SWAP Lucky Star

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami Access (dawniej Lucky Star)
chagi
Quad:: G700
Imię: Piotrek

Re: SWAP Lucky Star

Post autor: chagi » śr 31 gru, 2014

zmien dysze na 135-140, dobrze wyreguluj gaznik i powinno być ok

endrju69
Quad:: lucky star

Post autor: endrju69 » śr 31 gru, 2014

Ponieważ jestem ciągle uziemiony :( ,postanowiłem że mój ziomek przepali mi dziś LS 500. Ze dwa razy strzelił,ale odpalił.A najlepsze w tym że kumplowi podczas jazdy wystrzeliła ta wkładka która jest na końcu wydechu[chyba to jest db killer].Szczęście że nic za nim nie jechało no i że to znalazł.Jakoś odkręciła się śrubka która ją trzymała.Stąd moje pytanie:czy w środku była wełna i ile jej było,bo trochę za głośno ryczy :D
Marcin czy w moim lucku mogą być dwa wydechy?Dodam,że montowałeś mi tłumik nie od raptora tylko ten tańszy :D Czy nie wpłynie to negatywnie na osiągi?

Awatar użytkownika
Tomek_LS500cb
Quad:: lucky star 500cb
Imię: Tomek

Post autor: Tomek_LS500cb » czw 01 sty, 2015

No i pewnie to jest przyczyną bo nic nie ruszalem po zmianie tłumnika.A czy jest droga naprawa tych gniazd.Z tego co wiem to idzie tylko je frezowac wymienic ich sie nie da.Czy mozna na tym jejździc normalnie i nic sie dalej nie zjebie?<br/>

Jezeli sa wypalone to musisz je zrobic bo wypali ci wieksza dziure i nie bedzie kompresji... mozesz sprobowac je wyfrezowoc... ja u siebie robilem tak.. zciagalem glowice.. koncowke zaworu wkladalem do wiertarki... pomiedzy zawor a gniazdo dawalem paste polerska i na obroty... gniazda pieknie sie wyszlifowaly i dopasowaly do zaworow...

Awatar użytkownika
Tomek_LS500cb

Endrju69... to ze jest glosniejszy to za sprawa braku db killera... a co do dwoch tlumikow to troche ciecia... giecia i spawania
Jezeli wylecial db killer to nie powinno wydmuchac waty... db killer to tylko wygluszenie tlumika... decybel killer

Marcin ATV SWAP Garage
Quad:: Hulajnoga elektryczna
Imię: Marcin

Post autor: Marcin ATV SWAP Garage » czw 01 sty, 2015

Tomek napisał wsumie wszystko a ja potwierdzam db killer to tylko przewężenie by wyciszyć tłumik żadna wata czy inne wyguszenie nie ma sie jak z tamtąd wydostać tak że bez obaw .

Zakładając przelot znacznie zmniejsza się opór przepływu mieszanki/ spalin i zwiększa ich prędkość. To powoduje, że część świeżej mieszanki (mniejsza bądź większa) nie jest spalana tam gdzie powinna (w cylindrze) tylko niespalona wypada do układu wydechowego i spalając się tóż za zawormi wypala je i słyszymy charakterystyczne strzelanie w tłumik Jeśli do tego wszystkiego uzmysłowimy sobie, że świeża (chłodna) mieszanka napływająca do cylindrów ma m.in. za zadanie ochłodnić swoją masą denka tłoków, zawory i ich gniazda a część jej ucieka poza cylinder to zrozumiemy, że wzrasta temperatura spalania, która jest zjawiskiem szkodliwym. jakiś czas temu pisałem o ty jak to wydech mi sie urwał i quad stracił moc wtedy już coś na ten temat napomknąłem przede wszystkim tracimy też na mocy bo część mieszanki ucieka po za cylinder i mamy stratę mocy .

Silniki z wtryskiem mają większy zakres adaptacji do warunków pracy, więc przy zastosowaniu odpowiedniego wydechu (przeznaczonego do konkretnego modelu) nie trzeba nic robić.
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 2015 przez Marcin ATV SWAP Garage, łącznie zmieniany 1 raz.
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .

Awatar użytkownika
Tomek_LS500cb

Witam wszystkich w Nowym Roku!!!! Mam nadzieje za was glowa nie boli tak jak mnie....[emoji481] [emoji481] jeszcze raz wszystkiego dobrego

Marcin ATV SWAP Garage

Post autor: Marcin ATV SWAP Garage » pt 02 sty, 2015

Marcin ATV SWAP Garage

Post autor: Marcin ATV SWAP Garage » pn 05 sty, 2015

pierwszy śnieg po jakim jechał mój gad w tamtym roku u nas nie było śniegu więc nie było okazji pojeździć ale przydały by sie nowe opony zarówno na przód jak i tył na nowych oponkach w taką pogode to mistrzostwo ale i tak fajnie sie śmigało :P
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=OGa62bd43KU[/youtube]

Awatar użytkownika
Tomek_LS500cb

Post autor: Tomek_LS500cb » wt 06 sty, 2015

No ładnie ładnie! !! Tylko co tak delikatnie na tym filmiku latasz? Jak tam bumper juz zamontowany? jak prace przy rozdwojeniu tlumiczkow? Bo coś tu się cisza na forum zrobiła

Marcin ATV SWAP Garage

Post autor: Marcin ATV SWAP Garage » wt 06 sty, 2015

delikatnie bo wsumie wyjechałem z kolęgą tak sobie troche po polach popyrkać i nie chciałem sie połamać jak trauma znaczy quada hehe ;) po za tym nie było czasu by dobrze pośmigać .

przez te świeta, sylwester teraz trzech króli to ciagle wolne wszystko sie opóźnia nie mam jeszcze wszytkich części do quadów które teraz robię w zasadzie ten z Torunia ku końcowi czekam na lampe tylną którą zamówiłem 26 grudnia na allegro i do dziś nie przyszła i nerf bary więc jak przyjdzie to zakładam to wszystko i lucjan z Torunia będzie gotowy i zabieram sie za tego z Łodzi ;) co do wydechów dzwoniłem wysłał ale jeszcze nie doszły bumper jak i cała reszta klamotów do tego z Łodzi chyba teraz po trzech królach wkońcu przyjdzie więc jak znajdę chwilę to pobawie sie przy swoim ;)

Przyszedł ten amortyzator FOXA ale jak obiecałem nie odebrałem mineły już ze 3 dni nikt w tej sprawie nie dzwonił :P

Wczoraj dzwonił do mnie chłopak z okolic Częstochowy z którym spotaliśmy się kiedys na pustyni siedleckiej wcześniej miał LSa ale sprzedał i kupił trx 400 taka sama historia jak u Traumy stoi TRX do sprzedania i kupuje spowrotem LS i oczywiście trzeba go odpowiednio zmodyfikować ;) on miał tą dogodność że widział na żywo ja chodzą takie lucki w terenie w porównaniu do trx więc nie wahał sie z byt długo z decyzją ;)

Zablokowany

Wróć do „ACCESS / Lucky Star”