SWAP Lucky Star
- Tomek_LS500cb
- Quad:: lucky star 500cb
- Imię: Tomek
Re: SWAP Lucky Star
Marcin a jak ta hamownia z cb ( brembo) sie sprawuje?? Chodzi mi o szybkosc zuzywania sie klockow? Czy jest to tak samo szybkie zjawisko jak na orginalnym zacisku czy jest duza roznica? Jak cena klockow? I jak efektywnosc... bo przy okazji roboty tez pewnie bede chcial wymienic na taki bo ostatnio widzialem ze moj zacisk tylni sie cos troche pocil a i z efektywnosci hamowania nie jestem zbyt zadowolony.. dlatego tez bym chcial to zmienic..
Sprawdzales pw?pisalem wczesniej do ciebie..
Sprawdzales pw?pisalem wczesniej do ciebie..
-
- Quad:: Lucky Star 500
- Imię: Bartek
No własnie tez bym chciał cos skuteczniejszego niż org.zacisk
- STAMP
- Quad:: ls 500 na dopingu :D
- Imię: Paweł
Witam wszystkich serdecznie!!!
Jestem tu nowy więc chciałem się przywitać:)
W niedzielę rozmawiałem z Marcinem i mam nadzieję że na początku marca będę już jeździł 500:D
Jestem tu nowy więc chciałem się przywitać:)
W niedzielę rozmawiałem z Marcinem i mam nadzieję że na początku marca będę już jeździł 500:D
MORE POWER!
-
- Quad:: Hulajnoga elektryczna
- Imię: Marcin
Przede wszystkim Witaj Pawle czuj się jak w domu jak chcesz pytaj o wszystko tu na pewno uzyskasz odpowiedź
Więc tak co do zacisku Brembo rewelacja dwu tłoczkowy zacisk wykonany z dużo większą precyzją
jest to przedni zacisk z hondy cb 500 model poiftowy ale przed liftowy NISIN skuteczność ma taką samą tak więc siłą rzeczy musi być dobry skoro jest na przednim kole motocykla a to aż 70% hamowania w moto tył to tylko 30% następna sprawa powierzchnia klocka jest jeszcze raz taka jak w zacisku lucka generalnie lekkie dotkniecie hamulca powoduje że blokuje koła trzeba uważać . Co do zużywania się klocków na umiarkowanym poziomie ja tylnego hamulca prawie nie używam hamuję przodem bo mam osobno przód i osobno tył więc klocki starczają na długo ja od kąd mam założony ten zacisk jeszcze klocków nie wymieniałem dodam że jak zakładałem to nie były nowe w tym momencie mam jeszcze 50% tak więc jest dobrze . Podstawą są dobre klocki hamulcowe nawet w lucku hamulce są naprawdę dobre tylko trzeba mieć dobry klocek a nie shit za 28 zł zamiast okładziny mają sprasowana słomę a większość na tym jeździ i narzeka że hamulca nie ma polecam klocki DELTA kosz 60 zł za koło ale naprawdę dobry klocek i na długo starcza czasem zapiszczy ale taki już urok twardych klocków jedno wolec albo bardziej miękki nie piszczy ale szybciej sie zużywa albo twardszy starcza na dłużej ale czasem zapiszczy . Ja w tym momencie mam klocki firmy BRENTA są trochę bardziej miękkie ale nie piszczą i dobrze hamują też polecam .
Więc tak co do zacisku Brembo rewelacja dwu tłoczkowy zacisk wykonany z dużo większą precyzją
jest to przedni zacisk z hondy cb 500 model poiftowy ale przed liftowy NISIN skuteczność ma taką samą tak więc siłą rzeczy musi być dobry skoro jest na przednim kole motocykla a to aż 70% hamowania w moto tył to tylko 30% następna sprawa powierzchnia klocka jest jeszcze raz taka jak w zacisku lucka generalnie lekkie dotkniecie hamulca powoduje że blokuje koła trzeba uważać . Co do zużywania się klocków na umiarkowanym poziomie ja tylnego hamulca prawie nie używam hamuję przodem bo mam osobno przód i osobno tył więc klocki starczają na długo ja od kąd mam założony ten zacisk jeszcze klocków nie wymieniałem dodam że jak zakładałem to nie były nowe w tym momencie mam jeszcze 50% tak więc jest dobrze . Podstawą są dobre klocki hamulcowe nawet w lucku hamulce są naprawdę dobre tylko trzeba mieć dobry klocek a nie shit za 28 zł zamiast okładziny mają sprasowana słomę a większość na tym jeździ i narzeka że hamulca nie ma polecam klocki DELTA kosz 60 zł za koło ale naprawdę dobry klocek i na długo starcza czasem zapiszczy ale taki już urok twardych klocków jedno wolec albo bardziej miękki nie piszczy ale szybciej sie zużywa albo twardszy starcza na dłużej ale czasem zapiszczy . Ja w tym momencie mam klocki firmy BRENTA są trochę bardziej miękkie ale nie piszczą i dobrze hamują też polecam .
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .
Co do szybkiego zużywania klocków to z moich obserwacji wynika jasno - błoto zabija klocki w mig
W nowym XMR klocków starczyło na 200 km, u mnie w Hani (10kkm) mam jeszcze oryginał z tym że ja w błotko bardzo rzadko wjeżdżam
W nowym XMR klocków starczyło na 200 km, u mnie w Hani (10kkm) mam jeszcze oryginał z tym że ja w błotko bardzo rzadko wjeżdżam
Ozo Drapers Squad
-
- Quad:: Hulajnoga elektryczna
- Imię: Marcin
No tak przecież ja prawie nie używam tyłu a i tak się zużywa błoto, piach działa jak papier ścierny na okładziny i klocki lecą .
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
10 tyś km na jednym komplecie klocków?Ikar pisze: u mnie w Hani (10kkm) mam jeszcze orygina
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
Tył starł sie po 10 tys przodu zostało jeszcze sporo ale z tego co wiem do rekordu dużo mi brakuje
Ozo Drapers Squad
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
No to niezłe jaja
To ja myślałem, że mi na długo klocki wystarczą
To ja myślałem, że mi na długo klocki wystarczą
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
- Gruszkin8804
- Quad:: Lucyfer
Wczorajszy wypad...Rajder zrzucony z siodła