CF MOTO 500 hamulec parkingowy
- migacz
- Quad:: CF Moto Allroad 500
- Imię: Marcin
- Kontakt:
CF MOTO 500 hamulec parkingowy
Witam.
Mam mały problem z hamulcem parkingowym.
Czy po przełączeniu biegów na P powinien się zaciągnąć hamulec? Pytam ponieważ w tym położeniu z górki quada nie postawię bo jak się odwrócę to już go nie będzie
Jeśli powinien być zaciągnięty to proszę o podpowiedź gdzie to wyregulować.
Mam mały problem z hamulcem parkingowym.
Czy po przełączeniu biegów na P powinien się zaciągnąć hamulec? Pytam ponieważ w tym położeniu z górki quada nie postawię bo jak się odwrócę to już go nie będzie
Jeśli powinien być zaciągnięty to proszę o podpowiedź gdzie to wyregulować.
https://rollcenter.pl/ - rolety u moskitiery że mucha nie siada
- Ranid
- Quad:: CF Moto 500 long [był Grizzli 700]]
- Imię: Mirek
Re: CF MOTO 500 hamulec parkingowy
Przy tylnym moście na wale napędowym masz zacisk hamulcowy i jest linka ze sprężynką a na końcu nakrętka i ją się reguluje,zakręć trochę w prawo i próbuj ręczny.Może klocki się skończyły,a w ogóle jaki to rocznik.
- migacz
- Kontakt:
Dziękuję za wskazówki. Tylnie klocki są w porządku, bo prawie wcale nie korzystam z tylnych hamulców - przerażają mnie dźwięki ze skrzyni przy hamowaniu nogą.
Quad nowy kupiony we wrześniu 2014, najechane 1600km głównie po polnych drogach chociaż zdarzało się zahaczyć o żwirownię czy tor motocrosowy.
Quad nowy kupiony we wrześniu 2014, najechane 1600km głównie po polnych drogach chociaż zdarzało się zahaczyć o żwirownię czy tor motocrosowy.
- Ranid
- Quad:: CF Moto 500 long [był Grizzli 700]]
- Imię: Mirek
Od skrzyni te odgłosy na pewno nie są sprawdż wał albo tylny most.[robisz przeglądy gwarancyjne]
Hamulec parkingowy ma oddzielny zacisk
- sebtur
- Quad:: supermoto 150, cf moto 500 L-X5
- Imię: Sebastian i Antek
Witam.
Ja mam cf moto X5 i też zauważyłem, że podczas używania tylnego hamulca niekiedy coś wali. Zgłosiłem to przy pierwszym serwisie i usłyszałem odpowiedź, że jeśli jadę i mocno wcisnę hamulec to tak się dzieje - to jest jeśli dobrze zrozumiałem związane z paskiem ctv ale nie wnikałem głębiej w to zagadnienie. U mnie to występuje jak jadę dość szybko i nagle mocno wcisnę hamulec.
Ja mam cf moto X5 i też zauważyłem, że podczas używania tylnego hamulca niekiedy coś wali. Zgłosiłem to przy pierwszym serwisie i usłyszałem odpowiedź, że jeśli jadę i mocno wcisnę hamulec to tak się dzieje - to jest jeśli dobrze zrozumiałem związane z paskiem ctv ale nie wnikałem głębiej w to zagadnienie. U mnie to występuje jak jadę dość szybko i nagle mocno wcisnę hamulec.
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
Ale tylko nożny - nic dziwnego przecież hamulec masz na wale.
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
- sebtur
- Quad:: supermoto 150, cf moto 500 L-X5
- Imię: Sebastian i Antek
Czyli odgłosy przy hamowaniu nożnym czasami występują. A swoja drogą zastanawiam się jak migacz daje radę bez hamowania nożnym - ryzyko !
- migacz
- Kontakt:
Głównie hamuję przednimi, awaryjnie jak muszę natychmiast stanąć w miejscu to instynktownie wciskam nogę do oporu
Z gwarancji zrezygnowałem po 1 przeglądzie. 400km to ja robię w miesiąc wiec jak sobie policzyłem ile wydam do końca gwarancji to stwierdziłem, że kupię nowego gada - jakoś trzeba się usprawiedliwić przed małżonką
To że tylni hamulec hałasuje to normalne, ale po prostu nie lubię tego dźwięku, bo to brzmi jakby miał się zaraz most rozlecieć
Z gwarancji zrezygnowałem po 1 przeglądzie. 400km to ja robię w miesiąc wiec jak sobie policzyłem ile wydam do końca gwarancji to stwierdziłem, że kupię nowego gada - jakoś trzeba się usprawiedliwić przed małżonką
To że tylni hamulec hałasuje to normalne, ale po prostu nie lubię tego dźwięku, bo to brzmi jakby miał się zaraz most rozlecieć
U mnie miałem to samo nawet po zdjęciu kciuka z gazu. Na normalne to nie wyglądało, więc zacząłem hamować przednim.