LS 400 problem z chłodzeniem
Re: LS 400 problem z chłodzeniem
dzięki będe zobowiązany jeśli te problemy rozwiąrzą się po wymianie korka
-
- Quad:: Hulajnoga elektryczna
- Imię: Marcin
spoko to jest najczęstsza przyczyna tych objawów i najtańsza w usunięciu gdyby jednak okazało sie że nadal tak sie robi to może być jeszcze uszczelka pod głowicą tak miałem w raptorze ginął płyn choć wycieku nigdzie nie było okazało sie że leciał na tłok i tak ubywał ubywał aż sie kontrolka temp zapalała ale u ciebie optymistycznie na 90% korek
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .
- Tomek_LS500cb
- Quad:: lucky star 500cb
- Imię: Tomek
A plyn naprawde sie gotuje czy tylko bombelki leca i bulgocze??? U mnie bylo tak ze gazy przez uszczelke walily do ukladu chlodzenia i wygladalo to jakby sie gotowal... ale to takie zludzenie
- Tomek_LS500cb
- Quad:: lucky star 500cb
- Imię: Tomek
Az wkoncu uszczelka fuknela i bylo po jezdzie.
- Pingwin Legnica
- PingwinSquad
- Quad:: osiołek :)
- Imię: Daniel
- Kontakt:
jak lecą ci bąbelki podjedź na jakiś serwis samochodowy i niech zrobią Ci test na CO2
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl
Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś
w trakcie szukania nowego kierunku...
www.pingwin.com.pl
Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś
w trakcie szukania nowego kierunku...
-
Tomek u niego wywala płyn ze zbiorniczka jak rośnie temp a co za tym idzie ciśnienie w układzie tylko teraz pytanie czy korek jest trafiony i nie radzi sobie z utrzymaniem normalnego ciśnienia w układzie i wywala do zbiorniczka aż z niego kipi bo dużo miałem takich przypadków czy uszczelkę pod głowicą szlak trafił i opcje tez mogą być dwie albo płyn dostaje sie na tłok i robią sie braki w układzie aż sie zapowietrzy i zaczyna gotować lub tak wali kompresja w układ przez wypaloną uszczelkę żę w układzie robi sie ciśnienie powyżej 1,1 bara i korek tego nie ma prawa utrzymać i tez kipi ze zbiorniczka jak wymieni korek i nie pomoże to pokierujemy go dalej co i jak skoro wentylator chodzi i płyn w układzie jest to sprawdzenie korka to pierwszorzędna sprawa potem można brnąć dalej . Powiedz WIKTOR jakiegoś dymienia z tłumika na biało nie zauważyłeś?? zwłaszcza jak jest ciepły i go zgasisz na 5 min i ponownie odpalisz ??albo jakieś problemy z odpaleniem?? w silniku olej jest normalny?? nie robi się szlam??
Ostatnio zmieniony śr 14 sty, 2015 przez Marcin ATV SWAP Garage, łącznie zmieniany 2 razy.
Miałem podobny problem co Mateusz, dałem quada do sprawdzenia układy czy uszczelki nie wywaliło, co się okazało wyczyścili mi chłodnice z zewnątrz i problem zginął.
-
no tak jeśli chłodnica jest zabita błotem to nie ma dobrej cyrkulacji powietrza i po prostu wentylator nie może zbić temperatury przyczyn może być wiele często błahych
chłopaki quada kupiłem nowego zrobiłem nim ok1500 km, chłodnica była czyszczona po za tym latam głównie po asfalcie , a co do dymienia to nie zauważyłem . Z odpalanie też nie ma problemów. Jak jeżdżę spokojnie to nic się nie dzieje ale jak mu przy......dole to gorący płyn wywala przez zbiornik wyrównawczy
Marcin czy wysłałeś ten korek?