CrossCountry Winter 21.02.2015
- Adam Wieczorek
- Moderator
- Quad:: Suzuki KQ 700 2007r
- Imię: Adam
- Kontakt:
CrossCountry Winter 21.02.2015
Zapraszamy na kolejną imprezę Quadowych Bezdroży
Ceny paliwa lecą w dół, a my w zamian szykujemy dla was 170km trasę Zimowego Cross Quadu po górach Świętokrzyskich. Trasa przeznaczona dla Quadów 4x4, 2x4 i UTV, z tym że aby utworzyć klasę potrzebujemy min. 5 pojazdów. Trasa jest malownicza ale też bardzo szybka więc szykujcie dobre grzanie na kciuk, bo nie będzie czasu na jego oderwanie od cyngla. Jedziecie jak zawsze po śladzie wgranym w GPS Garmin i tym razem na smartfony. Po skończonej jeździe będziemy weryfikować wasz przejazd. Na trasie będziecie mieli do zdobycia max 20 foto pieczątek, więc należy mieć urządzenie robiące zdjęcia. Trasa jest całkowicie przejezdna nawet dla seryjnych quadów, wyciągarka i snorkle są nie potrzebne co nie zmienia faktu, że napotkacie kilka miejsc znacznie was spowalniających. Jako że trasa jest bardzo szybka dajemy wam limit 6 godz. na przejechanie całości, wygrywa oczywiście osoba która zdobyła jak największą liczbę foto pieczątek w jak najkrótszym czasie.
Zapraszamy do zapisywania się i do zobaczenia 21 lutego 2015
Do poruszania się po trasie niezbędna jest nawigacja GARMIN (wersje do poruszania się po szlakach - https://buy.garmin.com/pl-PL/PL/cOnTheT ... ld-p1.html - wersje samochodowe mogą nie mieć opcji wgrywania śladów) lub urządzenia z systemem ANDROID z zainstalowaną aplikacją LOCUS (można ja pobrać stąd: https://play.google.com/store/apps/deta ... roid.locus)
Ceny paliwa lecą w dół, a my w zamian szykujemy dla was 170km trasę Zimowego Cross Quadu po górach Świętokrzyskich. Trasa przeznaczona dla Quadów 4x4, 2x4 i UTV, z tym że aby utworzyć klasę potrzebujemy min. 5 pojazdów. Trasa jest malownicza ale też bardzo szybka więc szykujcie dobre grzanie na kciuk, bo nie będzie czasu na jego oderwanie od cyngla. Jedziecie jak zawsze po śladzie wgranym w GPS Garmin i tym razem na smartfony. Po skończonej jeździe będziemy weryfikować wasz przejazd. Na trasie będziecie mieli do zdobycia max 20 foto pieczątek, więc należy mieć urządzenie robiące zdjęcia. Trasa jest całkowicie przejezdna nawet dla seryjnych quadów, wyciągarka i snorkle są nie potrzebne co nie zmienia faktu, że napotkacie kilka miejsc znacznie was spowalniających. Jako że trasa jest bardzo szybka dajemy wam limit 6 godz. na przejechanie całości, wygrywa oczywiście osoba która zdobyła jak największą liczbę foto pieczątek w jak najkrótszym czasie.
Zapraszamy do zapisywania się i do zobaczenia 21 lutego 2015
Do poruszania się po trasie niezbędna jest nawigacja GARMIN (wersje do poruszania się po szlakach - https://buy.garmin.com/pl-PL/PL/cOnTheT ... ld-p1.html - wersje samochodowe mogą nie mieć opcji wgrywania śladów) lub urządzenia z systemem ANDROID z zainstalowaną aplikacją LOCUS (można ja pobrać stąd: https://play.google.com/store/apps/deta ... roid.locus)
Najlepsze imprezy tylko z Quadowe Bezdroża. Wejdź i sprawdź
- DKfan
- Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
- Imię: Jacek
Re: CrossCountry Winter 21.02.2015
Idę w to...moim rachitycznyn quadzikiem
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad
M&M sQuad
- Zmora1966
- Quadowa Grupa Południe
- Quad:: CanAm 800XT - była CFka X8, Keeway 300 GTX, Honda
- Imię: Sławek
- Kontakt:
na Kymco jedziesz?
Ja mam nadzieję że już tradycyjnie też się pojawię na moim ciężkim Chinolu
Ja mam nadzieję że już tradycyjnie też się pojawię na moim ciężkim Chinolu
Zmora
www.quadowagrupapoludnie.pl
www.sqgp.pl
www.sqgp.pl
- Paulus71
- Quad:: Renia 1000 XXC
- Imię: Paweł
ja też się piszę
na ubiegłorocznej edycji byłem z plecakiem i nie byłęm ostatni więc teraz tez pewnie we dwójkę pojedziemy
na ubiegłorocznej edycji byłem z plecakiem i nie byłęm ostatni więc teraz tez pewnie we dwójkę pojedziemy
mods in progress :-)
- DKfan
Sławek Kymco przecież już dawno sprzedane, może do tego czasu kupie jakiś rachitycznyn sprzęt którego szukam to będę miał go okazję wypróbować ale nie podejrzewam żebym kupił w tak krótkim czasie wiec pewnie pojadę moim Kq które w porównaniu do X8, Outlanderow czy Bf to slabiaczek.
Ps. No chyba ze kupie X8 lol
Ps. No chyba ze kupie X8 lol
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad
M&M sQuad
- Zmora1966
- Quadowa Grupa Południe
- Kontakt:
A tak to wyglądało w ubiegłym roku z naszej perspektywy
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=tehky_HIuRk[/youtube]
Paweł, ty byłeś? ale checa...jeszcze się nie znaliśmy
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=tehky_HIuRk[/youtube]
Paweł, ty byłeś? ale checa...jeszcze się nie znaliśmy
Zmora
www.sqgp.pl
www.sqgp.pl
- DKfan
Hmm zastanawiam się tylko nad tymi 170km skoro Sławek zrobił w zeszłym roku 86km w 7h. To jak będzie możliwe 2x więcej?
M&M sQuad
M&M sQuad
- Zmora1966
- Quadowa Grupa Południe
- Kontakt:
Bo ja mam wolnego chińczyka i zanim 400kg rozruszałem to tak mi zeszło
a poważnie
chyba wynika to z założenia... to ma być szybki rajd... w ubiegłym roku trak był raczej przeprawowy i były miejsca gdzie trzeba było trochę kombinować. Oczywiście uważam że Organizatorzy powinni wziąć pod uwagę warunki pogodowe.
Jaro/Adam pamiętajcie że w ubiegłym roku pogoda nas/was zaskoczyła - warunki kiedy tworzyliście traki były kompletnie inne. A tu nagle trasa miejscami musiała ulegać korektom w wyniku oblodzonych drzew i gałęzi które ją blokowały ... to taka moja skromna uwaga
a poważnie
chyba wynika to z założenia... to ma być szybki rajd... w ubiegłym roku trak był raczej przeprawowy i były miejsca gdzie trzeba było trochę kombinować. Oczywiście uważam że Organizatorzy powinni wziąć pod uwagę warunki pogodowe.
Jaro/Adam pamiętajcie że w ubiegłym roku pogoda nas/was zaskoczyła - warunki kiedy tworzyliście traki były kompletnie inne. A tu nagle trasa miejscami musiała ulegać korektom w wyniku oblodzonych drzew i gałęzi które ją blokowały ... to taka moja skromna uwaga
Zmora
www.sqgp.pl
www.sqgp.pl
- Adam Wieczorek
- Moderator
- Quad:: Suzuki KQ 700 2007r
- Imię: Adam
- Kontakt:
Slawku akurat tym razem twój ciężki chinol ma duuuze szanse. Trasa jest szybka a prędkość max masz dość dużą kolejny plus twojego grubaska to długość która przyda sie na kilku podjazdach, a przeprawy ciężkiej nie ma. Tym razem śnieg jedynie porawi jazdę bokiem
Najlepsze imprezy tylko z Quadowe Bezdroża. Wejdź i sprawdź
- Zmora1966
- Quadowa Grupa Południe
- Kontakt:
czyli już widzę że Czarek pędzi...żeby zarżnąć kolejny pasek
Zmora
www.sqgp.pl