Gryf trophy 2007 (Mamry Challenge)

Archiwum imprez przeprawowych, które już się odbyły.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Planus

Post autor: Planus » pn 15 paź, 2007

Przyłączam sie do opinii poprzedników - rajd bardzo ciekawy i naprawdę dobrze zorganizowany .
Urozmaicony teren, sporo podstępnie umieszczonych pieczątek :evil: :wink: (jazda wydawałoby się najprostszą drogą, mogła skończyć się solidnym wklejeniem), trawersy, strome podjazdy - dla każdego coś miłego.

Na przyszłość warto chyba zadbać o lepsze i trwalsze oznaczenie miejsc gdzie są pieczątki - czarne litery na białym kartonie są widoczne, ale zbyt łatwo jest je zerwać. Warto dodać do tego jeszcze jakiś "maz" farbą, zawsze jakiś znak pozostanie.

Tak, że impreza generalnie dosyć nudna :mrgreen: , żaden quad nie przeorał niczyjego ogrodu, nikomu nie zabrano prawka, ratownicy medyczni nie mieli po co ruszać się z bazy, okoliczni mieszkańcy przyjaźnie nam machali ( i to nie widłami ) , a co do punktacji i zwycięzców nie było wątpliwości czy protestów (przynajmniej ja o niczym takim nie słyszałem).

Gratuluję Michałom organizacji, Zwycięzcom zwycięstwa, a Quadzikom wytrwałości w fotografowaniu i filmowaniu imprezy.

I czekamy na następną edycję :D .

Awatar użytkownika
mike

Post autor: mike » wt 16 paź, 2007

Gryf Trophy
GT podsumowanie, czyli próba pogodzenia wszystkiego i wszystkich .
Impreza zorganizowana w dniach 12-14 Października była dla nas , organizatorów trudnym
wyzwaniem i takowym miała być dla jej uczestników. Mamy nadzieję iż zamiar wytyczenia
mocno urozmaiconych tras , zawierających: strome podjazdy , szybkie szutry , głębokie brody i zdradliwe bagna udał nam się prawie w 100 % , napisałem prawie gdyż sporo się nasłuchaliśmy o tym że przesadziliśmy z gęstymi krzaczorami – przepraszamy , następnym razem zmniejszymy ich ilość do 1 ha (zresztą sami uczestnicy przyczynili się do zmniejszenia ilości krzaczorów co zaobserwowaliśmy na niedzielnym obchodzie trasy :D ) Udało się nam nawet poprowadzić trasę blisko plaży a przy jednej z prób na nią wjechać (co prawda był to brzeg zatoki Puckiej a nie morza ,ale zawsze to ta sama woda co w Bałtyku ) Dzięki uprzejmości właściciela , malowniczego wąwozu w Puszcy Darżlubskiej , udało nam się ominąć formalistów z Lasów Państwowych którzy niezbyt chętnie by widzieli quady na swoich gruntach. ( tutaj niestety mały zgrzyt , ktoś z uczestników rajdu rozrył Panu Właścicielowi świeżo zasadzone choinki - brzydal jeden :evil: !!!! , na szczęscie nasze i uczestników przyszłych edycji , kilka dodatkowych biletów narodowego banku polskiego załagodziło sytuację a dodatkowe szkło wykwintnego polskiego wyrobu przywróciło wiarę w quadową brać oraz uśmiech na twarzy Pana W. :mrgreen: )
Wąwóz był ciężką próbą dla wyciągarek , o czym przekonało się kilku uczestników rajdu,
tutaj nowicjusze przekonywali się na własnej skórze co znaczy dobry partner i jak wiele
można zdziałać w teamie . W czasie gdy wytyczaliśmy punkty wiele z prób wyglądało
na proste ale padający przez kilka dni przed rajdem deszcz podniósł skale trudności do poziomu „hard” a w niektórych miejscach nawet do „dead level” Błoto na trasie w niektórych miejscach było tak głębokie że z trudem radziły sobie z nim quady a nawet terenówki na 30” simexach. Poza wymagającymi próbami było także sporo tras widokowych , dających szanse poznania uroków Kaszub Północnych – Powiatu Puckiego, którego to włodarze ze Starostą panem Arturem Jabłońskim fundatorem pucharów na czele, zezwolili na naszą imprezę.
Postaraliśmy się także o dodatkową ,nową atrakcję jaką był nocny OEs , na próbie tej uczestnicy pokonywali kręty do bólu i trudny wydzielony odcinek toru motoquadocrossowego . Niestety nie wszyscy uczestnicy rajdu do niego dotarli .
Najszybszym zawodnikiem okazał się Mirek Zyzek na Yamaszce G700
Ciekawostką jest to , że ów tor został wybudowany w szczerym polu przez miejscowych rolników , których to fantazje co do przebiegu trasy mogliśmy wszyscy podziwiać :mrgreen: (jak znajdę czas to zrobię szkic przebiegu toru , bo naprawdę jest bardzo ciekawy)
Jeśli ktoś pokonywał trasę jako turysta to mógł zaliczać próby o wartości do 300 pkt ale za to miał czas na podziwianie przepięknych krajobrazów oraz starych , nieco zdewastowanych przez ząb czasu dworków .
Rajd podzielony był na etap nocny i dzienny z oddzielnymi kartami drogowymi , uczestnicy mieli dowolność wbijania pieczątek , co bardzo chwalili a dla nas organizatorów
było dodatkowym utrudnieniem – trzeba było wytężać wzrok aby odczytać zapis. Wyniki liczyliśmy na bieżącą zaraz po zdaniu karty co umożliwiło nam szybki przekaz informacji o
wynikach poszczególnych etapów . Klasyfikacja była gotowa już po 30 minutach od zjazdu z trasy ostatniego zawodnika ( Co uważamy za nasz największy sukces –czego dowodem są wypowiedzi na forum – ale se przykadziłem :wink: )
Całą klasyfikacje przedstawi wam na forum Michał Mazurek
Informacja dla mniej zorientowanych uczestników rajdu :
Michał Mazurek to ten z ciemnymi włosami
Michał Deling to ten z lekko siwiejącą czupryną
Pozdrawiam Michał Deling M I K E

Startuję na Posła moje hasło wyborcze to :
" Udostępnić lasy państwowe dla quadów i crossów , korzystajcie do bólu :!: :mrgreen: "

shogun
Quad:: C 330

zaległe fotki z Gryfa

Post autor: shogun » wt 16 paź, 2007

kilka fotek od ekipy szczecińsko-stargardzko -płocko-zielonogórskiej....ale rozpiętość pewnie z 1100 km.....
Załączniki
PA130037.JPG
PA130034.JPG
PA130032.JPG
PA130031.JPG
PA130025.JPG
PA130021.JPG
PA130016.JPG
PA130012.JPG
PA130006.JPG
punkt za "500"
punkt za "500"
...dzień dobry...

Awatar użytkownika
Grzegorz Głowienka
Administrator
Quad:: testowy :)
Imię: Grzegorz
Kontakt:

Post autor: Grzegorz Głowienka » wt 16 paź, 2007

Poniżej Klasyfikacja Gryf Ttophy, którą dostałem od Michała Mazurka...
(miejsce / nr startowy / Imię i nazwisko / Liczba pkt.)

ATV Ekstremalna

1 15 Mariusz Kulak 16400
2 43 Daniel Dybowski 16320
3 14 Dariusz Wyszyński 16300
4 44 Paweł Malanowski 16240
5 1 Mirosław Zezyk 14900
6 2 Wojciech Planer 11980
7 6 Darek Rolnicki 11800
8 7 Michał Ungurian 11100
9 4 Roman Piotrowski 10700
10 9 Michał Janiak 9620
11 17Sławomir Wajdzik 9400
12 25Jarosław Małkus 9300
13 16Adam Nowicki 8200
14 8Maciek Janiak 8090
15 24Marcin Lipski 7900
16 10Krzysztof Sanowski 6700
17 40Sławek Zabieglik 6400
18 41 Zdzisław Mielewczyk 6100
19 39 Wojciech Kwidziński 6000
20 18 Marek Tarkowski 5700
21 48 Bartłomiej Domogała 2600
22 47 Bartłomiej Ślezioński 2340
23 11Jan Paweł Rościszewski 2300
24 20Ireneusz Pilis 2100
25 37Jarosław Adamiak 2000
26 21Piotr Jachura 1860
27 19Arkadiusz Andrałojć 260
28 22Bartek Wachowski 220

ATV Turystyczna

1 5 Krzysztof Galiński 11500
2 42 Marek Talar 11280
3 3 Tomasz Studziński 7600
4 38 Sebastian Muszyński 7400
5 29 Piotr Chwieśko 5280
6 12 Jacek Gumiński 4680
7 27 Bartosz Czekaj 5260
8 33 Florian Ruszewski 5200
9 26 Jacek Czekaj 5040
10 28 Łukasz Kulikowski 4900

Motocykle

1 23 Jakub Malinowski 9600
2 35 Mariusz Jabłoński 7500
3 32 Waldemar Baranowski 4900
4 34 Michał Grabowski 4500
5 36 Ireneusz Baranowski 1400
Póki co quadowa emeryturka :)

Awatar użytkownika
Krzysztof Wronowski

Post autor: Krzysztof Wronowski » wt 16 paź, 2007

Brawa dla Mariusza za I miejsce , walka była bardzo wyrównana i dosłownie pojedyńcze punkty decydowały o miejscach na "pudle"
Bronek , "wiecznie czwarty" , życzę wytrwałości by starczyło ci zaparcia do wejścia na podium :)
3fun - bo quady są naszą pasją

Awatar użytkownika
Grzegorz Głowienka
Administrator
Kontakt:

Post autor: Grzegorz Głowienka » śr 17 paź, 2007

Właśnie dostałem maila ze sprostowaniem do wyników:
"Jedno sprostowanie.
Marek Tarkowski zajął 11 miejsce razem ze Sławomirem Wajdzikiem z ta
samą 9400 liczbą punktów.
Niedopatrzenie wynika z nie podpisanej karty drogowej.
Zdarza się

Pozdrawiam.
Michał"

brylant
Quad:: G7
Kontakt:

Post autor: brylant » czw 18 paź, 2007

Kurcze zapomniałem ogłosić na rajdzie że znalazłem rękaiwczke alpinestars czarno czerwoną cross może ktoś zgubił to proszę się zgłosić.
Yamaha Grizzly 700 black carbon
http://www.quadteam.pl

Awatar użytkownika
Grzegorz Głowienka
Administrator
Kontakt:

Post autor: Grzegorz Głowienka » czw 18 paź, 2007

BRYLANT:
Kurcze zapomniałem ogłosić na rajdzie że znalazłem rękaiwczke alpinestars czarno czerwoną cross może ktoś zgubił to proszę się zgłosić.
Znaki szczególne dwie małe dziurki od strony dłoni :) - to chyba moja...
Ale wiesz Brylant ile ona będzie warta za kilka lat - więc nie wiem czy mi ją zwrócisz :mrgreen:

brylant
Quad:: G7
Kontakt:

Post autor: brylant » czw 18 paź, 2007

Heheh to mam cie tak prawdopodobnie może być twoja nie zakładałem jej ale była b .czysta więc prawdopodobnie masz szanse. Czekam na propozycje.... hihihi.
Yamaha Grizzly 700 black carbon
http://www.quadteam.pl

Awatar użytkownika
Arecki
Moderator
Kontakt:

Post autor: Arecki » czw 18 paź, 2007

Brylant tylko nie sugeruj prywatyzacji rękawiczki bo licho nie śpi... :) A potem konferencję zwoła i co z tego będzie?

8)
.:GALEON:.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Imprezy przeprawowe”