Elka Stage 1 do X8
- grizzly-Pń
- Quad:: cf moto , access, vinson,sportsman,G 700, yfz 450,Renegade,Scrambler 850 xp, KTM 525 xc
- Imię: Końdziu
Elka Stage 1 do X8
Witam.
Czy ktoś ma takie zawieszenie w swoim X8 lub zna kogoś kto włożył takie lub inne nie fabryczne? Wiemy że elka stage 1 jest budowana dla cf-moto x8 ale czy warto wydawać tyle kasy ?
Czy ktoś ma takie zawieszenie w swoim X8 lub zna kogoś kto włożył takie lub inne nie fabryczne? Wiemy że elka stage 1 jest budowana dla cf-moto x8 ale czy warto wydawać tyle kasy ?
https://www.facebook.com/pages/Grizzly-Adventure/243391782401975
- Supriseme
- Quad:: X8, Scrambler 1000xp
- Imię: Szymon
Re: Elka Stage 1 do X8
Tylko po co wydawac tyle kaski skoro w X8 zawieszenie dziala dobrze?:)
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
Pytanie podstawowe po co je zmieniać?
Jakby nie patrzeć to tysiąc baksów
Ale projekt i pomysł ciekawy, pytanie czy zawias pasuje P&P?
Jakby nie patrzeć to tysiąc baksów
Ale projekt i pomysł ciekawy, pytanie czy zawias pasuje P&P?
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
- grizzly-Pń
- Quad:: cf moto , access, vinson,sportsman,G 700, yfz 450,Renegade,Scrambler 850 xp, KTM 525 xc
- Imię: Końdziu
Amorki i sprężyny x8 są fajne do spokojnej jazdy ale przy naszej jeździe nie wytrzymują nawet 1000 km. Spoko można to oczywiście regenerować . Jednak oprócz rajdów przeprawowych jeździmy też w cross country. Tak zaraz usłyszę że cf-moto nie nadaję się do takich rajdów a jednak Rosjanie tak się właśnie bawią i na filmikach czasami widać że mają zawieszenie elki . Quady Śrem stwierdzili że jest opcja zaadaptowania elki stage 1 dla x8 i że zmienia to bardzo zachowanie gada na lepsze. Jednak chcieli byśmy wiedzieć czy ktoś już tak zrobił
https://www.facebook.com/pages/Grizzly-Adventure/243391782401975
- oolsztyniak
- Moderator
Ale to co jest z amorami, że nie wytrzymują?
Siada sprężyna? Rzyga olejem?
Siada sprężyna? Rzyga olejem?
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
- Zmora1966
- Quadowa Grupa Południe
- Quad:: CanAm 800XT - była CFka X8, Keeway 300 GTX, Honda
- Imię: Sławek
- Kontakt:
Akurat doi Cross country Cfka może się nadawać, bo jest szybka, ciężka i stabilna czy warto dodać 1 baksów...no nie wiem
Zmora
www.quadowagrupapoludnie.pl
www.sqgp.pl
www.sqgp.pl
- oolsztyniak
- Moderator
Warto, zakładajcie i czekamy na opinię
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
- Paulus71
- Quad:: Renia 1000 XXC
- Imię: Paweł
kolega w dinli 700 ma ohlinsy i sobie chwali więc wg mnie również warto
mods in progress :-)
- Pingwin Legnica
- PingwinSquad
- Quad:: osiołek :)
- Imię: Daniel
- Kontakt:
Ceefka jest quadem turystycznym i co byście nie zrobili nie zrobicie z niego rajdówki CC. To tak jak kupilibyście BMW X 5 i chcieli się nim ścigać po poligonie w klasie cc . Nie da się. Do tego są inne pojazdy sportowe.
Ceefka jest ciężka i długa (LONG) co wyklucza ją definitywnie ze ścigania się powiedzmy "profesionalnego" w CC. Można sobie coś tam polatać jednak na dłuższą metę szkoda go niszczyć i szkoda kierowcy bo wcześniej czy później nie zapanuje nad maszyną . Ten quad ma po prostu inne zastosowanie.
Zakup Elki stage 1 i myślenie o ściganiu się jest bez sensu. Stage 1 jest zawiasem alternatywnym do zwykłych sprężyn w quadzie ( a ceefka takich nie ma, bo ma lepsze ). Jest to zawias turystyczny, miękki. Nie posiada żadnej regulacji bo to turystyk przecież. Uważam, że lepiej popracować nad fabrycznym zawiasem bo można z niego dużo wycisnąć i w mojej ocenie jest lepszy od Elki 1. Bezapelacyjnie.
Jak ktoś szuka większego komfortu w jeździe na co dzień to Stage 1 polecam.
Quady długie, DWUOSOBOWE są skonstruowane dla dwóch osób i mają im zapewnić max komfortu, dlatego są też ciężkie. Ponad 100kg różnicy na quadzie to przy dużych prędkościach jak i muldach to bardzo, bardzo dużo.
Nawet XMR do rajdów CC jest samobójstwem Można przejechać ale na pewno nie ścigać się. To samo Rincon, Gryzzli, KingQuad, Brute Force one pomimo dużo mniejszej masy od CF - raczej do CC się nie nadają, to są przeprawy.
ps. Proponuje zakupić Stage 4 lub 5 to jest zawias do sportu i z cała pewnością będzie lepszy od oryginału.
Ceefka jest ciężka i długa (LONG) co wyklucza ją definitywnie ze ścigania się powiedzmy "profesionalnego" w CC. Można sobie coś tam polatać jednak na dłuższą metę szkoda go niszczyć i szkoda kierowcy bo wcześniej czy później nie zapanuje nad maszyną . Ten quad ma po prostu inne zastosowanie.
Zakup Elki stage 1 i myślenie o ściganiu się jest bez sensu. Stage 1 jest zawiasem alternatywnym do zwykłych sprężyn w quadzie ( a ceefka takich nie ma, bo ma lepsze ). Jest to zawias turystyczny, miękki. Nie posiada żadnej regulacji bo to turystyk przecież. Uważam, że lepiej popracować nad fabrycznym zawiasem bo można z niego dużo wycisnąć i w mojej ocenie jest lepszy od Elki 1. Bezapelacyjnie.
Jak ktoś szuka większego komfortu w jeździe na co dzień to Stage 1 polecam.
Quady długie, DWUOSOBOWE są skonstruowane dla dwóch osób i mają im zapewnić max komfortu, dlatego są też ciężkie. Ponad 100kg różnicy na quadzie to przy dużych prędkościach jak i muldach to bardzo, bardzo dużo.
Nawet XMR do rajdów CC jest samobójstwem Można przejechać ale na pewno nie ścigać się. To samo Rincon, Gryzzli, KingQuad, Brute Force one pomimo dużo mniejszej masy od CF - raczej do CC się nie nadają, to są przeprawy.
Sławku obawiam się , że się nie nada.Zmora1966 pisze:Akurat doi Cross country Cfka może się nadawać, bo jest szybka, ciężka i stabilna czy warto dodać 1 baksów...no nie wiem
ps. Proponuje zakupić Stage 4 lub 5 to jest zawias do sportu i z cała pewnością będzie lepszy od oryginału.
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl
Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś
w trakcie szukania nowego kierunku...
www.pingwin.com.pl
Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś
w trakcie szukania nowego kierunku...
- Zmora1966
- Quadowa Grupa Południe
- Quad:: CanAm 800XT - była CFka X8, Keeway 300 GTX, Honda
- Imię: Sławek
- Kontakt:
Z Danielem nie dyskutuje - tym bardziej że CFka również wg mnie jest quadem turystyczno-przeprawowym. Sam się nieraz zastanawiam jak ja z niej wyciskam tak efektywną jazdę na rajdach przeprawowych.
Choć po ostatniej jeździe w terenie na innym Quadzie... zaczęła mi się zmieniać optyka
W CC nigdy nie startowałem - generalnie nie jestem zwolennikiem bardzo szybkiej jazdy, pierwsze CC będzie teraz w QB.
Choć po ostatniej jeździe w terenie na innym Quadzie... zaczęła mi się zmieniać optyka
W CC nigdy nie startowałem - generalnie nie jestem zwolennikiem bardzo szybkiej jazdy, pierwsze CC będzie teraz w QB.
Zmora
www.sqgp.pl
www.sqgp.pl