sp300 Palił i nie pali

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami Access (dawniej Lucky Star)
wlodi112
Quad:: Lucky Star SP 300
Imię: Łukasz

sp300 Palił i nie pali

Post autor: wlodi112 » czw 18 gru, 2014

Witam.
Ostatnio pojechałem swoim quadem na siłkę. Wszystko fajnie zapalił od strzała, dojechałem bez problemu i zaparkowałem. Godzinkę później nie chciał wgl zapalić. Kręciłem aż padł aku i łożysko jednokierunkowe. Myślałem że to łożysko się ślizgało i nie zapalił. Wymieniłem nowe sprzęgłojednokierunkowe z prowadnicą i kręci kręci a zapalić nie chce ;/ Wyczyściłem gaźnik. Paliwo dostaje bo śmierdzi aż z wydechu po dłuższym kręceniu. Iskra jest tyle że skacze po całej świecy. Kompresja "po przytknięciu palucha do świecy" jest spora. Moje pytanie to czy będzie iskra jak nie będzie gdzieś masa dobrze dochodzić? Co jeszcze mogę sprawdzić? :( Nie stać mnie aktualnie na profesjonalnego mechanika.
Dziękuje za pomoc.

Awatar użytkownika
beben1982
Quad:: LS 500cc
Imię: Kamil
Kontakt:

Re: sp300 Palił i nie pali

Post autor: beben1982 » czw 18 gru, 2014

Możesz pójść po najtańszej lini kosztów i spróbować wymienić świece. Może to ona powoduje problem. Później jest moduł CDI który też odpowiada za iskrę. Ale najpierw sprawdź świece.

Marcin ATV SWAP Garage
Quad:: Hulajnoga elektryczna
Imię: Marcin

Post autor: Marcin ATV SWAP Garage » czw 18 gru, 2014

spróbuj założyc inną świece skoro mówisz że ta skacze w cały swiat
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .

Awatar użytkownika
Tomek_LS500cb
Quad:: lucky star 500cb
Imię: Tomek

Post autor: Tomek_LS500cb » czw 18 gru, 2014

Jezeli iskra ci skacze po calej swiecy to znaczy ze jest do bani... wymien swiece... na 99!% to ona zawodzi... lucjan ma do siebie to ze swieca musi miec bardzo dobra iskre bo inaczej jest spory problem z odpaleniem

wlodi112

Post autor: wlodi112 » pt 19 gru, 2014

Swieca nowa. Quad dalej nie pali. Jak dla mnie to świeca ma za słabą iskrę bo taka mała i żółta. :(

Awatar użytkownika
beben1982
Kontakt:

Post autor: beben1982 » pt 19 gru, 2014

Tak jak pisałem wcześniej za iskre na świecy odpowiada jeszcze moduł CDI to jest tańsza opcja a następnie jest iskrownik\stator. Może masz kolege co ma LSa to pożycz na chwile moduł i sprawdź czy to to.

wlodi112

1.Może być wina aku? Niby jest naładowany do 12.5V Chociaż nie wiem jaki on stary jest.
2. Może gdzieś byś słaba masa? Bo często się spotkałem z tym że jak nie pali to masy posprawdzać. Gdzie one są? Na cylku jedna i gdzie jeszcze?
3.Mogę odpalać quada na klemy od auta?

Marcin ATV SWAP Garage
Quad:: Hulajnoga elektryczna
Imię: Marcin

Post autor: Marcin ATV SWAP Garage » pt 19 gru, 2014

a z szarpaka nie zapali miałem kiedyś takiego co pięknie kręcił i ni ku ta nie zapalił a z sznura od strzała być może przy kręceniu rozrusznikiem jest taki spadek napiecia ze iskra jest za licha spróbuj ze sznura wtedy wylkuczysz spadek napiecia pobieranego przez rozrusznik
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .

Awatar użytkownika
beben1982
Kontakt:

Post autor: beben1982 » pt 19 gru, 2014

Kolega nic nie napisał o szarpaku może to być wersja LSa bez szarpaka i wtedy lipa z tego. A co do masy to masz jedna pod siedzeniem gdzieś chyba po prawej stronie a drugą masz na napinaczu łańcuszka rozrządu.

wlodi112

Właśnie lipa bo nie mam szarpaka ;/ Została mi po nim tylko obudowa. Mam z leksza ograniczony budżet i nie wiem co kupić. A nie chcę na darmo wymianiać części bo to spore koszta ;/

ODPOWIEDZ

Wróć do „ACCESS / Lucky Star”