zbiornik paliwa
zbiornik paliwa
panowie jak wyjąć zbiornik paliwa z kinquada czy muszę zdjąć cały plastik z góry czy jest jakiś inny sposób szukałem coś na forum ale nic nie mogę znaleźć
Re: zbiornik paliwa
czy nikt nie wyjmował zbiornika ?
witam wymontowałem zbiornik z mojego quada i co okazuje się że w zbiorniku było około 3 centymetry wody na dnie jak się tam dostała ? może być chyba dwie opcje trefne paliwo albo przez odpowietrzenia zbiornika mam wrażenie że zawór zwrotny był odwrotnie założony przekręciłem go zobaczymy jakie będą efekty
W Kingach najczęściej wpada przez odpowietrzenie, ale zaworek zwrotny też mógł być przyczyną ...
Ozo Drapers Squad
- Pingwin Legnica
- PingwinSquad
- Quad:: osiołek :)
- Imię: Daniel
- Kontakt:
Jak masz wodę w zbiorniku to masz dużą szansę na dodatkową wymianę pompy i wtrysku
Do zbiornika wlewa się odmą i samym korkiem, sprawdź w nim uszczelkę.
![Sad :(](https://quadzik.pl/forum/images/smilies/icon_sad.gif)
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl
Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś
w trakcie szukania nowego kierunku...
www.pingwin.com.pl
Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś
mam nadzieję że nic nie uszkodziło bo quad chodzi dobrze na razie jeszcze go nie testowałem w ciężkim terenie tylko mały test polną drogą około 2km żadnych zastrzeżeń chyba jak by było coś uszkodzone to było by czuć w czasie jazdy muszę jeszcze popracować nad tym odpowietrzeniem zbiornika bo chyba przez niego mi się dostała woda
- DKfan
- Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
- Imię: Jacek
Odpowietrzenie zbiornika zrobiłem zaraz po zakupie (w xxc teraz też robię) bo zaworki 1 kierunkowe nie wytrzymują trudów naszego sportu.
Kup najtańszy przewód paliwowy i pociągnij go aż na kierownicę, zaworek wywal.
Kup najtańszy przewód paliwowy i pociągnij go aż na kierownicę, zaworek wywal.
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad
M&M sQuad
podpowie mi ktoś jeszcze jak rozdzielić pompę paliwa od tej plastikowej obudowy tam jest na takich czterech zębach boje się że jak za bardzo ich odegnę to się złamią czy jest jakiś bezpieczny sposób żeby tego nie uszkodzić
- Pingwin Legnica
- PingwinSquad
- Quad:: osiołek :)
- Imię: Daniel
- Kontakt:
chodzi Ci o zatrzaski ?
nie pamietam jak jest dokładnie w kingquadzie ale generalnie w pompach paliwa trzeba być ostrożnym i podginając je - one w końcu puszczą
zrób to w ciepłym pomieszczeniu , plastik będzie ciut bardziej plastyczny
nie pamietam jak jest dokładnie w kingquadzie ale generalnie w pompach paliwa trzeba być ostrożnym i podginając je - one w końcu puszczą
zrób to w ciepłym pomieszczeniu , plastik będzie ciut bardziej plastyczny
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl
www.pingwin.com.pl