SWAP Lucky Star

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami Access (dawniej Lucky Star)
Zablokowany
Awatar użytkownika
eser
Quad:: LS SWAP 500
Imię: Romuald

Re: SWAP Lucky Star

Post autor: eser » pt 17 paź, 2014

oki0778 pisze:Nie ukrywam ze bardzo napalony jestem na to.
Na pękanie ram, czy wytrzymywanie osiek? :no no no:

oki0778
Quad:: Lucky star 250
Imię: oki

Post autor: oki0778 » pt 17 paź, 2014

Napisz cos o tym swapie chodzi mi o to czy Quad byl uzytkowany przez jakis dluzszy okres np dwa lata

Marcin ATV SWAP Garage
Quad:: Hulajnoga elektryczna
Imię: Marcin

Post autor: Marcin ATV SWAP Garage » pt 17 paź, 2014

a to że w serii pęka wachacz i trzeba go pospawać to ci nie przeszkadza ?? poczekaj rok czy 2 lata poobserwój forum po pytaj tych co juz po zabiegu i wtedy zdecydujesz ja po swapie zrobiłem już w ciągu 1,5 roku zrobiłem 13 tyś km i rama mi nie pękła a widzisz jak jeżdżę a ośke jak sie boisz to zamów od 450 wtedy będziesz miał pewność ale to dodatkowy koszt .

i zkąd masz informację że ramy nie wytrzymuja??? mój i cała reszta które odemnie wyszły takiego problemu nie mają może jak ktos sie nie zna a sie za to zabiera to sa takie historie u nas nic takiego nie miało miejsca >
Ostatnio zmieniony pt 17 paź, 2014 przez Marcin ATV SWAP Garage, łącznie zmieniany 1 raz.
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .

mar212
Quad:: Access

Post autor: mar212 » pt 17 paź, 2014

Gratiz pisze:No wreszcie minął mi ból głowy :) zabrałem się za wyciszenie tłumika i chodzi ciszej niż oryginał 450 ;) no i dzwięk taki fajny basowy:P Myślałem, że straci troche na mocy ale odziwo nie stracił:) Wieczorem wrzucę kilka fotek zrobionych telefonem :P Marcin napisz mi na PW ile takie nerf bary, chyba bardziej mi się podobają niż moje oryginalne :P
Ciszej niż oryginał raczej nie może chodzić, przecież oryginalny tłumik ma homologacje i jest całkiem "cichy", oczywiście mówię tu o oryginalnym gdzie nikt nie grzebał i nic nie wycinał, a Twój to chyba tylko obudowę miał oryginalną :P
Tak jako ciekawostka to tłumik 450 po wyjściu z fabryki ma np taki krez wspawany na końcu wylotu, nie licząc innych rzeczy które go jeszcze bardziej wyciszają.
Załączniki
450.jpg

oki0778

Co to dwa lata mam czekac chce sie dowiedziec cos o tym przeciez to forum po to jest.

Marcin ATV SWAP Garage

mar212 widzę że plak na wyposażeniu jest ;) jak mi sie uda to jutro wrzuce foty po modyfikacjach mojego cisne rano na warsztat dokończyć dzieło bo na 16 ide na wesele może mi sie uda skończyc i zapodac fotki :)

mar212
Quad:: Access

Post autor: mar212 » pt 17 paź, 2014

Gratiz pisze:tłumik wygłuszyłem wełną mineralną, a wkład zrobiłem z rury od pompki oleju z beczki;) postaram się dzisiaj wrzucić ze dwie fotki;) jak nagram jak chodzi to też wrzucę;)
Bardzo dobrze zrobiłeś, mam nadzieję że ta rura którą tam wsadziłeś jest perforowana na całej długości.
Co prawda do tłumików jest specjalna wata, ale wełna też może być, chociaż może się okazać że spaliny ją szybko wydmuchają i będzie trzeba uzupełnić braki.
Czekam na filmik jak teraz brzmi Twoja maszyna, bo osobiście strasznie nie podoba mi się dźwięk z pustego wydechu, słychać tylko "brzęczący" hałas, za to na normalnym przelocie słychać już wyraźnie basowy pomruk :D

Marcin ATV SWAP Garage

oki0778 pisze:Co to dwa lata mam czekac chce sie dowiedziec cos o tym przeciez to forum po to jest.
no śmieję sie bo sam tak napisałeś najlepiej popytaj tych co jeżdżą juz długo a jak bys poczytał ten temat od poczatku to znalazł bys sopro informacji kóre cie interesuja bo ja nie bedę zachwalał bo brzydko to bedzie wyglądało ;)

oki0778

Spytam tak Bo Tato ma solidny Warzstat samochodowy czy udzielil by Pan jakichs wskazuwek jak to samemu zrobic

Marcin ATV SWAP Garage

tak trzeba wyjąść silnik z motocykla z całym niezbednym osprzętem do uruchomienia potem trzeba wyciągnąć stary silnik z quada i wsadzic ten dobrze go ustawic w ramie dospawać do ramy uchwyty pod silnik hondy zrobić układ chłodzenia, układ wydechowy, układ zasilania paliwem, układ elektryczny układ, napedowy to chyba tyle ;) jak tato dobry mechanik ma warsztat to zrobi bez problemu :)

Zablokowany

Wróć do „ACCESS / Lucky Star”