EGL - MAD MAX 250 Brak zasilania

Wszelkie sprawy związane z eksploatacją, serwisowaniem, silnikiem, elektryką, skrzyniami biegów, przeniesieniem napędu, zawieszeniem, oponami, tuningiem oraz wszelkimi poradami technicznymi...
ODPOWIEDZ
wartalda
Quad:: EGL - MAD MAX 250

EGL - MAD MAX 250 Brak zasilania

Post autor: wartalda » pt 02 sty, 2015

Witam serdecznie :)

zakupiłem pod koniec Listopada 2014r. wyżej wymienionego quada jako pojazd nowy. Mam następujący problem w quadzie była bardzo słaba bateria a wiec ją naładowałem prostownikiem po czym ją zamontowałem z powrotem do quada i odpalił w końcu dałem mu się nagrzać i ruszyłem jednak po około 1km. zaczął gasnąć na światłach ale dało się go z powrotem odpalić, przejechałem kolejny kilometr i quad całkowicie zgasł po przekręceniu kluczyka w quadzie brak jakiegokolwiek zasilania licznik nie działa i rozrusznik tak samo akumulator oczywiście jest prawidłowo podłączony. Sciągnełem Quada do domu na Lawecie podłączyłem Akumulator ponownie pod prostownik na następny dzień podłączyłem do quada ale nadal zero reakcji, dodam jeszcze ze Quad jest nowy ma dopiero przejechane nie całe 700KM.

Autoryzowany Dealer niestety jest Zamknięty (Urlop) może ktoś mi podpowie co by to mogło być.

Awatar użytkownika
DKfan
Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
Imię: Jacek

Re: EGL - MAD MAX 250 Brak zasilania

Post autor: DKfan » pt 02 sty, 2015

Kup najprostszy miernik prądu, w marketach kosztują 20-30zl. Sprawdź poziom naładowania akumulatora. Jeżeli nie jesteś go w stanie naładować mogła paść któraś z cel. Jeżeli nie da się go naładować musisz kupić nowy i sprawdzić gdy uda się odpalić jakim prądem quad ładuje akumulator. Być może to tylko wada akumulatora a może zniszczyło go nieprawidłowe ładowanie.
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad

pawel721122

Post autor: pawel721122 » ndz 18 sty, 2015

witam ja mam taki sam problem co kolega napisał to nie jest akumulator wcale żadnej reakcji ani światełko nie mrugnie zero prądu nic się nie odzywa sprawdzałem miernikiem całą instalacje brak świateł kierunków licznik nie świeci zero reakcji żeby( zakręcił silnik a nie odpalał ) to bym jeszcze zrozumiał dwa akumulatory prostownik podłączałem nawet lampka nie błyśnie stacyjkę wymontowałem nic może ktoś coś doradzi z góry dziękuje

s_seba74
Quad:: egl 250 farmer
Imię: seba

Post autor: s_seba74 » śr 08 cze, 2016

czesc wiem ze tema juz troche stary ale własnie w moim farmerze zaczęło sie robic to samo czy może doszedłeś w czym problem

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż quadowy”