SWAP Lucky Star
Re: SWAP Lucky Star
I jeszcze wachacz odwrocic i co w nim przerobic?
Niestety zdjęcie nie jest moje, mój nie jest aż taki wypolerowanymarcinSWAPcb500 pisze:mar212 widzę że plak na wyposażeniu jest jak mi sie uda to jutro wrzuce foty po modyfikacjach mojego cisne rano na warsztat dokończyć dzieło bo na 16 ide na wesele może mi sie uda skończyc i zapodac fotki
Zdjęcie zostało mi z czasów jak walczyłem z moim wydechem, żeby go trochę wyciszyć, wtedy szukałem wszelkich informacji na temat oryginalnego wydechu od 450.
Poprzedni właściciel zrobił z oryginału przelot (watę i rurkę zostawił) ale i tak na przeglądzie robili problem z wydechem, więc na kolejny przegląd wspawałem taką krezę jak w oryginale i było znacznie ciszej, jednak zrezygnowałem z tego bo silnik stracił ładny "basowy" dźwięk, teraz wywaliłem krez i wstawiłem w to miejsce czyścik druciany i jest ok
-
- Quad:: Hulajnoga elektryczna
- Imię: Marcin
dla tego ja zdecydowałem się na wydech od raptora bo mam do niego przykrecany db killer ,silencer czy kryze nazw jest kilka i jak to wkrecam to cisza jak makiem zasiał może nawet nagram filmik jaka jest róznica bez a z tą kryza poprostu opisać sie nie da zmierzę decybele i porównam bo mam taka aplikacje w telefonie to wam zapodam wyniki testu na krótkim filmiku
Ostatnio zmieniony pt 17 paź, 2014 przez Marcin ATV SWAP Garage, łącznie zmieniany 1 raz.
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .
Fakt db killer to bardzo fajna rzecz...
-
popatrz na filmik access lucky star 500cc prezentacja tam dobrze widać co i jak wszystkiego rzecz jasna ci nie jestem wstanie powiedziec nie mam na tyle czasu by ci wszystko mówić za dużo tego jak nie dacie z tatą rady to zapraszam
-
- Quad:: Access SP450 (CB500)
- Imię: Piotr
Napisałem, że jest bardziej cichy od oryginalnego tłumika, bo mój kumpel ma 450 w oryginale i miałem okazje to porównać:) mam nadzieje że uda mi się dorwać jakąś normalną kamerkę z dobrym dzwiękiem żeby wrzucić filmik jak teraz fajnie chodzi:)
Rurkę nacinałem diaksem, średnica rurki to około 25mm wewnętrznej średnicy. trochę prowizorka ale naprawde daję rade:) dziś przejeżdżałem koło policji i zero stresu nawet nie chcieli zatrzymać do kontroli;) wiec chyba jest ok:)
-
panowie czy pamietacie tego białego lucka którego sprzedałem do Kędzieżyna koźla ??
chłopak odrobił lekcje
chłopak odrobił lekcje
A to teraz rozumie to porównanieGratiz pisze: Napisałem, że jest bardziej cichy od oryginalnego tłumika, bo mój kumpel ma 450 w oryginale i miałem okazje to porównać:) mam nadzieje że uda mi się dorwać jakąś normalną kamerkę z dobrym dzwiękiem żeby wrzucić filmik jak teraz fajnie chodzi:)
Rurkę nacinałem diaksem, średnica rurki to około 25mm wewnętrznej średnicy. trochę prowizorka ale naprawde daję rade:) dziś przejeżdżałem koło policji i zero stresu nawet nie chcieli zatrzymać do kontroli;) wiec chyba jest ok:)
W oryginale to perforowana rurka ma chyba średnice ok 37-40 mm , jak dobrze pamiętam, więc może cała tajemnica Twojego sukcesu wyciszenia jest w mniejszej średnicy.
Nacięcie rurki też spoko, może nawet lepiej niż otwory, bo szczeliny są mniejsze a dzięki temu mniejsze prawdopodobieństwo że wydmucha wełnę.
Wrzuć filmik chętnie posłucham jak teraz chodzi, i może też się skusze na taką modyfikację
- Tomek_LS500cb
- Quad:: lucky star 500cb
- Imię: Tomek
Z czym odrobil lekcje kolega z bialego lucka????
-
no dodał filmikTomek_LS300 pisze:Z czym odrobil lekcje kolega z bialego lucka????