Yamaha Grizzly - po mojemu
- Adam Wieczorek
- Moderator
- Quad:: Suzuki KQ 700 2007r
- Imię: Adam
- Kontakt:
Re: Yamaha Grizzly - po mojemu
Mam jeszcze pytanko, czy ktoś z was kojarzy osłony spodu do G7 dokręcane pod oryginalne śruby.
Najlepsze imprezy tylko z Quadowe Bezdroża. Wejdź i sprawdź
- LEJEK
- Quad:: G700 2014 EPS WTHC ZIELONA
- Imię: Tomek
Nigdy takich nie widziałem...... a są takie ??
Tomek- LEJEK - LTD 2014, Atomowa INTEGRACJA 1+2, W.I.L. Albania Adwenture 2014, Lejkowa Ekspedycja ADRIA 2015, ciekawe plany na 2016......
- LEJEK
Adam, a co do łączenia odpowietrzeń to bardzo zły pomysł. Dlaczego - już tłumaczę na przykładzie.
Jedziemy sobie i kolega na Suzuki Kinquad-dzie zatrzymuje się i mówi, że gorący olej wypływa mu przy kierownicy ....... po małym dochodzeniu stwierdziłem, że w tylnym dyfrze miał więcej wody niż oleju, podczas jazdy dyfer złapał temperaturę i mieszanina zaczęła się gotować, tym samym zaczęła wypływać odpowietrzeniem przy kierownicy........
I teraz wyobraź sobie, że masz połączone odpowietrzenia i ta właśnie mieszanina dostaje się do innych podzespołów....... lipa !!!!!
Dlatego uważam, że nie powinno się łączyć wszystkiego podczas budowy snorkli. Na pewno nie można łączyć chłodzenia CVT z ssaniem silnika. CVT tworzy spore podciśnienie....... i na pewno wpływa to na pobór powietrza do silnika...... nie bez powodu wszystko jest osobno......
A ogólnie róbta co chceta....
Jedziemy sobie i kolega na Suzuki Kinquad-dzie zatrzymuje się i mówi, że gorący olej wypływa mu przy kierownicy ....... po małym dochodzeniu stwierdziłem, że w tylnym dyfrze miał więcej wody niż oleju, podczas jazdy dyfer złapał temperaturę i mieszanina zaczęła się gotować, tym samym zaczęła wypływać odpowietrzeniem przy kierownicy........
I teraz wyobraź sobie, że masz połączone odpowietrzenia i ta właśnie mieszanina dostaje się do innych podzespołów....... lipa !!!!!
Dlatego uważam, że nie powinno się łączyć wszystkiego podczas budowy snorkli. Na pewno nie można łączyć chłodzenia CVT z ssaniem silnika. CVT tworzy spore podciśnienie....... i na pewno wpływa to na pobór powietrza do silnika...... nie bez powodu wszystko jest osobno......
A ogólnie róbta co chceta....
Tomek- LEJEK - LTD 2014, Atomowa INTEGRACJA 1+2, W.I.L. Albania Adwenture 2014, Lejkowa Ekspedycja ADRIA 2015, ciekawe plany na 2016......
- Adam Wieczorek
- Moderator
- Kontakt:
LEJEK u Jarka to samo sie dzieje z tylnym dyfrem. Wiem że to ryzykowne ale od poczatku mam tak zrobione i nic sie nie dzieje. Jednak i tak już jakiś czas temu myślałem nad zmianą na harmonijki.
Co do osłon w stanach mają bo widziałem na jakimś filmie o Grizzlym, dobre rozwiązanie bo mnie osobiscie denerwuje te beznadziejne mocowania.
Co do osłon w stanach mają bo widziałem na jakimś filmie o Grizzlym, dobre rozwiązanie bo mnie osobiscie denerwuje te beznadziejne mocowania.
- LEJEK
No wiem, że póki wszystko jest ok, to nic się nie dzieje, ale strzeżonego pan bóg strzeże....
Jak dorwiesz takie osłony to wstaw fotki .....
Jak dorwiesz takie osłony to wstaw fotki .....
- Adam Wieczorek
- Moderator
- Kontakt:
Co do osłon to tutaj je oblukałem od 1:40
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Hpu_HA4XhcI[/youtube]
Damian ma sprawdzić bo zdaje się któraś firma to sprzedaje ale kosztuję trochę grosza,
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Hpu_HA4XhcI[/youtube]
Damian ma sprawdzić bo zdaje się któraś firma to sprzedaje ale kosztuję trochę grosza,
-
- Quad:: g700 2014 plus zólte xxc 800 2015
- Imię: Robert
Kurde nieżle zrobiony misiek.
- Adam Wieczorek
- Moderator
- Kontakt:
Wygląda to fajnie ale nie do końca jest przemyślane, Jest też 2 część tego filmu z jazdy gdzie widać jak przy skokach plastiki strasznie mocno się wyginają co z pewnością doprowadzi do ich pękania.
-
- Quad:: g700 2014 plus zólte xxc 800 2015
- Imię: Robert
Lampa napewno sie oderwie,
- Dimi
- Quadowa Grupa Południe
- Quad:: Yamaha Grizzly 700 FI
Po zdjęciach wygląda jakbym i ja miał takie tylko że aluminiowe. Zdjęcia dopiero wstawię jak pogodzę się z gadem bo spakował się i wyprowadził
Są ludzie, którzy lepiej bawią się na oktanach niż na promilach...