Wytrzymałe opony
-
- Quad:: g700 2014 plus zólte xxc 800 2015
- Imię: Robert
Re: Wytrzymałe opony
Wrócmy do postu po autorze tematu i tyle.
Co do utopienia miska, to Dkfan i Paulus71 testowali ze mną pływanie miska obutego w meyhemy 26, qadzina płyneła w wodzie, Dosłownie płyneła, jedna sprawa, to że jak sie zdecydujesz na taki manewr, to nie puszczasz gazu tylko przed siebie.
Co do utopienia miska, to Dkfan i Paulus71 testowali ze mną pływanie miska obutego w meyhemy 26, qadzina płyneła w wodzie, Dosłownie płyneła, jedna sprawa, to że jak sie zdecydujesz na taki manewr, to nie puszczasz gazu tylko przed siebie.
- Dimi
- Quadowa Grupa Południe
- Quad:: Yamaha Grizzly 700 FI
Dziś dowiedziałem się co się stało - rozrusznik, a żeby tego było mało jakiś stwór zagnieździł się w moim quadzie i posmakował kabelków. Co do utopienia - wiem gdzie popełniłem błąd... Jestem mądrzejszy o kolejne doświadczenie, dziękuję wszystkim za rady.robertmuszka pisze:Wrócmy do postu po autorze tematu i tyle.
Co do opon, ciągle mam mętlik. Może przybliżę mój sposób jazdy. Jeżdżę po łąkach (mam na myśli drogi polne/ścieżki!), las. Nie odmawiam piasku, tym bardziej że piaskownię mam niedaleko. Jeżeli trafi się by podtopić quada to nie odmawiam. Głównie chodzi mi o takie opony by - nie mówię żeby były tytanowe - ale wytrzymałe, bo jak opona przecina się na leśnej drodze to już przesada
Są ludzie, którzy lepiej bawią się na oktanach niż na promilach...
-
Ja jestem bardzo zadowolony z meychemów i jak pisałem, przez te 7 tysi zero przebic, a nawet nigdy nie schodziło powietrze, kiedyś zimą, rozwaliłem felgę a opona nie ruszona.
Napewno nie pit bule, bo to ciężka opona i tyle.
Zastanawiał bym sie jeszcze nad oponami Itp Terracross jak Jacek, bo to na oko fajna oponka. Może kolega Andrzej sie zdecyduje na danie tych opon do testów, byłaby niezła zabawa, mam nadzieje.
Napewno nie pit bule, bo to ciężka opona i tyle.
Zastanawiał bym sie jeszcze nad oponami Itp Terracross jak Jacek, bo to na oko fajna oponka. Może kolega Andrzej sie zdecyduje na danie tych opon do testów, byłaby niezła zabawa, mam nadzieje.
-
Kiler masz do mnie niedaleko, wiec wpadniesz do mnie i pokombinujemy z kołami,ale raczej z oponami i zobaczysz jak to sie sprawdza. Mam znajomego wulkanizatora, więc może w niedziele pozamieniac oponki, bo niestety kołami sie nie pozamieniamy.
- Kiler
- Quad:: OUTLANDER 1000 xtp
- Imię: MARIUSZ
O a kolega skąd? Na dzisiejszym upalaniu skrzywilem wahacz więc muszę to zrobić. Jest jeszcze bardzo ślisko przydały by się teraz PITBULLE. Jednak one na takie warunki są najlepsze.Ale wezmę Mayhemy.
DIABLO TEAM ZGIERZ
-
Poprawione dane. 80 km.
- Kiler
- Quad:: OUTLANDER 1000 xtp
- Imię: MARIUSZ
Muszę się wybrać kiedyś w Twoja stronę, kiedyś byliśmy tam na kołach , fajne tereny.
DIABLO TEAM ZGIERZ
-
Coś troche jest. A gdzie dokłądnie?