Pogaduchy o CF Off-Top
Re: Pogaduchy o CF Off-Top
mi kiedyś po rolce jedno się pobiło, odkręciłem oba i leżą na półce, zaraz poszukam w garażu i może bedziesz miał farta
mam lewe tylko śruba co wkręca się do kierownicy do połowy urwana
mam pompę hamulcową, tłumik, metal z ząbkami przykręcany do podstopnia żeby buty się nie ślizgały wiecie pewnie o co chodzi
mam lewe tylko śruba co wkręca się do kierownicy do połowy urwana
mam pompę hamulcową, tłumik, metal z ząbkami przykręcany do podstopnia żeby buty się nie ślizgały wiecie pewnie o co chodzi
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
Maciek ile chcesz za to lustro?
Może mieć złamaną śrubę bo można ją odkręcić i wymienić.
U mnie odpadło całe lustro i pękło mocowanie ale stopka cała.
Może mieć złamaną śrubę bo można ją odkręcić i wymienić.
U mnie odpadło całe lustro i pękło mocowanie ale stopka cała.
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
pół litra , wyślij mi swoje dane na priv , jakoś na dniach postaram się wysłać
- sebavfr
- Quad:: Polaris sportsmen 570
- Imię: Sebastian
Witam dziś po 600 km odblokowałem gada teraz to jest dopiero bestia.
- Supriseme
- Quad:: X8, Scrambler 1000xp
- Imię: Szymon
Ja odblokowalem swojego po 800 km, roznica masakryczna
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
Ja swojego też na 800 odblokowałem i uważam że to dobra decyzja
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
- Supriseme
- Quad:: X8, Scrambler 1000xp
- Imię: Szymon
Moj przestal sie grzac przy 600 km ale wolalem poczekac az stuknie 800 jak wszyscy radzilioolsztyniak pisze:Ja swojego też na 800 odblokowałem i uważam że to dobra decyzja
1 - Miałem w życiu wiele kontroli różnych pojazdów i nie była to zwykła kontrola a jeździłem bardziej egzotycznymi pojazdami od quadów. Niech sobie sprawdzają i odsiewają niesprawne pojazdy nie mam nic przeciwko. Wydźwięk rzeczonej kontroli był z goła innyPingwin Legnica pisze:
parę wolnych przemyśleń:
1. Policja jest od sprawdzania stanu technicznego i nie ma się co im dziwić. Niech trzepią stany techniczne pojazdów. Będzie mniej trupów.
2. Czasem ktoś dzwoni z mieszkańców na policje ze skargą na quadowca i dokładne ich kontrole to jest jedyna możliwa walka z nami.
3. Quadowcy nie są święci.. Policja też nie jest święta. Policja jest jednak bardziej święta niż my - BEZAPELACYJNIE.
4. W papierach mamy 14 kW a w rzeczywistości 40 kW. To jest w porządku ?
5. Mamy ledy, nieoryginalne lampy, dokładane kierunki, lusterka, bumpery wszędzie jak BYK - BRAK HOMOLOGACJI- dlatego warto się cieszyć, że Policjant nie zna do końca prawa o ruchu drogowym. Inaczej duuuuuży problem. Znowu oszukujemy
6. Mówimy, że do lasu nie wjeżdżamy... taaaa nos nam rośnie jak u Pinokia - to też jest w porządku
7. Jest mnóstwo sytuacji gdzie podpadamy w mediach, radiu , u okolicznych mieszkańców, rolników i leśników - w większości sami jesteśmy sobie winni
7. Policjant szuka numeru VIN - kierowca wie gdzie jest ale nie pokaże. Za to się świetnie bawi i stoi z uśmieszkiem na ustach... hmmm to tez jest w porządku ?
2 - Nie był to donos ponieważ jazda tym odcinkiem była jednokrotna przynajmniej przeze mnie, ulica bardzo ruchliwa zabudowania w oddali a trasą tną tiry i inne głośniejsze "rzeczy" które są teoretycznie samochodami.
3 - Bardziej święta, ciekawe stwierdzenie mógłbym tutaj popełnić wiele tomów niechlubnych spraw które mam z pierwszej ręki bo osoba z rodziny jest czynnym funkcjonariuszem WW Kryminalny KWP w Krakowie. Mógłby się włos na głowie zjeżyć jednak nie jest to przedmiotem naszej dyskusji na temat poprawy wizerunku.
4 - Nie jest, wszystko działa w dwie strony oni mają sprzęt bez ważnej homologacji nie o to tutaj chodziło aby się prześcigać w "świętości" Ograniczenie mocy jak wcześniej wspomnieli wynika z lobby.
5 - Niektórzy mają ledy ja akurat jeszcze nie, pojazd sprawny i z homologacją inaczej bym go nie zarejestrował.
6 - Nigdy nie jeździłem w miejscu niedozwolonym lub w miejscu w którym mógłbym komuś przeszkadzać. Przyznam bez bicia czasem przejechałem jakiś trawnik w miejscu o mniejszym znaczeniu. A kiedy chciałem wjechać do lasu w garbie tenczyńskim zahaczyłem o nadleśnictwo w zabierzowie aby omówić te aspekty z bardzo pozytywnym skutkiem na tyle aby jutro jechać po choinkę którą sam wytnę z lasu (szkółka, brodła) wcześniej ją opłacając rzecz jasna.
7 - zapewne tak jest, ja mogę odpowiadać jedynie za siebie nie za wizerunek ogółu i ludzi którzy szufladkują innych nie znając sytuacji.
7? - gdyby była to normalna kontrola spytałby i dostał odpowiedź
Jak się okazuje moje "wojowanie" odniosło skutek ale o tym napisze w wolnej chwili. Młody Pan policjant popisał się już kolejny raz a moje zgłoszenie było tylko kolejnym. W środę jadę po oświadczenie.
Powróciwszy do meritum dyskusji również uważam, że można by zadziałać w sprawie wizerunku quadowców i podobnym nam. Nie sądzę aby udało nam się zadziałać na wyobraźnię młodych riderów
z qudami komunijnymi albo i wręcz przeciwnie rozjeżdżających absolutnie wszystko co tylko wpadnie pod koła ALE kto wie. Młodzi są głodni wiedzy i często wpadają na takie fora możliwe, że zagrzeją tutaj miejsce a wyobraźnia przyjdzie z czasem. Myślę, że wszelkie imprezy masowe gdzie tylko możemy się zaprezentować w pozytywnym świetle będą dobrym początkiem. Nie zaszkodzi też pomóc na tychże imprezach bardziej bez interesownie aniżeli tylko w kierunku ocieplenia wizerunku. Mam na myśli zbliżający się 11 styczeń na którym oczywiście będę jeśli wszystko pójdzie jak należy. Przede wszystkim musi nas łączyć ta pasja a nie dzielić! W kupie/gromadzie i jednym nurcie myśli słusznej sprawy damy radę. Byleby wyjść sprzed monitora i coś zrobić a nie obalać kolejnego browara i sypać pięknymi słowami bez pokrycia w realnym życiu na forach.
Z innej beki. Czy ktoś znalazł jakieś praktyczne zastosowanie dla kolorów na quadzie czy to tylko kwestia estetyczna? Konkretnie , jaki kolor 550 kupić?
I jeszcze jedno czy są na forum sprzedawcy cfmoto?
I jeszcze jedno czy są na forum sprzedawcy cfmoto?
Nie ma żadnego zastosowania kolorów - ten który się podoba ten wybierz, kolory camo/zielony są najmniej widoczne.
Są poczytaj forum cf temat o serwisach - wiele Ci się wyjaśni
Są poczytaj forum cf temat o serwisach - wiele Ci się wyjaśni
Ozo Drapers Squad