Kamerka
- Bilu.
- Quad:: Arctic Cat 700, XTP 1000 2016
- Imię: Krzysiek
Re: Kamerka
Wczoraj sprawdzałem swojego soniaka, w 720 nagrywał 2.10min, po wskazówkach Lejka zamontowałem ją z lewej strony kasku, i ustawiłem włączanie i wyłączanie na jednym guziku.
Jak odbiorę sprzęt z Antarktydy to sprawdzę jak będzie w terenie po pierwszym filmiku wyczaiłem tylko tyle, że stabilizacja to bajeczna sprawa ale kręcąc głową zamiast nagrywać dźwięk silnika było słychać pisk, gdzieś powietrze się chyba układa nie tak jak powinno.
W najgorszym wypadku zakleję taśmą dziury w obudowie
Pilot na nadgarstku nie sprawdza się przy szybkiej jeździe... dostanie miejsce gdzieś przy liczniku, ewentualnie w domu na półce
Jak odbiorę sprzęt z Antarktydy to sprawdzę jak będzie w terenie po pierwszym filmiku wyczaiłem tylko tyle, że stabilizacja to bajeczna sprawa ale kręcąc głową zamiast nagrywać dźwięk silnika było słychać pisk, gdzieś powietrze się chyba układa nie tak jak powinno.
W najgorszym wypadku zakleję taśmą dziury w obudowie
Pilot na nadgarstku nie sprawdza się przy szybkiej jeździe... dostanie miejsce gdzieś przy liczniku, ewentualnie w domu na półce
To dobrze bo mało co z kapci nie wyskoczyłem już chciałem pisać z jakiej planety masz tą technologięPingwin Legnica pisze:wracając do tych dwóch dni :
przeciez nie mam jej wciąż włączonej
tylko jak jest coś ciekawego
i wychodzi dwa dni, nie 48 H bo to by było dopiero
Ozo Drapers Squad
- Pingwin Legnica
- PingwinSquad
- Quad:: osiołek :)
- Imię: Daniel
- Kontakt:
z Antarktydy
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl
Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś
w trakcie szukania nowego kierunku...
www.pingwin.com.pl
Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś
- Zmora1966
- Quadowa Grupa Południe
- Quad:: CanAm 800XT - była CFka X8, Keeway 300 GTX, Honda
- Imię: Sławek
- Kontakt:
nie korzystam z tej opcji bo zżera baterię, ale do ustawienia pasuje jak ulał...zresztą moja nowa będzie sterowana z pilota z podglądem - kupuje wyłącznie dlatego że ma opcję sterowania kilkoma kamerami i mogę np. jedną umieścić na stojaku a drugą mieć na hełmie - wówczas takie filmy i montaże jak mój mostek na eXpedycji będę mógł zbierać i robić materiał samodzielniePingwin Legnica pisze:
"Twój obraz może być widziany LIVE na Twojej komórce po bluetooth i wifi "
Zmora
www.quadowagrupapoludnie.pl
www.sqgp.pl
www.sqgp.pl
- Bilu.
W nowej sony wszystkie ustawienia robisz z pilota, nie ma jak tego zrobić ręcznie z kamery, masz tylko guzik do włączania/wyłączania, a drugi do włączania i też wyłączania wifi.
wyłączenie wifi daje akumulatorowi jakieś max 1min więcej działania.
Można ustawić ją tak, że guzikiem do nagrywania ją włączasz i od razu nagrywa, tym samym przestajesz nagrywać i po 1min kamera się wyłącza. Tego nie można przyspieszyć chyba że się zrobi off na guziku do tego przeznaczonym.
Tylko z tym off przeznaczonym jest tak, że jak ją wsadziłem z lewej strony kasku, to już tam palca nie włożysz aby ją normalnie wyłączyć na już bez czekania 1min.
+ Contura jest taki, że przesuwasz guzik włącza się i nagrywa, przesuwasz na off to przestaje nagrywać i od razu się wyłącza. W Sony trzeba czekać tą 1min.
wyłączenie wifi daje akumulatorowi jakieś max 1min więcej działania.
Można ustawić ją tak, że guzikiem do nagrywania ją włączasz i od razu nagrywa, tym samym przestajesz nagrywać i po 1min kamera się wyłącza. Tego nie można przyspieszyć chyba że się zrobi off na guziku do tego przeznaczonym.
Tylko z tym off przeznaczonym jest tak, że jak ją wsadziłem z lewej strony kasku, to już tam palca nie włożysz aby ją normalnie wyłączyć na już bez czekania 1min.
+ Contura jest taki, że przesuwasz guzik włącza się i nagrywa, przesuwasz na off to przestaje nagrywać i od razu się wyłącza. W Sony trzeba czekać tą 1min.
- Pingwin Legnica
- PingwinSquad
- Quad:: osiołek :)
- Imię: Daniel
- Kontakt:
1 minuta to nie tragedia
ale przy 60-70 filmikach dziennie daje już trochę
w contourze przydała by się funkcja automatycznego wyłaczania, tak aby sama to robiła.
np. ustawiam czas, że maksymalny czas nagrania to 4 minuty i sama się wyłaczy, bez względu na pozycję przełacznika
czasem zapomina mi sie ją wyłaczyć i kręci, kręci, kręci...
ale przy 60-70 filmikach dziennie daje już trochę
w contourze przydała by się funkcja automatycznego wyłaczania, tak aby sama to robiła.
np. ustawiam czas, że maksymalny czas nagrania to 4 minuty i sama się wyłaczy, bez względu na pozycję przełacznika
czasem zapomina mi sie ją wyłaczyć i kręci, kręci, kręci...
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl
www.pingwin.com.pl
- Bilu.
Ustawienia czasu nagrywania nie widziałem też w sony, chyba nie ma kamery idealnej, ja osobiście specjalnie nie kupiłem go pro, starasznie wiele ludzi ją ma, łamałem się tylko nad conturem i sony, garmina i drifta jakoś nie wziąłem pod uwagę, choć garmina też oglądałem, wybór padł na sony bo ma stabilizację.
- Zmora1966
- Quadowa Grupa Południe
- Quad:: CanAm 800XT - była CFka X8, Keeway 300 GTX, Honda
- Imię: Sławek
- Kontakt:
dzieki za te informacje o nowej SOnówce...bo jedzie do mnie
Zmora
www.sqgp.pl
www.sqgp.pl
- Bilu.
jak coś znajdziesz bardziej ciekawego niż ja to daj znać,Zmora1966 pisze:dzieki za te informacje o nowej SOnówce...bo jedzie do mnie
z poziomu pilota ustawia się wszystkie tryby, kamerę można obrócić softwarowo
o 180°, pilot działa z dwoma trybami podświetlenia, a w pilocie jest aku od starszych wersji
-
- Quad:: Yamaha Wolverin 350 ,BASHAN 200
- Imię: Sebastian
Grzeje kotleta..jako,że dawno nikt nic tu nie pisze..Jestem na etapie poszukiwań jakiejś fajnej kamerki do rekreacyjnego nagrywania przejażdzek Baszankiem.Mam dwa typy SJCAM 4000 i EKEN H9..
Bardziej skłaniam się ku Ekenowi ale mam pytanie czy ta propozycja nie jest za tania,może to podróba
http://allegro.pl/kamera-sportowa-eken-h9-4k-ultra-hd-wifi-lcd-2-i6899154113.html
Bardziej skłaniam się ku Ekenowi ale mam pytanie czy ta propozycja nie jest za tania,może to podróba
http://allegro.pl/kamera-sportowa-eken-h9-4k-ultra-hd-wifi-lcd-2-i6899154113.html