Quad 20,000 - 30,000 zł
-
- Quad:: obecnie nie mam , szukam :)
- Imię: Przemek
Re: mój syn posiada prawo jazdy am i szukam dla niego quada
A kategoria L6?
można zrobić coś takiego aby waga quada się zgadzała a moc i prędkość nie koniecznie?:D
można zrobić coś takiego aby waga quada się zgadzała a moc i prędkość nie koniecznie?:D
Sytuacja wygląda tak:
W Naszym pięknym kraju ciężko w ogóle zarejestrować quada, także jak ktoś ma zarejestrowanego to jego sukces a co dopiero jakieś kombinacje z wagą,mocą i prędkością w papierach...Najczęściej quady są rejestrowane na poj.sam.inny i tak po wielkich kombinacjach także jak napisał bardzo fajnie i konkretnie kolega IKAR :
"Widzę 2 opcje :
- synek robi prawko B1
- synek jeździ na nielegalu "
Nic w tej materii nie uda się innego moim skromnym zdaniem zrobić
W Naszym pięknym kraju ciężko w ogóle zarejestrować quada, także jak ktoś ma zarejestrowanego to jego sukces a co dopiero jakieś kombinacje z wagą,mocą i prędkością w papierach...Najczęściej quady są rejestrowane na poj.sam.inny i tak po wielkich kombinacjach także jak napisał bardzo fajnie i konkretnie kolega IKAR :
"Widzę 2 opcje :
- synek robi prawko B1
- synek jeździ na nielegalu "
Nic w tej materii nie uda się innego moim skromnym zdaniem zrobić
Było ich trochę Hondy, Can-amy, Polarisy, Yamahy, Chińczyki ...
Nie ma takiej możliwości, tak jak ja i reszta szanownych kolegów mówiła - kategoria l6 dyskwalifikuje wszystkie quady jednym punktem - 50 cm^3 czyli silnik od skutera. Nie da się tego obejść nie można zrobić z Grizzly 700 - 50 ccm silniczka.
W grę wchodzą tylko wyżej podane 2 możliwości - nie ma innej drogi.
W grę wchodzą tylko wyżej podane 2 możliwości - nie ma innej drogi.
Ozo Drapers Squad
-
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi
Orientuję się ktoś jaki to wydatek jeżeli 16-latek zostanie złapany przez policję nie mają uprawnień i bez rejestracji ?
Orientuję się ktoś jaki to wydatek jeżeli 16-latek zostanie złapany przez policję nie mają uprawnień i bez rejestracji ?
-
Chciałbym zakupić quada coś takiego do 30 tysięcy
Witam
Chciałbym zakupić quada coś takiego do 30 tysięcy .
Wolałbym nie używany , ponieważ kompletnie się na tym nie znam , a nie chciałbym utopić tyle kasy . Co doradzacie / czego mam unikać ?
Podoba mi się cf moto x8 fajnie wygląda i dobrze wyposażony .
Wolałbym nie używany , ponieważ kompletnie się na tym nie znam , a nie chciałbym utopić tyle kasy . Co doradzacie / czego mam unikać ?
Ostatnio zmieniony czw 06 lis, 2014 przez oolsztyniak, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Przesunięty
Powód: Przesunięty
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
Ojciec 16 letniego syna zadaje takie pytanie?Przemek132 pisze:A kategoria L6?
Nie, nie można zrobić czegoś takiego ponieważ jest to niezgodne z prawem.
Wątpię żeby ktoś się pod coś takiego podłożył i wystawił stosowne dokumenty.
Pamiętaj, że w razie problemów odpowie każda ze stron.
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
Re: Quad 20,000 - 30,000 zł
Nie łatwiej zrobić to b1.
Za jazdę bez prawa jazdy mamy 500 zł za ewentualną lawetę możliwe że 500 zł z brak prawka - nie wiem jak w przypadku nieletnich i sąd dla młodego.
Sądem się nie przejmuj Dostanie kuratora ten pokiwa palcem i baj baj
Za jazdę bez prawa jazdy mamy 500 zł za ewentualną lawetę możliwe że 500 zł z brak prawka - nie wiem jak w przypadku nieletnich i sąd dla młodego.
Ozo Drapers Squad
- DKfan
- Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
- Imię: Jacek
B1 jest najlepszym rozwiązaniem, co do konsekwencji to skoro sprawca wykroczenia ma 16 lat to nie podlega pod odpowiedzialność w myśl przepisów postępowania w sprawach nieletnich. Na nieletniego nie można nałożyć grzywny w formie mandatu karnego, jak również Sąd nie może go skazać na grzywnę. Sąd może za to zastosować środki wychowawcze - od upomnienia po umieszczenie w tzw. "poprawczaku".Ikar pisze:Nie łatwiej zrobić to b1.
Upomnienienie zazwyczaj nakłądane jest za pierwszym razem, za kolejny może być różnie w zależności od punktu widzenia sędziego i szkodliwości czynu. Czy wykroczenie zostało ujawnione w toku kontroli czy w wyniku zdarzenia drogowego, czy zatrzymany uciekał itd.
Oczywiście konsekwencją jest również zablokowanie możliwości uzyskania uprawnień na czas określony.
W związku z tym zrobienie uprawnień B1 wydaje się być łatwiejszą drogą, chyba że ktoś nie lubi się uczyć.
Ponadto uważam że X8 to za dużo "pod kciukiem" i za wysoka masa dla 16 latka. Jakaś 500ka jest całkowicie wystarczająca.
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad
M&M sQuad
- Zmora1966
- Quadowa Grupa Południe
- Quad:: CanAm 800XT - była CFka X8, Keeway 300 GTX, Honda
- Imię: Sławek
- Kontakt:
Re: Chciałbym zakupić quada coś takiego do 30 tysięcy
jeśli ma być nowy, to chyba nie masz innej alternatywy...Przemek132 pisze:Witam
Pytanie tylko czy znajdziesz nowego za 30 tysiaków - ale jak ktoś da ci upust to pewnie tak.
Jako posiadacz i użytkownik pomarańczy polecam, jednak pamiętaj że jest to Quad turystyczno - wyprawowy, na przeprawy to trzeba być tak powalony jak ja i jeszcze kilku znajomych żeby się CFką X8 wybierać
Zmora
www.quadowagrupapoludnie.pl
www.sqgp.pl
www.quadowagrupapoludnie.pl
www.sqgp.pl
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
Idzie kupić za 29 tyś nawet
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son