używany quadzik - na co zwrócić uwagę

Wszelkie sprawy związane z eksploatacją, serwisowaniem, silnikiem, elektryką, skrzyniami biegów, przeniesieniem napędu, zawieszeniem, oponami, tuningiem oraz wszelkimi poradami technicznymi...
ODPOWIEDZ
pit0000
Kontakt:

używany quadzik - na co zwrócić uwagę

Post autor: pit0000 » czw 18 paź, 2007

Do tej pory bawiłem się w enduro, ale po kilku okrążeniach na quadziku jestem pewien że to jest to. Interesuje mnie coś sportowego, z racji postury chyba poniżej 450 nie ma co schodzić, a wiec raptor 660, trx - to mi na razie wpadło w oko - jedyna obawa to to czy wystarczy na zakup w miarę bezawaryjnego sprzętu 16-17 tys. (są ogłoszenia na allegro - ale nie jestem w stanie ocenić czy za te pieniądze można kupić coś w dobrym stanie - a nie zużytego gniota) - tak naprawdę to jedynie obawa przed złym zakupem mnie jeszcze powstrzymuje
- na co trzeba zwrócić uwagę ?
- co jeszcze można kupić - wiem że jest jeszcze suzuki ale nie znam się na ich nomenklaturze
- czy kfx 700 to ta sama bajka co poprzednie (podoba mi się kardan i automat, natomiast obawim się obsługi (trwałości) automatu i ewentualnych napraw(dostępność części)

quadzik będzie służył do szybkiego latania po bocznych drogach i lasach (musi mieć homologację)

z góry dzięki - proszę o rady - wiem że temat rzeka - ale od czegoś muszę zacząć :mrgreen:

PK.

Awatar użytkownika
Ruszko
Moderator
Quad:: Suzuki LTR 450 sprzedam
Imię: Bartosz
Kontakt:

Post autor: Ruszko » czw 18 paź, 2007

przeszukaj tutaj wszystkie moje posty i znajdz link do atvpolska - tam bodajze pan o nicku Tippo ladnie to wszystko opisal pozdrawiam :P
Udało mi się dojść z niczego do czegoś, wystarczy silna wola, pasja i marzenia, to one motywują mnie do działań.
W życiu nie ma rzeczy niemożliwych, pieniądze są nieważne, liczysz się Ty - sam!
110ccm->SMC 250->LTZ 400->LTR 450->...?...DAKAR!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż quadowy”