Honda Rincon - Opinie użytkowników

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami Honda
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
jarecki13
Quad:: TraktoReX 680 :)
Imię: Jarek

Re: Honda Rincon - Opinie użytkowników

Post autor: jarecki13 » śr 04 lut, 2015

Dzięki wielki mam nadzieję ,że taka właśnie będzie, co do tego prześwitu to przejście z 19 cm jakie miała kawka na 30 cm to skok w inną galaktykę :)

Awatar użytkownika
jarecki13

Post autor: jarecki13 » ndz 08 lut, 2015

Pierwszy dzień testów i jestem mega zadowolony, prędkość max 60 mil na oponach mayhame 26 więc jest oki co do szybkiej jazdy na nich to nie to samo co all trak , na śliskim trzeba zwalniać bo można wylecieć z trasy a jak wiadomo Rincon nie jest demonem mocy i ciężko wyjść z opresji dodając gazu ;) co do terenu typowo bagiennego to rewelacja tam gdzie kawką stałem to teraz lecę na pół gwizdka kierując jedną ręka a drugą dłubiąc w nosie :), co do podjazdów na grząskim terenie to aż się zdziwiłem jak łatwo tym sprzętem się podjeżdża bez stresu o rolkę , jednym słowem Rincon to jak na razie strzał w 10 ma wszystko to co było mi potrzebne do mojego stylu jazdy- w końcu jestem zadowolony z możliwości jakie daje quad w terenie. Co do dalszej współpracy z oponami mayhame to myślę ,że będzie bardzo dobrze, ale jak przyjdą suche dni to obowiązek będzie all trak i to bezdyskusyjnie :).

Awatar użytkownika
Ikar
Quad:: Honda xxc
Imię: Artur

Post autor: Ikar » ndz 08 lut, 2015

Tez wczoraj latałem jodełka zawsze będzie lepsza od np takiego BH :)
Ozo Drapers Squad

Awatar użytkownika
jarecki13

A jaką wrzuciłeś? Podoba mi się to w mayhame ,że ma twarde klocki i fajnie idą pod miękkie górki tzn ładnie się wgryzają i ciągną maszynkę do przodu, całkiem innego wymiaru nabrało wyjeżdżanie z rowów gdzie często na all traku koła się kręciły a maszynka stała tu jest inaczej zobaczymy jak się zrobi sucho jak wtedy się spisze ;)

Awatar użytkownika
Ikar

jarecki13 pisze:A jaką wrzuciłeś? Podoba mi się to w mayhame ,że ma twarde klocki i fajnie idą pod miękkie górki tzn ładnie się wgryzają i ciągną maszynkę do przodu, całkiem innego wymiaru nabrało wyjeżdżanie z rowów gdzie często na all traku koła się kręciły a maszynka stała tu jest inaczej zobaczymy jak się zrobi sucho jak wtedy się spisze ;)
Teraz testuję Carlisy ACT oryginał z Canama i spisuje się nieźle :) Ale na wiosnę chyba AT :)
Ozo Drapers Squad

Awatar użytkownika
jarecki13

Dzisiaj kumpel latał na takich, jeśli się nie mylę to podobne trochę do xtr tylko trochę mniejszy bieżnik i miał je na can amie 400- przyzwoicie dawały rady ;)

Awatar użytkownika
Ikar

Tak to prawda poprzednio miałem BH 2.0 25" były zjechane i miały tendencje do podsterowności. Te są dużo lepsze lepiej wybierają mają podobnie niską wagę, ale prowadzą się niestety gorzej. Dojadę ten komplet i zmieniam na AT. Mayhem to bd propozycja przy 63 mil/h w BH miałem odcinkę teraz jest nawet więcej
Ozo Drapers Squad

Awatar użytkownika
jarecki13

A ze się tak zapytam ile rincon leci na all traku więcej niż na bh czy mniej- chodzi o przekłamanie licznika, kiedyś zmieniłem opony 25'' właśnie na all traka i od razu prędkość spadła na liczniku- teoretycznie, ogólnie moja kawka leciała 64-65 mil na all traku teraz rinconem max 60 mil/h ale na mayhame , co do prędkości w kawce to co innego licznik co innego gps jednym słowem prędkość nie do końca była określona :)

Awatar użytkownika
Ikar

Większy obwód opony = większa prędkość.

Pokazuje Ci 60 mil w rzeczywistości jest to 63-65 mil.
Ozo Drapers Squad

Awatar użytkownika
jarecki13

Panowie mam pytanie w którym miejscu znajdują się odpowietrzenia,czy są one pod kierownicą czy trzeba je przedłużać , w kawasaki miałem ładnie wszystkie w kupie pod kierą, a bo bym zapomniał czy zakładacie dodatkowe odpowietrzenie przy tylnym dyfrze tzn ten mały kikut co jest z lewej strony dyfra.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Honda”