Wyjazd do Czarnobyla - czy byliby chętni?
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
Wyjazd do Czarnobyla - czy byliby chętni?
Cześć,
Od dawien dawna chodził mi po głowie wyjazd do Czarnobyla i całej opuszczonej strefy.
Jakiś czas temu otrzymałem namiary na kogoś, kto jest w stanie zorganizować taki wyjazd indywidualnie.
Postanowiłem kilka dni temu odświeżyć kontakt, otrzymałem kilka informacji co i jak należy zrobić.
Dostałem również ofertę takiego wyjazdu a wygląda ona następująco
Wyjazd odbyłby się w dniach 12-17.09.2015
Plan wyjazdu:
12.09 wyjazd o godzinie 22:00 z Warszawy (przez Lublin - możliwość dołączenia po drodze ale bez zbaczania z kursu )
13.09 zwiedzanie Kijowa, rejs statkiem po Dnieprze, nocleg w Hotelu 3*
14.09 wyjazd do strefy, zwiedzanie : wioska Paryszew: spotkanie z samoselami; Czarnobyl: centralny plac, pomnik strażaków poległych w trakcie likwidacji awarii, plac ze sprzętem biorącym udział w usuwaniu awarii, cerkiew, port w Czarnobylu (zatopione barki), zakwaterowanie w hotelu w Czarnobylu, obiad,Oko Moskwy (Duga), koszary, korytarz, sterownia główna, sterownia bloków chłodniczych, kompleks budynków Czarnobyl - 2, Krąg!
15.09 zwiedzanie : obóz letni Izumrudny, wioska Kopaczi, laboratorium i zakład rybny, chłodnie kominowe, karmienie sumów, plac przed elektrownią, stary sarkofag, budowa nowego sarkofagu, w przypadku uzyskanego zezwolenia wejście do środka Czarnobylskiej Elektrowni Atomowej: "złoty korytarz", sterownia bloku 2, ściana oddzielająca trzeci i czwarty blok, memoriał Walerija Chodimczuka, bloki V i VI, Jupiter, chwytak, milicja z podziemiami, stacja kolejowa Janów w przypadku uzyskanego zezwolenia
16.09 wyjazd do Prypeci, po drodze wysyłamy kartki na poczcie w Czarnobylu!, Prypeć: dworzec autobusowy, Cafe Pripyat, pływająca przystań, szpital, centralny plac, dom kultury Energetyk, wesołe miasteczko, przedszkole, stadion, basen z podziemiami, hotel Polesie z piwnicami, szkoła nr 3, poczta, 16-piętrowiec, stacja techniki rolniczej, wyjazd se strefy
17.09 przyjazd do Warszawy w godzinach porannych
Najważniejsze pewnie dla niektórych - cena
1400 zł od osoby
A w niej
- przejazd na trasie Warszawa – Kijów – Czarnobyl – Warszawa
- zakwaterowanie: Kijów – hotel ***, pokoje dwuosobowe z łazienkami (1 noc), Czarnobyl – hotel klasy turystycznej, pokoje dwuosobowe (2 noce),
- zwiedzanie Kijowa w języku polskim,
- zwiedzanie Strefy przez 3 dni w języku polskim,
- ubezpieczenie kosztów leczenia (10 tys. Euro) i następstw nieszczęśliwych wypadków (10 tys. PLN),
- opiekę organizatora oraz przewodników miejscowych podczas całej wyprawy.
- niezbędne do poruszania się po strefie zezwolenia oraz pozwolenia
Dodatkowe koszty: 675 UAH (płatne na miejscu za pełne wyżywienie na terenie Czarnobyla oraz ubezpieczenie); wyżywienie pierwszego dnia w Kijowie – około 120 UAH, rejs statkiem – 80 UAH; osobiste wydatki: piwo, woda, pamiątki, przekąski itd. – według uznania (300 – 600 UAH). W sumie razem 1200 – 1500 UAH. 1 UAH = 0,22 PLN czyli dodatkowy koszt to 260-330 zł na wszystkie wydatki podczas wyprawy.
Należy mieć ukończone 18 lat, paszport ważny jeszcze przez 3 miesiące od daty wjazdu na Ukrainę, nie trzeba mieć wizy.
Co do opłat
30% zaliczki płatne do jak najszybciej, żeby zarezerwować termin.
Pozostałe 70% zaliczki płatne 45 dni przed datą wyjazdu.
Grupa max 22-25 osób.
Są chętni ?
Od dawien dawna chodził mi po głowie wyjazd do Czarnobyla i całej opuszczonej strefy.
Jakiś czas temu otrzymałem namiary na kogoś, kto jest w stanie zorganizować taki wyjazd indywidualnie.
Postanowiłem kilka dni temu odświeżyć kontakt, otrzymałem kilka informacji co i jak należy zrobić.
Dostałem również ofertę takiego wyjazdu a wygląda ona następująco
Wyjazd odbyłby się w dniach 12-17.09.2015
Plan wyjazdu:
12.09 wyjazd o godzinie 22:00 z Warszawy (przez Lublin - możliwość dołączenia po drodze ale bez zbaczania z kursu )
13.09 zwiedzanie Kijowa, rejs statkiem po Dnieprze, nocleg w Hotelu 3*
14.09 wyjazd do strefy, zwiedzanie : wioska Paryszew: spotkanie z samoselami; Czarnobyl: centralny plac, pomnik strażaków poległych w trakcie likwidacji awarii, plac ze sprzętem biorącym udział w usuwaniu awarii, cerkiew, port w Czarnobylu (zatopione barki), zakwaterowanie w hotelu w Czarnobylu, obiad,Oko Moskwy (Duga), koszary, korytarz, sterownia główna, sterownia bloków chłodniczych, kompleks budynków Czarnobyl - 2, Krąg!
15.09 zwiedzanie : obóz letni Izumrudny, wioska Kopaczi, laboratorium i zakład rybny, chłodnie kominowe, karmienie sumów, plac przed elektrownią, stary sarkofag, budowa nowego sarkofagu, w przypadku uzyskanego zezwolenia wejście do środka Czarnobylskiej Elektrowni Atomowej: "złoty korytarz", sterownia bloku 2, ściana oddzielająca trzeci i czwarty blok, memoriał Walerija Chodimczuka, bloki V i VI, Jupiter, chwytak, milicja z podziemiami, stacja kolejowa Janów w przypadku uzyskanego zezwolenia
16.09 wyjazd do Prypeci, po drodze wysyłamy kartki na poczcie w Czarnobylu!, Prypeć: dworzec autobusowy, Cafe Pripyat, pływająca przystań, szpital, centralny plac, dom kultury Energetyk, wesołe miasteczko, przedszkole, stadion, basen z podziemiami, hotel Polesie z piwnicami, szkoła nr 3, poczta, 16-piętrowiec, stacja techniki rolniczej, wyjazd se strefy
17.09 przyjazd do Warszawy w godzinach porannych
Najważniejsze pewnie dla niektórych - cena
1400 zł od osoby
A w niej
- przejazd na trasie Warszawa – Kijów – Czarnobyl – Warszawa
- zakwaterowanie: Kijów – hotel ***, pokoje dwuosobowe z łazienkami (1 noc), Czarnobyl – hotel klasy turystycznej, pokoje dwuosobowe (2 noce),
- zwiedzanie Kijowa w języku polskim,
- zwiedzanie Strefy przez 3 dni w języku polskim,
- ubezpieczenie kosztów leczenia (10 tys. Euro) i następstw nieszczęśliwych wypadków (10 tys. PLN),
- opiekę organizatora oraz przewodników miejscowych podczas całej wyprawy.
- niezbędne do poruszania się po strefie zezwolenia oraz pozwolenia
Dodatkowe koszty: 675 UAH (płatne na miejscu za pełne wyżywienie na terenie Czarnobyla oraz ubezpieczenie); wyżywienie pierwszego dnia w Kijowie – około 120 UAH, rejs statkiem – 80 UAH; osobiste wydatki: piwo, woda, pamiątki, przekąski itd. – według uznania (300 – 600 UAH). W sumie razem 1200 – 1500 UAH. 1 UAH = 0,22 PLN czyli dodatkowy koszt to 260-330 zł na wszystkie wydatki podczas wyprawy.
Należy mieć ukończone 18 lat, paszport ważny jeszcze przez 3 miesiące od daty wjazdu na Ukrainę, nie trzeba mieć wizy.
Co do opłat
30% zaliczki płatne do jak najszybciej, żeby zarezerwować termin.
Pozostałe 70% zaliczki płatne 45 dni przed datą wyjazdu.
Grupa max 22-25 osób.
Są chętni ?
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
- Zmora1966
- Quadowa Grupa Południe
- Quad:: CanAm 800XT - była CFka X8, Keeway 300 GTX, Honda
- Imię: Sławek
- Kontakt:
Re: Wyjazd do Czarnobyla - czy byliby chętni?
na quadach? tak, bez ..ja dziękuję
Zmora
www.quadowagrupapoludnie.pl
www.sqgp.pl
www.sqgp.pl
- Pingwin Legnica
- PingwinSquad
- Quad:: osiołek :)
- Imię: Daniel
- Kontakt:
Z tego co się orientowałem trzeba się spieszyć bo niedługo zamkną Czarnobyl na stałe. Coś tam mają budować. W przyszłym roku jest opcja, że bedziemy tam na quadach Ale to na razie jest dyskutowane bo jak by nie patrzeć jest to Ukraina.
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl
Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś
w trakcie szukania nowego kierunku...
www.pingwin.com.pl
Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś
w trakcie szukania nowego kierunku...
- oolsztyniak
- Moderator
Mój kolega co organizuje imprezy dla Redbulla już działa w kwestii załatwienia wyjazdu na quadach do Strefy
Załatw nam wjazd, chętnie się przyłączeZmora1966 pisze:na quadach? tak, bez ..ja dziękuję
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
Wow - super pomysł.
Ze swojej strony polecę Wam kanał dwóch braci popularnych youtuberów - można się wiele dowiedzieć o ZONIE
Ze swojej strony polecę Wam kanał dwóch braci popularnych youtuberów - można się wiele dowiedzieć o ZONIE
Ozo Drapers Squad
Świetny pomysł.Ja też od kilku lat interesuje się tą tematyką , wolałbym quadem ale busem też nie pogardze. Na wiosnę tego roku znalazłem ofertę za 1500 pln, za trzy dni. Ale nie było odpowiedniej liczby osób, i temat umarł.
- oolsztyniak
- Moderator
No to tu mamy 100 zł taniej i 6 dni
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
- Zmora1966
- Quadowa Grupa Południe
- Quad:: CanAm 800XT - była CFka X8, Keeway 300 GTX, Honda
- Imię: Sławek
- Kontakt:
a co ty chcesz od Ukrainy? no przestań... spoczko...jakbyś się wybierał i miał miejsca...to dawaj znakPingwin Legnica pisze: Ale to na razie jest dyskutowane bo jak by nie patrzeć jest to Ukraina.
Ja od pewnego czasu szukam źródła które by załatwiło wjazd na Quadach w ten rejon
Zmora
www.sqgp.pl
www.sqgp.pl
- Adam Wieczorek
- Moderator
- Quad:: Suzuki KQ 700 2007r
- Imię: Adam
- Kontakt:
tez juz od jakiegoś czasu mysle nad takim wyjazdem, jednak chętnie też na quadach, problem właśnie z wjazdem szczególnie dla większej ilości quadów, jednak wstepnie się piszę choć mi pasuje bardziej okres wakacyjny
Najlepsze imprezy tylko z Quadowe Bezdroża. Wejdź i sprawdź
- oolsztyniak
- Moderator
Adam jeśli chodzi o okres wakacyjny to gro ludzi mówi jedno - dżungla a w dżungli jest pełno robali.
I faktycznie podobno wszystko zarośnięte, niewiele widać bo zasłania większość roślinność i niezliczone ilości owadów nie do zniesienia !! Dlatego Ci co byli odradzają wyjazd w wakacje.
Jeśli chodzi o quady - też mi się widzi opcja jazdy na quadzie, 30 km strefy wykluczenia i nikt nie ma prawa się do niczego przyczepić chociaż czy aby na pewno nie ma? Pewnie i ma bo to właśnie Ukraina
Jeśli ktoś się zdecyduje do max połowy stycznia trzeba wpłacić zaliczkę - 30% od ceny wyjazdu.
Żeby poznać klimat Strefy uważam, że trzeba pojechać tam z ludźmi, którzy teren znają, zakumplować się a później kombinować jak tu pojechać na własną rękę właśnie na quadach
I faktycznie podobno wszystko zarośnięte, niewiele widać bo zasłania większość roślinność i niezliczone ilości owadów nie do zniesienia !! Dlatego Ci co byli odradzają wyjazd w wakacje.
Jeśli chodzi o quady - też mi się widzi opcja jazdy na quadzie, 30 km strefy wykluczenia i nikt nie ma prawa się do niczego przyczepić chociaż czy aby na pewno nie ma? Pewnie i ma bo to właśnie Ukraina
Jeśli ktoś się zdecyduje do max połowy stycznia trzeba wpłacić zaliczkę - 30% od ceny wyjazdu.
Żeby poznać klimat Strefy uważam, że trzeba pojechać tam z ludźmi, którzy teren znają, zakumplować się a później kombinować jak tu pojechać na własną rękę właśnie na quadach
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son