SWAP Lucky Star

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami Access (dawniej Lucky Star)
Zablokowany
oki0778
Quad:: Lucky star 250
Imię: oki

Re: SWAP Lucky Star

Post autor: oki0778 » pt 17 paź, 2014

I jeszcze wachacz odwrocic i co w nim przerobic?

mar212
Quad:: Access

Post autor: mar212 » pt 17 paź, 2014

marcinSWAPcb500 pisze:mar212 widzę że plak na wyposażeniu jest ;) jak mi sie uda to jutro wrzuce foty po modyfikacjach mojego cisne rano na warsztat dokończyć dzieło bo na 16 ide na wesele może mi sie uda skończyc i zapodac fotki :)
Niestety zdjęcie nie jest moje, mój nie jest aż taki wypolerowany :P
Zdjęcie zostało mi z czasów jak walczyłem z moim wydechem, żeby go trochę wyciszyć, wtedy szukałem wszelkich informacji na temat oryginalnego wydechu od 450.
Poprzedni właściciel zrobił z oryginału przelot (watę i rurkę zostawił) ale i tak na przeglądzie robili problem z wydechem, więc na kolejny przegląd wspawałem taką krezę jak w oryginale i było znacznie ciszej, jednak zrezygnowałem z tego bo silnik stracił ładny "basowy" dźwięk, teraz wywaliłem krez i wstawiłem w to miejsce czyścik druciany i jest ok :D

Marcin ATV SWAP Garage
Quad:: Hulajnoga elektryczna
Imię: Marcin

Post autor: Marcin ATV SWAP Garage » pt 17 paź, 2014

dla tego ja zdecydowałem się na wydech od raptora bo mam do niego przykrecany db killer ,silencer czy kryze nazw jest kilka i jak to wkrecam to cisza jak makiem zasiał może nawet nagram filmik jaka jest róznica bez a z tą kryza poprostu opisać sie nie da zmierzę decybele i porównam bo mam taka aplikacje w telefonie ;) to wam zapodam wyniki testu na krótkim filmiku :D
Ostatnio zmieniony pt 17 paź, 2014 przez Marcin ATV SWAP Garage, łącznie zmieniany 1 raz.
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .

mar212

Post autor: mar212 » pt 17 paź, 2014

Fakt db killer to bardzo fajna rzecz...

Marcin ATV SWAP Garage

Post autor: Marcin ATV SWAP Garage » pt 17 paź, 2014

popatrz na filmik access lucky star 500cc prezentacja tam dobrze widać co i jak wszystkiego rzecz jasna ci nie jestem wstanie powiedziec nie mam na tyle czasu by ci wszystko mówić za dużo tego jak nie dacie z tatą rady to zapraszam :)

Gratiz
Quad:: Access SP450 (CB500)
Imię: Piotr

Post autor: Gratiz » sob 18 paź, 2014

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Napisałem, że jest bardziej cichy od oryginalnego tłumika, bo mój kumpel ma 450 w oryginale i miałem okazje to porównać:) mam nadzieje że uda mi się dorwać jakąś normalną kamerkę z dobrym dzwiękiem żeby wrzucić filmik jak teraz fajnie chodzi:)

Rurkę nacinałem diaksem, średnica rurki to około 25mm wewnętrznej średnicy. trochę prowizorka ale naprawde daję rade:) dziś przejeżdżałem koło policji i zero stresu nawet nie chcieli zatrzymać do kontroli;) wiec chyba jest ok:)

Marcin ATV SWAP Garage

Post autor: Marcin ATV SWAP Garage » sob 18 paź, 2014

panowie czy pamietacie tego białego lucka którego sprzedałem do Kędzieżyna koźla ?? ;)

chłopak odrobił lekcje :D

mar212

Post autor: mar212 » sob 18 paź, 2014

Gratiz pisze: Napisałem, że jest bardziej cichy od oryginalnego tłumika, bo mój kumpel ma 450 w oryginale i miałem okazje to porównać:) mam nadzieje że uda mi się dorwać jakąś normalną kamerkę z dobrym dzwiękiem żeby wrzucić filmik jak teraz fajnie chodzi:)
Rurkę nacinałem diaksem, średnica rurki to około 25mm wewnętrznej średnicy. trochę prowizorka ale naprawde daję rade:) dziś przejeżdżałem koło policji i zero stresu nawet nie chcieli zatrzymać do kontroli;) wiec chyba jest ok:)
A to teraz rozumie to porównanie ;)
W oryginale to perforowana rurka ma chyba średnice ok 37-40 mm , jak dobrze pamiętam, więc może cała tajemnica Twojego sukcesu wyciszenia jest w mniejszej średnicy.
Nacięcie rurki też spoko, może nawet lepiej niż otwory, bo szczeliny są mniejsze a dzięki temu mniejsze prawdopodobieństwo że wydmucha wełnę.
Wrzuć filmik chętnie posłucham jak teraz chodzi, i może też się skusze na taką modyfikację :P

Awatar użytkownika
Tomek_LS500cb
Quad:: lucky star 500cb
Imię: Tomek

Post autor: Tomek_LS500cb » sob 18 paź, 2014

Z czym odrobil lekcje kolega z bialego lucka????

Marcin ATV SWAP Garage

Post autor: Marcin ATV SWAP Garage » sob 18 paź, 2014

Tomek_LS300 pisze:Z czym odrobil lekcje kolega z bialego lucka????
no dodał filmik :)

Zablokowany

Wróć do „ACCESS / Lucky Star”