SWAP Lucky Star
Re: SWAP Lucky Star
Panowie szukam bocznych plastików mogą być częściowo uszkodzone potrzebna mi cześć o strony tylnego koła.
-
- Quad:: Hulajnoga elektryczna
- Imię: Marcin
Dobra Panowie zaczynam wdrażać program pod tytułem SWAP 2 trzymajcie kciuki bo to już nie taka prosta sprawa jak z silnikiem cb 500 marzeniem moim jest ukończyć projekt przed rozpoczęciem sezonu 2015 wiadomo że nie rzucę wszystkiego i nie będę zajmował się tylko tym są też inne zobowiązania . Sprawą pierwszorzędną jest skompletowanie wszystkich potrzebnych podzespołów w tym wypadku sprawa jest trudniejsza gdyż nie mogłem sobie pozwolić na kupno całego motocykla ze względu na jego dość wysoką cenę w porównaniu do cb 500, mając na uwadze że będzie mi potrzebny tylko silnik z osprzętem a cała reszta nie, choć na pewno było by mi łatwiej wszystko podejrzeć jak to jest na moto . Na razie nie będę zdradzał szczegółów co to takiego ale jest to jednostka z 2006 roku na wtrysku z ABS ,Immobilizer ,sonda lambda, wiec nie ma to pokrycia z cb 500 zupełnie inna bajka . Silnik z osprzętem już mam brakuje mi kilku detali i muszę jechać do speca od komputerów by mi ze sterownika usunął całkowicie Immobilizer. Oświadczam że nie mam pojęcia jak to wyjdzie i co będzie trzeba przerabiać by to wyglądało jak w SWAPIE z silnikiem cb 500 ale nie ukrywam zależy mi na takim samym efekcie wizualnym żeby nie było widać że to przeróbka co z tego wyjdzie i czy w ogóle wyjdzie czas pokaże ryzyko jest dość spore ale kto nie ryzykuje ten nie pije szampana pozdro
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .
- beben1982
- Quad:: LS 500cc
- Imię: Kamil
- Kontakt:
Ciekawy jestem jaki silnik zastąpi piecyk z cebuli
A jakie będą osiągi w porównaniu do cb 500?
-
Kamil drze łacha bo już wie jaki piec będzie ale oczywiście nie powie
Andrzej to normalne że będą większe osiągi inaczej wcale bym tego nie robił silnik od cb jest bardzo dobrym silnikiem a moc jest większa niż w wielu sportowych quadach wyższej półki i to co ja robię to trochę przerost formy nad treścią i tak naprawdę to trochę moje wykrzywienie zawodowe chce zrobić coś jeszcze mocniejszego coś unikalnego a przede wszystkim coś Nowego co pewnie zaciekawi nie jedna osobę na forum a że temat to Swap lucky star wiec silniki mogą być różne byle w tym quadzie dodam nie przerabiam go na super moto lucek zostanie wizualnie jak teraz tylko przybędzie mu mocy o jakieś 50%
Andrzej to normalne że będą większe osiągi inaczej wcale bym tego nie robił silnik od cb jest bardzo dobrym silnikiem a moc jest większa niż w wielu sportowych quadach wyższej półki i to co ja robię to trochę przerost formy nad treścią i tak naprawdę to trochę moje wykrzywienie zawodowe chce zrobić coś jeszcze mocniejszego coś unikalnego a przede wszystkim coś Nowego co pewnie zaciekawi nie jedna osobę na forum a że temat to Swap lucky star wiec silniki mogą być różne byle w tym quadzie dodam nie przerabiam go na super moto lucek zostanie wizualnie jak teraz tylko przybędzie mu mocy o jakieś 50%
A wsteczny będzie ?
-
tak tylko ręczny jak do tej pory powiem tak jeszcze Maciek w du,,,,e ale jak to wypali to maszyna będzie fruwała a nie jeździła nic seryjnego podkreślam NIC !!!!! nawet nie pierdnie
Mam nadzieję, że nowy projekt nie przysłoni Ci starego. Chyba zdążę załapać się na starą dobrą CB500 ?
Ale mam nadzieje ,że to nie będzie 4 garów ,bo dźwięk takiego silnika kompletnie do quada nie pasuje
Każdy jest mistrzem swojego toru !
- Tomek_LS500cb
- Quad:: lucky star 500cb
- Imię: Tomek
Jedno pytanie.. czy to bedzie silnik yamahy??