Cf moto x8 co się dzieje. Silnik umarł?
- Paulus71
- Quad:: Renia 1000 XXC
- Imię: Paweł
Re: Cf moto x8 co się dzieje. Silnik umarł?
A ja się zastanawiam .
Kolega pisał że dolewa płynu do zbiorniczka....
A w chłodnicy ma wogóle płyn????
Bo jak nie to i wiatrak się pewnie nie załączy.....
Kolega pisał że dolewa płynu do zbiorniczka....
A w chłodnicy ma wogóle płyn????
Bo jak nie to i wiatrak się pewnie nie załączy.....
mods in progress :-)
-
- Quad:: renegade 570 xxc , był cf x8 ,cf 500 , lucky star 400shineray 250-9c
- Imię: Wojtek
Hehe to to raczej oczywiste że ma tak myślę.
no cudów nie ma dolewa , dolewa i co ? albo miał mało płynu w chłodnicy bo poszedł przez przelew jak się zagotował albo ???............. no właśnie gdzie znika ???
Wolność każdego Człowieka jest wartością nadrzędną......
<www.atvmoto.pl>
<www.atvmoto.pl>
-
- Quad:: renegade 570 xxc , był cf x8 ,cf 500 , lucky star 400shineray 250-9c
- Imię: Wojtek
No nie ma nie ma gdzieś musi iść skoro kolega dolewa a płynu ubywa .
Diagnoza po dniu walki w garażu.
Do roboty uszczelka pod głowicą oraz głowica + do tego szlif garów którego nie zrobili po wymianie tłoków i głowicy w ASO.
Barany w ASO w momencie jak wymieniali głowice dokładnie 360KM temu tak spartaczyli robotę że szkoda gadać. Płyn w chłodnicy był dolewany również i jest bo spuszczałem cały i zalewałem od nowa. Coolant ewidentnie idzie w olej ponieważ stan oleju wzrósł dużo ponad stan. Prosty sprawdzian na otwartym a wrecz wyjętym bagnecie odpalić gada i delikatnie dodać gazu. Rzyga jak z butelki olejem co jest jednoznaczne że ciśnienie idzie w silnik a co za tym idzie rzyga olejem a nie powinien. Jutro czeka mnie kolejna wycieczka do ASO i dość nieprzyjemna rozmowa dla kierownika tego ASO bo już mnie nerwy niosą. A bym zapomniał. Przekaźnik od chłodnicy przełożyłem od kolesia cfki również X8 i wciąż wiatrak się nie załączał, płyn w układzie był, w chłodnicy również. No i musze dodać że chłodnica jest cała ale juz wiadomo gdzie płyn ucieka. Gdyby nie fakt że jest gwarancja po prostu wyłożył bym gotówke i zrobił gada porządnie u jednego z lepszych quadowców na pomorzu ale niestety gwarancja mnie jakoś przekonuje i wierze że tym razem nie spier**** roboty. Dziękuje za pomoc i zaangażowanie panowie !
Pozdrawiam no i w miarę możliwości również będę się udzielać na forum.
HOWGH !
Do roboty uszczelka pod głowicą oraz głowica + do tego szlif garów którego nie zrobili po wymianie tłoków i głowicy w ASO.
Barany w ASO w momencie jak wymieniali głowice dokładnie 360KM temu tak spartaczyli robotę że szkoda gadać. Płyn w chłodnicy był dolewany również i jest bo spuszczałem cały i zalewałem od nowa. Coolant ewidentnie idzie w olej ponieważ stan oleju wzrósł dużo ponad stan. Prosty sprawdzian na otwartym a wrecz wyjętym bagnecie odpalić gada i delikatnie dodać gazu. Rzyga jak z butelki olejem co jest jednoznaczne że ciśnienie idzie w silnik a co za tym idzie rzyga olejem a nie powinien. Jutro czeka mnie kolejna wycieczka do ASO i dość nieprzyjemna rozmowa dla kierownika tego ASO bo już mnie nerwy niosą. A bym zapomniał. Przekaźnik od chłodnicy przełożyłem od kolesia cfki również X8 i wciąż wiatrak się nie załączał, płyn w układzie był, w chłodnicy również. No i musze dodać że chłodnica jest cała ale juz wiadomo gdzie płyn ucieka. Gdyby nie fakt że jest gwarancja po prostu wyłożył bym gotówke i zrobił gada porządnie u jednego z lepszych quadowców na pomorzu ale niestety gwarancja mnie jakoś przekonuje i wierze że tym razem nie spier**** roboty. Dziękuje za pomoc i zaangażowanie panowie !
Pozdrawiam no i w miarę możliwości również będę się udzielać na forum.
HOWGH !
- Supriseme
- Quad:: X8, Scrambler 1000xp
- Imię: Szymon
Rivq w jakim miescie robiles serwis?
Czyli sprawa rozwiązana kolejny przykład na to że ASO cf moto jest do d***
Ozo Drapers Squad
Supriseme w Gdyni na Morskiej. Coraz poważniej zastanawiam się czy jutro zawieźć gada do ASO niż do znajomego z Chwaszczyna gdzie ludzie przyjeżdżają na jego serwisy zza granicy. Jutro się okaże. Mam coraz większe wątpliwości co do ASO cfki ;/
A ja proponuję zawieźć gada do innego ASO - jeśli to jest możliwe w Twoim przypadku
Ozo Drapers Squad
- Pingwin Legnica
- PingwinSquad
- Quad:: osiołek :)
- Imię: Daniel
- Kontakt:
Artur obawiam się, że inne ASO nie będzie chciało poprawek robić po kimś
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl
Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś
w trakcie szukania nowego kierunku...
www.pingwin.com.pl
Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś
w trakcie szukania nowego kierunku...