilku godzinne wypady czasami chciałbym wziąć syna ze sobą. Patrząc na filmy na YouTube bardzo podoba mi się jazda raptorem, wchodzenie bokiem w zakręty i wiem ze tego nie zrobię grizlly. Tylko biorę tez bardzo poważnie kwestie bezpieczeństwa i tu wydaje się ze grizlly jest lepszym wyborem.
Bardo proszę was o opinie i rade co wybrać
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
Re: Pierwszy quad sportowy czy przeprawowy
Budżet?
Grizzly nie wejdzie slizgiem w zakręt?
A to dobre
Grizzly nie wejdzie slizgiem w zakręt?
A to dobre
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
- DKfan
- Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
- Imię: Jacek
Każdym quadem wejdziesz w zakręt poślizgiem, w zasadzie nie ma innego sposobu na szybki przejazd zakrętu quadem. Ośka jest fajna ale ma pewne ograniczenia, szczególnie jeżeli chodzi o jazdę z pasażerem bo jest o wiele ciaśniejsza niż Grizzly. Jeżeli jesteś mały i drobny to się z dzieckiem zmieścisz jeżeli nie to nie ma szansy. Minusem grizzly jest cena, na pewno wyższa niż Raptorów. Możesz popatrzeć na Kawasaki KFX700 jest nieco większa niż Raptor i w automacie i ma ekstra silnik V2
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad
M&M sQuad
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
Gdzie i w Grizzly w dwie osoby szału nie ma.
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
Witam,
Budżet do 35 000 tys, kilka moich pytań.
Jaki quad jest łatwiejszy dla początkującego ?
Który jest bezpieczniejszy ?
Czy grizlly tez mogę poszalec bardziej sportowo ?
Czy raptor poradzi sobie w terenie ?
Budżet do 35 000 tys, kilka moich pytań.
Jaki quad jest łatwiejszy dla początkującego ?
Który jest bezpieczniejszy ?
Czy grizlly tez mogę poszalec bardziej sportowo ?
Czy raptor poradzi sobie w terenie ?
- DKfan
- Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
- Imię: Jacek
Bardziej pojeździsz sportowo Grizzly niz w terenie Raptorem. Na samym początku możesz nie czuć różnicy ale po kilku miesiącach kiedy będziesz chciał odkrywać nowe tereny okaże się że Raptor w wielu miejscach się nie sprawdza. Zapewne będziesz chciał jeździć w jakiejś grupie bo samotne jeżdżenie jest niebezpieczne i szybko się nudzi a większośc quadowco jeżdzi pojazdami 4x4 i nagle zorentujesz się że na większosci wyjazdow sobie nei radzisz i potrzebujesz pomocy żeby przejechac
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad
M&M sQuad
Ok zdecydowałem 4x4
Co polecacie Grizzly 700 czy Can Am 1000 bombardier
Co polecacie Grizzly 700 czy Can Am 1000 bombardier
-
- Quad:: g700 2014 plus zólte xxc 800 2015
- Imię: Robert
A zdajesz sobie jaka jest różnica w kasie.
To podobne ale jednak inne maszyny, a poza tym to can am renegade albo outlander i nie wiem czy to dobry pomysł na pierwszego quada.
To podobne ale jednak inne maszyny, a poza tym to can am renegade albo outlander i nie wiem czy to dobry pomysł na pierwszego quada.
no w kosztach bardzo się nie zastanawiałem, ale według Ciebie co lepsze ?
Na a co może być lepsze wiadomo ze Canam niestety Japonce są już tylko dla wielbicieli marki. Ale zakup canama jest droższy i to nie tylko na początku ale i pózniej w trakcie eksploatacji
Ozo Drapers Squad