Ciekawe bazy wypadowe w Rumuni
- Pingwin Legnica
- PingwinSquad
- Quad:: osiołek :)
- Imię: Daniel
- Kontakt:
Re: Ciekawe bazy wypadowe w Rumuni
Szerokosc geograficzna: 47° 40' 27" N, Dlugosc geograficzna: 23° 46' 15" E
Mogosa Hotel, Baia Sprie, Maramures, ROU
do wesołego cmentarza masz w jedną stronę ok 65 km terenem.
http://www.viewat.org/?i=pl&id_aut=2648 ... =10&sec=pn
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl
Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś
w trakcie szukania nowego kierunku...
www.pingwin.com.pl
Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś
w trakcie szukania nowego kierunku...
- Miłosz
- Quad:: 2001 Kawasaki KLF 220 / 2003 Arctic Cat 400 4x4 FIS / 2004 Yamaha Grizzly 660
- Imię: Miłosz
Dzieki, wlasnie o cos takiego mi chodzilo Masz moze jakies tracki z okolic??Pingwin Legnica pisze:Szerokosc geograficzna: 47° 40' 27" N, Dlugosc geograficzna: 23° 46' 15" E
Takie ze 4 miejscowki rozlozone po Rumunskich gorach i jestem "w domu"
Myslicie, ze jest szansa na brak wolnych miejsc w takim pensjonacie w sierpniu, cos wczesniej zaklepywac czy w ciemno napewno miejsca sie znajda??
Slawek byc moze gdzies sie niechcaco lub chcaco spotkamy??
- Zmora1966
- Quadowa Grupa Południe
- Quad:: CanAm 800XT - była CFka X8, Keeway 300 GTX, Honda
- Imię: Sławek
- Kontakt:
zgadamy się... ja czekam na info od kumpla ale gdzieś wybył jeśli chodzi o ciekawe punkty dla Ciebie
Zmora
www.quadowagrupapoludnie.pl
www.sqgp.pl
www.sqgp.pl
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
Miłosz, maźnij sobie sam co nie coMiłosz pisze:Pingwin Legnica pisze: Masz moze jakies tracki z okolic??
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
- Miłosz
- Quad:: 2001 Kawasaki KLF 220 / 2003 Arctic Cat 400 4x4 FIS / 2004 Yamaha Grizzly 660
Bez obaw, ja tez maluje, nie musze miec wszystkiego na gotowo, ale kto pyta nie bladzi. Jesli ktos dokladnie tamtedy przejezdzal, trasa byla piekna, zapisal slad to chetnie wlacze jego fragmenty w swoje wypociny.
A jak nie to bede bazgral od podstaw.
Najwazniejsze sa miejscowki, szukanie po gorach ciekawego lokum autem pelnym rodzinki z laweta na haku zwykle konczy sie wzieciem "co popadnie". Takie propozycje jak dostalem wczoraj ktore spelniaja idealnie moje kryteria i gdzie juz wiadomo, ze ktos byl i bylo ok sa jak prezent.
A jak nie to bede bazgral od podstaw.
Najwazniejsze sa miejscowki, szukanie po gorach ciekawego lokum autem pelnym rodzinki z laweta na haku zwykle konczy sie wzieciem "co popadnie". Takie propozycje jak dostalem wczoraj ktore spelniaja idealnie moje kryteria i gdzie juz wiadomo, ze ktos byl i bylo ok sa jak prezent.
- Miłosz
Postanowilismy zmienic plany.
Do Rumunii jedziemy bez dzieci we dwoje z zona z dwoma quadami na okolo 5 dni pojezdzic a reszte urlopu z dziecmi spedzimy gdzieindziej. Wiele argumentow przemowilo za tym, ze tak bedzie mi prosciej polaczyc "niemozliwe".
Jedzie z nami byc moze jeszcze jedna para, ale nie beda mogli sie z byt wczesnie okreslic. Jesli ktos mialby ochote na wspolna tulaczke to prosze o kontakt. Zaproszenie kieruje do osob ktore poznalem na wyprawach osobiscie lub poznam i pojezdzimy razem przed wyjazdem, zle jestem nastawiony do randek w ciemno.
Wiadomo, ze przy takim ukladzie nawet nie ma co prubowac rwac sie na Rumunie tylko raczej na jakis jej fragment, zwlaszcza, ze wyprawa ma byc bezstresowa.
Jaki fragment na pierwszy raz?? Czesc polnocno zachodnia zapewni wystraczajaco wrazen dla nowicjuszy?? Zaryzykowac tulaczke z noclegami po drodze, czy staly punkt wypadkowy i powrot na noc w to samo miejsce??
Wszelkie uwagi i wskazowki bardzo mile widziane. Widze, ze slady z wyjazdow sa wsrod quadowcow zwykle ukrywanym skarbem, ale moze ktos chcialby sie podzielic ciekawymi trasami lub punktami wartymi szczegolnej uwagi.
Termin mniej wiecej pierwsza polowa sierpnia. Z gory dzieki za wszelkie uwagi.
Do Rumunii jedziemy bez dzieci we dwoje z zona z dwoma quadami na okolo 5 dni pojezdzic a reszte urlopu z dziecmi spedzimy gdzieindziej. Wiele argumentow przemowilo za tym, ze tak bedzie mi prosciej polaczyc "niemozliwe".
Jedzie z nami byc moze jeszcze jedna para, ale nie beda mogli sie z byt wczesnie okreslic. Jesli ktos mialby ochote na wspolna tulaczke to prosze o kontakt. Zaproszenie kieruje do osob ktore poznalem na wyprawach osobiscie lub poznam i pojezdzimy razem przed wyjazdem, zle jestem nastawiony do randek w ciemno.
Wiadomo, ze przy takim ukladzie nawet nie ma co prubowac rwac sie na Rumunie tylko raczej na jakis jej fragment, zwlaszcza, ze wyprawa ma byc bezstresowa.
Jaki fragment na pierwszy raz?? Czesc polnocno zachodnia zapewni wystraczajaco wrazen dla nowicjuszy?? Zaryzykowac tulaczke z noclegami po drodze, czy staly punkt wypadkowy i powrot na noc w to samo miejsce??
Wszelkie uwagi i wskazowki bardzo mile widziane. Widze, ze slady z wyjazdow sa wsrod quadowcow zwykle ukrywanym skarbem, ale moze ktos chcialby sie podzielic ciekawymi trasami lub punktami wartymi szczegolnej uwagi.
Termin mniej wiecej pierwsza polowa sierpnia. Z gory dzieki za wszelkie uwagi.
-
- Lucky ATV Team
- Quad:: Taki fajny
Byłem kilkukrotnie w Rumunii na wyprawach quadowych i z doświadczenia powiem że lepszym rozwiązaniem jest jeden hotel i jednodniowe wypady w góry. Okolice Transalpiny są wymarzonymi miejscami do jazdy. Przy okazji jest mnóstwo hoteli i pensjonatów różnej kategorii, tak że można wybrać coś ciekawego. Opisywałem na drugim forum ze 2 nasze wyprawy. Moim skromnym zdaniem optymalną grupą na wyjazd jest 6-7 quadów. Tracków z Rumunii niestety nie mam zawsze jeździmy tam gdzie nas oczy poniosą podpierając się GPSem co do kierunku i miejsca docelowego.
w terminie ok. 11-16.08 również planujemy wyjazd do Rumunii 2 quady z żonkami jako plecaczki, po przewertowaniu informacji w necie ciekawą bazą wypadową mogą być okolice Caransebes.
Bierzemy pod uwagę stały punkt wypadowy, znalazłem nawet pensjonat gdzie właściciel udostępnia traki
Nie bardzo wiem skąd jesteś Miłosz ale zawsze można obgadać (objeździć) temat wspólnej tułaczki
Bierzemy pod uwagę stały punkt wypadowy, znalazłem nawet pensjonat gdzie właściciel udostępnia traki
Nie bardzo wiem skąd jesteś Miłosz ale zawsze można obgadać (objeździć) temat wspólnej tułaczki
- DKfan
- Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
- Imię: Jacek
O proszę, to ciekawie się squada bo w podobnym terminie Również planujemy wyjazd do Rumunii.Miłosz pisze:Postanowilismy zmienic plany.
Do Rumunii jedziemy bez dzieci we dwoje z zona z dwoma quadami na okolo 5 dni pojezdzic ......
Skład grupy jest jeszcze nie do końca ustalony bo na razie to luźne przymiarki bez większych konkretnych założeń. Zapewne pojadę ja, Paulus71, Wojtek znany na tym forum jako Finder który będzie naszym przewodnikiem po trakach i rumuńskim quadowaniu jako, że dużo czasu spędził na rumuńskich szlakach.
Grupa się krystalizuje, pewnie więcej dowiemy się na wyjeździe na Ukrainę gdzie będzie czas porozmawiać wieczorami. Wstępne zainteresowanie wyraził Zmora więc nie wykluczone że grupa powiekszy się o kogoś z ZaZu lub też naszego M&M sQuadu .
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad
M&M sQuad
- Zmora1966
- Quadowa Grupa Południe
- Quad:: CanAm 800XT - była CFka X8, Keeway 300 GTX, Honda
- Imię: Sławek
- Kontakt:
Potwierdzam, choć termin.... nie do końca mi pasuje (raczej myślałem o wrześniu) ale jak powiedział Jacek...pewnie będzie to przedmiotem dyskusji na Ukrainie
Zmora
www.sqgp.pl
www.sqgp.pl