SWAP Lucky Star

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami Access (dawniej Lucky Star)
Zablokowany
Marcin ATV SWAP Garage
Quad:: Hulajnoga elektryczna
Imię: Marcin

Re: SWAP Lucky Star

Post autor: Marcin ATV SWAP Garage » pn 20 paź, 2014

tyle co twój :D
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .

Awatar użytkownika
trauma
Quad:: LS 500
Imię: Dawid

Post autor: trauma » wt 21 paź, 2014

Marcin ,a powiedz dlaczego ośkę wymieniłeś? Stara była już uszkodzona? Czy o coś innego chodzi ;p? Jak tam prace nad żółtym ,którego swapujesz? Ja już lucjana odstawiłem do garażu i czeka na swap. Bo jeszcze do tego dojdzie ,że zajeżdżę opony przed przeszczepem i chyba będę na felgach jeździł :p.

Awatar użytkownika
beben1982
Quad:: LS 500cc
Imię: Kamil
Kontakt:

Post autor: beben1982 » wt 21 paź, 2014

No niestety wyszło tak że to ja mu ją skrzywiłem :( Ale przez przypadek kręciliśmy bączki na Biskupicach i się zderzyliśmy tylnimi kołami. No u mnie nic się na szczęście nie stało a u Marcina niestety oś się poddała i skrzywiła.

Marcin ATV SWAP Garage

Post autor: Marcin ATV SWAP Garage » wt 21 paź, 2014

panowie powiem tak gdzie drwale rąbią tam wióry lecą :) czasem tak sie dzieje jak zabardzo sie wściekamy :) w sumie to nic takiego sie nie stało miała delikatne bycie przy prędkościach po wyżej 110km/h gdybym wiedział ze gość mi ja bez problemu wyprostuje to bym nie kupował teraz mam dwie ;)

a tu z innej beczki następna modyfikacja z ręcznego zrezygnowałem bo i tak nigdy nie działał a nawet jak już to tylko chwile więc olałem system postawiłem na dobre hamulce tylne dwu tłoczkowy zacisk BREMBO klocki o duzo większej powieszchni zrobiłem test i rewelacja :)

Obrazek

oraz przepalanie układu wydechowego ;)

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=UO7vWvxOM_Y[/youtube]

Awatar użytkownika
trauma
Quad:: LS 500
Imię: Dawid

Post autor: trauma » wt 21 paź, 2014

uhuhu jest moc :D. Lucjan z piekła rodem :] . Nie mogę się już doczekać momentu jak mój tak zagada :p

Awatar użytkownika
Ikar
Quad:: Honda xxc
Imię: Artur

Post autor: Ikar » wt 21 paź, 2014

Muszę przyznać że fajny pomysł z tym Brembo.
Ozo Drapers Squad

Awatar użytkownika
Tomek_LS500cb
Quad:: lucky star 500cb
Imię: Tomek

Post autor: Tomek_LS500cb » śr 22 paź, 2014

Dobre!!!! Jednak warto bedzie poczekac... pewnie do wiosny jeszcze kilka innowacji powstanie. Tylko z korzyscia dla mnie bo niektorych rzeczy nie trzeba bedzie juz przeszkadzac....
Reczny... hmmm nawet nie pamietam jak od dzialal.... tym bardziej ze w manualnej skrzyni quada mozna zostawic na biegu jezeli jest na jakiejs pohylej powierzchni

Marcin ATV SWAP Garage

Post autor: Marcin ATV SWAP Garage » śr 22 paź, 2014

a tutaj znalazłem w archiwum mój i kolegi który ma teraz tego czerwonego to były dwie pierwsze sztuki on go sprzedał bo był dosć zdezelowany juz jako baza do swapa a za kase kupił tego czerwonego zadbanego :)

Obrazek

Obrazek

to w nim była zostawiona oryginalna chłodnica od lucka i nawet gdy na dworze było 5 stopni to wentylator chodził cały czas podejezewam że koleś który go kupił miał problemy latem z chłodzeniem przy ostrym katowaniu w terenie.

Awatar użytkownika
eser
Quad:: LS SWAP 500
Imię: Romuald

Post autor: eser » śr 22 paź, 2014

Czy ktoś z użytkowników Lucka po SWAP'ie ma zamontowany Rollgaz? Jeżeli tak, to czy większa moc jest bardziej niebezpieczna w tym przypadku? Nie mam na myśli "starych wyżeraczy" :), ale przeciętnych użytkowników. Wiem, że zdania są podzielone. Zależy mi głównie na opinii Marcina, bo widział już wielu wsiadających po raz pierwszy na jego 500. :shock:

Marcin ATV SWAP Garage

Post autor: Marcin ATV SWAP Garage » śr 22 paź, 2014

zdecydowanie nie popieram rolgazu w quadzie kolega miał w tym czerwonym teoretycznie da sie przyzwyczaic bo on się przyzwyczaił ale jak zaczął sie uczyć stawiać na dwa tylne koła to tak mu sie odkręciło kiedys że on sobie straskał kość ogonową a w quadzie wygiął sie tylni uchwyt i starły sie z tyłu plastiki o 1 cm na rogach :) tak więc mając gaz w kciuku solidnie i mocno możemy trzymać sie kierownicy nawet w extremalnych sytuacjach i napewno niechcąco sie nam gaz nie odkręci :) a to nie 250 czy 300 i reakcja na gaz jest natychmiastowa nie bez kozery ktoś wymyslił takie rozwiazanie gazu atv nie którzy zakładaja rol gaz ze wzgledu na bolący kciuk mam na to rade przesmarować linke wtedy chodzi llekko :)

Zablokowany

Wróć do „ACCESS / Lucky Star”