nowe łożysko jednokierunkowe nie ma hamowania silnikiem G700
nowe łożysko jednokierunkowe nie ma hamowania silnikiem G700
Wiatam panowie mam G700 i mam problem ostatnio po zjezdzaniu z lekkiego wzniesienia quad wogóle nie hamował silnikiem pomyslałem ze to pewnie padło łożysko jednokierunkowe wymieniłem je na nowe zrobiłem próbę i nic dalej to samo brak hamowania jak mu dam troszke gazu to zaskakuje hamowanie i słychać zgrzyt i hamowa nia niema (wariator kupiłem nowke rolki tez slizgi pasek nowy dayco xtx ) miał ktos podobny problem albo wie co by to mogło byc to piszcie bo juz niewiem co by to mogło być (a jest taka obcja ze wyrobiło by sie miejsce gdzie przychodzi łożysko jednokierunkowe na dzwonie)????
- Tomek_LS500cb
- Quad:: lucky star 500cb
- Imię: Tomek
Re: nowe łożysko jednokierunkowe nie ma hamowania silnikiem
Jak sie myle to sorry. Ale lozysko jednokierunkowe to sluzy do rozruchu silnika... rozrusznik.. lozysko jednokierunkowe... krecenie walem silnika... odpalony silnik... rozlaczenie poprzez lozysko walu od rozrusznika. Sluzy to temu ze rozrusznik po odpaleniu silnika przestaje sie obracac. Wiec moim skromnym zdaniem nie ma to nic wspolnego z hamowaniem silnikiem... a co do usterki to nich ktos madrzejszy sie wypowie..
Czesc tomek dzieki za odpowiedz ale sie mylisz w gryzlaku jest łożysko to znaczy są dwa jedno jak mówisz jest w rozruszniku a drugie jednokierunkowe jest przy sprzęgle to ono odpowiada za hamowanie silnikiem przy zjazdach z górki na niego nachodzi obudowa sprzęgła tak zwany dzwon tu masz linka z łożyskiem na sprzegle
Ostatnio zmieniony ndz 28 gru, 2014 przez oolsztyniak, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Nie reklamujemy forum, na którym nas nie lubią.
Powód: Nie reklamujemy forum, na którym nas nie lubią.
- Tomek_LS500cb
A to przepraszam
spoko a moze masz kogo znajomego co ma gryzlaka 700 to moze by co doradził
- Tomek_LS500cb
Mam znajomka z g700 ale on polega tylko na serwisie... mechanika dla niego to czarna magia.. sorrki
-
- Quad:: g700 2014 plus zólte xxc 800 2015
- Imię: Robert
A czy nie jest założone odwrotnie?
Czesc Robert no kurcze raczej nie jest założone odwrotnie dzis go testowałem tak mocniej i wyszło na to łożysko na chwilke trzyma i potem odpuszcza jak quad zejdzie na niskie obroty to zaczyna swobodnie jechac dzis bede jeszcze testował inny pasek to zobaczymy co to bedzie ok dam znac
- Panther
- Quad:: Yamaha Grizzly 660
- Imię: Łukasz
- Kontakt:
A patrzyles w jakims stanie jest sprzeglo? Wedlug mnie jak pise robertmuszka albo zalozyles w zla strone, albo sprzeglo juz jest tak starte ze nie lapie na niskich obratach. A powiedz mi czy moze masz takie uczucie ze musisz dac wiecej gazu aby ruszyl?
Pozdrawiam - Łukasz