SWAP Lucky Star

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami Access (dawniej Lucky Star)
Awatar użytkownika
costigan
Quad:: Lucky Star sp300

Re: SWAP Lucky Star

Post autor: costigan » pt 13 lut, 2015

Panowie szukam bocznych plastików mogą być częściowo uszkodzone potrzebna mi cześć o strony tylnego koła.

Marcin ATV SWAP Garage
Quad:: Hulajnoga elektryczna
Imię: Marcin

Post autor: Marcin ATV SWAP Garage » ndz 15 lut, 2015

Dobra Panowie zaczynam wdrażać program pod tytułem SWAP 2 trzymajcie kciuki bo to już nie taka prosta sprawa jak z silnikiem cb 500 marzeniem moim jest ukończyć projekt przed rozpoczęciem sezonu 2015 wiadomo że nie rzucę wszystkiego i nie będę zajmował się tylko tym są też inne zobowiązania . Sprawą pierwszorzędną jest skompletowanie wszystkich potrzebnych podzespołów w tym wypadku sprawa jest trudniejsza gdyż nie mogłem sobie pozwolić na kupno całego motocykla ze względu na jego dość wysoką cenę w porównaniu do cb 500, mając na uwadze że będzie mi potrzebny tylko silnik z osprzętem a cała reszta nie, choć na pewno było by mi łatwiej wszystko podejrzeć jak to jest na moto . Na razie nie będę zdradzał szczegółów co to takiego ale jest to jednostka z 2006 roku na wtrysku z ABS ,Immobilizer ,sonda lambda, wiec nie ma to pokrycia z cb 500 zupełnie inna bajka . Silnik z osprzętem już mam brakuje mi kilku detali i muszę jechać do speca od komputerów by mi ze sterownika usunął całkowicie Immobilizer. Oświadczam że nie mam pojęcia jak to wyjdzie i co będzie trzeba przerabiać by to wyglądało jak w SWAPIE z silnikiem cb 500 ale nie ukrywam zależy mi na takim samym efekcie wizualnym żeby nie było widać że to przeróbka co z tego wyjdzie i czy w ogóle wyjdzie czas pokaże ryzyko jest dość spore ale kto nie ryzykuje ten nie pije szampana ;) pozdro
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .

Awatar użytkownika
beben1982
Quad:: LS 500cc
Imię: Kamil
Kontakt:

Post autor: beben1982 » ndz 15 lut, 2015

Ciekawy jestem jaki silnik zastąpi piecyk z cebuli :D :D

endrju69
Quad:: lucky star

Post autor: endrju69 » ndz 15 lut, 2015

A jakie będą osiągi w porównaniu do cb 500?

Marcin ATV SWAP Garage

Kamil drze łacha bo już wie jaki piec będzie :D ale oczywiście nie powie ;)

Andrzej to normalne że będą większe osiągi inaczej wcale bym tego nie robił silnik od cb jest bardzo dobrym silnikiem a moc jest większa niż w wielu sportowych quadach wyższej półki i to co ja robię to trochę przerost formy nad treścią i tak naprawdę to trochę moje wykrzywienie zawodowe chce zrobić coś jeszcze mocniejszego coś unikalnego a przede wszystkim coś Nowego :) co pewnie zaciekawi nie jedna osobę na forum ;) a że temat to Swap lucky star wiec silniki mogą być różne byle w tym quadzie :P dodam nie przerabiam go na super moto lucek zostanie wizualnie jak teraz tylko przybędzie mu mocy o jakieś 50% ;)

Awatar użytkownika
eser
Quad:: LS SWAP 500
Imię: Romuald

Post autor: eser » ndz 15 lut, 2015

A wsteczny będzie ? :rotfl:

Marcin ATV SWAP Garage

tak tylko ręczny :P jak do tej pory :) powiem tak jeszcze Maciek w du,,,,e ale jak to wypali to maszyna będzie fruwała a nie jeździła nic seryjnego podkreślam NIC !!!!! nawet nie pierdnie ;)

Awatar użytkownika
eser
Quad:: LS SWAP 500
Imię: Romuald

Post autor: eser » ndz 15 lut, 2015

Mam nadzieję, że nowy projekt nie przysłoni Ci starego. Chyba zdążę załapać się na starą dobrą CB500 ?

Nowicjusz
Quad:: XxX
Imię: Błażej

Post autor: Nowicjusz » ndz 15 lut, 2015

Ale mam nadzieje ,że to nie będzie 4 garów ,bo dźwięk takiego silnika kompletnie do quada nie pasuje :P
Każdy jest mistrzem swojego toru ! :)

Awatar użytkownika
Tomek_LS500cb
Quad:: lucky star 500cb
Imię: Tomek

Post autor: Tomek_LS500cb » ndz 15 lut, 2015

Jedno pytanie.. czy to bedzie silnik yamahy??

Zablokowany

Wróć do „ACCESS / Lucky Star”