Co to za maszyna

Wasze doświadczenia i pytania związane z chińskimi quadami
ODPOWIEDZ
krzyt3k

Co to za maszyna

Post autor: krzyt3k » sob 27 gru, 2014

Czesc, jestem nowy na forum i do tego jestem nowicjuszem jezeli chodzi o quady. Dostalem w spadku quada. Na poczatek chcialem sie dowiedziec co to za maszyna bo nigdzie nie moge znalezc zadnej tabliczki itp. Tutaj zdjecia

Obrazek

Obrazek

Silnik jest dosyc spory ale nie mam pojecia ile ma pojemnosci. Biegi manualne. Po prawej stronie jest dzwignia ktora przelacza na wsteczny bieg. Naped na tylna os za pomoca walka a nie lancucha. Udalo mi sie go odpalic i ma moc ja waze 105kg i baczka kreci bez problemu, troche bylo sniegu :) Moze ktos cos na temat tego sprzetu powiedziec ? Dane techniczne mnie interesuja

pietia506
Quad:: Yamaha Blaster yfs200
Imię: Piotr

Re: Co to za maszyna

Post autor: pietia506 » ndz 28 gru, 2014

Spróbuj poszukać w marce Aeon tak mi on wygląda ale one są chyba w automatach

wojtekk

Post autor: wojtekk » ndz 28 gru, 2014

chińczyk, 250cc, 5 biegów do przodu i 5 do tyłu,rozrząd na łańcuszku - napęd wałem przez przekładnię kątową, jakiś czas temu sprowadzany w małych ilościach, rzadko spotykany, kłopotliwy w naprawach

krzyt3k

Post autor: krzyt3k » ndz 28 gru, 2014

Z tego co wyszukalem w necie to silnik zongshen 250 czy to by sie zgadzalo ? Quad nie byl jezdzony z rok czasu, troche pojezdzilem i urwala sie linka od gazu. Od jakiego typu quada szukac linki ? Jest to linka z rozdzielaczem. Gaznik jest z przelacznikiem ssania. Ogolnie jakbym chcial przyszlosciowo szukac jakichs linek, czesci to do jakiego typu quada ? Poszukuje jeszcze jakichs schematow instalacji bo jest w rozsypce. Jedno swiatlo dzialajace, brak ladowania. Z udogodnien podlaczona kontrolka wskazujaca luz. Narazie glownie zalezy mi na tym zeby zrobic ladowanie

pietia506
Quad:: Yamaha Blaster yfs200
Imię: Piotr

Post autor: pietia506 » pn 29 gru, 2014

Ja osobiście bym się zabrał za regulator napięcia czy podaje prąd a jeżeli chodzi o linkę to na pewno dostaniesz w sklepie tylko wez starą na przymiar

krzyt3k

Post autor: krzyt3k » pn 29 gru, 2014

Zwalony chyba regulator bo na wejsciu tam gdzie podpina sie napiecie zmienne z silnika jest zwarcie raczej nie powinno byc takiego czegos. Mam problem z linka bo w mojej okolicy nie osiagalna a na necie tez nie bardzo widze. Mam jeszcze pytanie czy napiecie ktore idzie na regulator jest prawidlowe. Kable z silnika kolor zolty i rozowy na wolnych obrotach kolo 25V przy dodaniu gazu 70-80V Czy to prawidlowe napiecie ?

Mam do tego problem z paleniem... Nie wiem czy to wina gaznika czy cos z elektryka modul czy cewka zaplonowa. Objaw jest taki - zimny silnik nie chce odpalic jakby nie dochodzilo paliwo swieca prawie sucha. Wstrzykne troche paliwa pod swiece odpali pochodzi rozgrzeje sie. Jak juz jest rozgrzany czasami jest tak ze odpali 4 razy pod rzad od pierwszego strzala a czasami 4 razy nie odpali? Odpalam go tylko pod prostownikiem bo akumulatorek jest slaby i bez prostownika cos tam kreci ale marnie i nie odpala w ogole albo naprawde bardzo rzadko.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Chińskie quady”