Czerwony trójkąt na liczniku X5
-
- Quad:: CFMOTO X5
- Imię: Heniek
Czerwony trójkąt na liczniku X5
Witam,
Po przelataniu 100km i umyciu kacherem zaswiecil mi sie czerwony trokat. W intrukcji wyczytalem ze jest to kontrolka od nad biegu - nie uzywalem nigdy tego przelacznika wiec nie wiem ocb. Zastanawialem sie czy to nie od rezerwy ale wczesniej tak nigdy nie mialem. Quad ma przejechane 400km i zastanawiam sie czy konieczny bedzie serwis. Jesli mieliscie podobne problemy badz wiecie co dokladnie oznacza ten trojkat prosze o PW.
Po przelataniu 100km i umyciu kacherem zaswiecil mi sie czerwony trokat. W intrukcji wyczytalem ze jest to kontrolka od nad biegu - nie uzywalem nigdy tego przelacznika wiec nie wiem ocb. Zastanawialem sie czy to nie od rezerwy ale wczesniej tak nigdy nie mialem. Quad ma przejechane 400km i zastanawiam sie czy konieczny bedzie serwis. Jesli mieliscie podobne problemy badz wiecie co dokladnie oznacza ten trojkat prosze o PW.
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
Re: Czerwony trójkąt na liczniku X5
Jest to oznaczenie override - pełna moc np na wstecznym - włącza się je za pomocą przyciśnięcia "guzika" za włącznikiem świateł.
Generalnie jak quad Ci przeschnie to ów trójkąt pewnie zniknie
Oznacza to, że do włącznika dostała się woda i robi delikatne zwarcie.
U mnie w 500 też tak było, rozebrałem przełącznik od świateł przeczyściłem a składając dałem silikonową uszczelkę i było git.
Generalnie jak quad Ci przeschnie to ów trójkąt pewnie zniknie

Oznacza to, że do włącznika dostała się woda i robi delikatne zwarcie.
U mnie w 500 też tak było, rozebrałem przełącznik od świateł przeczyściłem a składając dałem silikonową uszczelkę i było git.
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc

był CF Moto 800

Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
-
- Quad:: CFMOTO X5
- Imię: Heniek
Dzięki za podpowiedź.
Dokładnie tak, quad wyschnął i wszystko wróciło do normy.
Dokładnie tak, quad wyschnął i wszystko wróciło do normy.
u mnie to samo, po jeździe w deszczu zaświeca się trójkąt, kiedy przeschnie znika. Na razie nic z tym nie zrobiłem jeszcze ale będzie trzeba chyba uszczelnić. Zatem wada fabryczna, słaba uszczelka
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
Bo tam nie ma uszczelki
Trzeba rozebrać włącznik świateł i dorobić uszczelkę samodzielnie.
U mnie też tak było na początku, że po jeździe w deszczu mrugał od czasu do czasu.
Rozebrałem włącznik, odbiłem na kawałku gumy obrys włącznika i wyciąłem pseudo uszczelkę i problem znikł.

Trzeba rozebrać włącznik świateł i dorobić uszczelkę samodzielnie.
U mnie też tak było na początku, że po jeździe w deszczu mrugał od czasu do czasu.
Rozebrałem włącznik, odbiłem na kawałku gumy obrys włącznika i wyciąłem pseudo uszczelkę i problem znikł.
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc

był CF Moto 800

Team Father&Son
no popatrz, rzeczywiście brak uszczelki stycznik wilgotny. Przeczyściłem na razie jutro poszukam jakiejś gumy bo jak potrzeba to oczywiście nic nie mam w całym domu ani kawałka.
- Zmora1966
- Quadowa Grupa Południe
- Quad:: CanAm 800XT - była CFka X8, Keeway 300 GTX, Honda
- Imię: Sławek
- Kontakt:
ten problem dotyczy również X8... więc..jak to napisał Łukasz... zabezpieczyć i po problemie 

Zmora
www.quadowagrupapoludnie.pl
www.sqgp.pl

www.quadowagrupapoludnie.pl
www.sqgp.pl