Radiotelefon Motorola
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
Radiotelefon Motorola
Cześć ,
Chciałbym kupić coś takiego
i używać tego jako interkomu po pewnych przeróbkach (mikrofon i głośnik w kask)
Z racji tego, że sporo jeździmy i niekiedy w większych grupach gdzie odległości pomiędzy riderami są spore chcielibyśmy mieć ze sobą jakiś kontakt, żeby się nie gubić bądź niepotrzebnie nie czekać.
Czy ten sprzęt się sprawdzi?
Ewentualnie co polecacie ?
Chciałbym kupić coś takiego
i używać tego jako interkomu po pewnych przeróbkach (mikrofon i głośnik w kask)
Z racji tego, że sporo jeździmy i niekiedy w większych grupach gdzie odległości pomiędzy riderami są spore chcielibyśmy mieć ze sobą jakiś kontakt, żeby się nie gubić bądź niepotrzebnie nie czekać.
Czy ten sprzęt się sprawdzi?
Ewentualnie co polecacie ?
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
- Pingwin Legnica
- PingwinSquad
- Quad:: osiołek :)
- Imię: Daniel
- Kontakt:
Re: Radiotelefon Motorola
lipa... te 10 km to w rzeczywistości 200-300 metrów
szukaj takich z podanym zasięgiem 52 km czyli 5 watt (nie 0,5W) , coś już będzie działać,
oficjalnie zabronione w Europie, ale tylko oficjalnie
działają tak wtedy nawet na 5 km
masz link do strony usa :
do nich jeszcze zestaw do kasku taki :
i jeszcze okablowanie :
używamy od lat i działa
wada :
sterczące kabelki ale i na to mamy już plan - zestaw bluetooth do kasku
łączność tylko po "jednym kanale" i to po przyciśnięciu przycisku przy większej grupie wymaga dyscypliny, nie ma rozmowy "live"
polecam, choć wokoło domu, w dwie lub trzy osoby lepiej sprawdza się łączność bluetooth
niestety cenowo jest przegięcie
szukaj takich z podanym zasięgiem 52 km czyli 5 watt (nie 0,5W) , coś już będzie działać,
oficjalnie zabronione w Europie, ale tylko oficjalnie
działają tak wtedy nawet na 5 km
masz link do strony usa :
do nich jeszcze zestaw do kasku taki :
i jeszcze okablowanie :
używamy od lat i działa
wada :
sterczące kabelki ale i na to mamy już plan - zestaw bluetooth do kasku
łączność tylko po "jednym kanale" i to po przyciśnięciu przycisku przy większej grupie wymaga dyscypliny, nie ma rozmowy "live"
polecam, choć wokoło domu, w dwie lub trzy osoby lepiej sprawdza się łączność bluetooth
niestety cenowo jest przegięcie
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl
Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś
w trakcie szukania nowego kierunku...
www.pingwin.com.pl
Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś
- oolsztyniak
- Moderator
Dzięki za podpowiedź
Myślałem nawet o tym, aby kupić CB Radio przenośne, podłączyć zewnętrzną antenę żeby zasięg był solidny i kupić do tego zestaw do kasku - głośnik do kasku i zewnętrzny mikrofon.
Nadawanie za pośrednictwem naciśnięcia guzika.
Muszę pomyśleć ....
Trochę boję się zagranicznych zakupów, nadziałem się dwa razy na E-bay swego czasu i kasy ni widu ni słychu ....
Myślałem nawet o tym, aby kupić CB Radio przenośne, podłączyć zewnętrzną antenę żeby zasięg był solidny i kupić do tego zestaw do kasku - głośnik do kasku i zewnętrzny mikrofon.
Nadawanie za pośrednictwem naciśnięcia guzika.
Muszę pomyśleć ....
Trochę boję się zagranicznych zakupów, nadziałem się dwa razy na E-bay swego czasu i kasy ni widu ni słychu ....
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
Daniello, a powiedz czy próbowaliście łączności po kablu np do UTV ? Na rajdzie mieliśmy z kolegą zestaw interkomów. Na odległość działają ok - zasięg do 500 metrów, ale niestety przy bliskich odległościach - kierowca i pasażer w Mavericku był z tym problem
Ozo Drapers Squad
- oolsztyniak
- Moderator
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
- Pingwin Legnica
- PingwinSquad
- Kontakt:
ten zestaw midlandów mam dokładnie taki sam
zamiast oryginalnych akumulatorów stosuje sanyo eneloop - dwa dni działa na wyprawie bez problemu
nadajnik mam założony na lewym palcu wskazującym
akcesoria kupisz tutaj :
co do zakupów z usa - poszukaj na allegro, wszyscy tam je kupiliśmy, albo zamówiliśmy u sprzedaców , którzy ściągają na allegro
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl
www.pingwin.com.pl
- Pingwin Legnica
- PingwinSquad
- Kontakt:
Ikar pisze:Daniello, a powiedz czy próbowaliście łączności po kablu np do UTV ? Na rajdzie mieliśmy z kolegą zestaw interkomów. Na odległość działają ok - zasięg do 500 metrów, ale niestety przy bliskich odległościach - kierowca i pasażer w Mavericku był z tym problem
kiedyś miałem przyjemność pilotować w terenówce
Mieli tam intercom na kablu, z taką mini centralką po środku z regulacjami głośności.
Działało to fantastycznie, równocześnie w obie strony i najlepsze : w głośniku w kasku słyszałem sam siebie, więc w przypadku przesunięcia się mikrofonu lub za cicho go ustawienia od razu można go zweryfikować. Najlepszy intercom jaki używałem. Podejrzewam jednak, że cena zabija... Skoro sam kask kosztował ponad 2 Kpln
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl
www.pingwin.com.pl
- Bilu.
- Quad:: Arctic Cat 700, XTP 1000 2016
- Imię: Krzysiek
Ja mam midlandy G9 export, na razie bez okablowania, ale czekam co wymyśli Lejek, ale z tego co wiem, to coś bardzo podobnego co wstawił Pingwin.
-
- Quad:: Grizzly700 2007 sprzedany Grizzly700 2014 OBECNY
- Imię: Tomasz MASA
- Kontakt:
Allbanie przejechaliśmy na tych radiach co pokazał Pingwin tylko dzwięk mieliśmy mono i guzik do nadawania w kasku ,teraz Lejek będzie testował laryngofony a ja stereo Alana z guzikiem na palcu.