II Piknik Miłośników Atv i Motocykli oraz Puchar Lucky Star

Archiwum bezciśnieniowych imprez turystycznych, integracyjnych i zlotowych.
Awatar użytkownika
2m.team

II Piknik Miłośników Atv i Motocykli oraz Puchar Lucky Star

Post autor: 2m.team » wt 16 paź, 2007

Ponownie w tym sezonie zapraszamy wszystkich entuzjastów quadów i motocykli na II Piknik na Torze off-road firmy Wiktoria, który odbędzie się 4 listopada w niedzielę 2007 r. Gorąco zapraszamy także posiadaczy samochodów terenowych do sprawdzenia swoich możliwości na torze.

Tor:
położony w Prabutach koło Długosiodła, niespełna 70 km od Warszawy, w przepięknej okolicy Puszczy Białej. Ponad 4 ha terenu (stara piaskownia i las) dostępnego do zabawy.
Pętla dla quadów i motocykli ma długość ok. 2500m i została odpowiednio poszerzona i uproszczona po doświadczeniach z I Pikniku (nie wszyscy radzili sobie kondycyjnie z tak trudnym terenem podczas 30 minutowego biegu). Zawodnikom o zróżnicowanym poziomie i sprzęcie gwarantujemy możliwość swobodnego ścigania się i wyprzedzania.

Zawody:
odbędą się jak ostatnio w dwóch turach dla każdej grupy (quady z podziałem na klasy, motocykle i samochody). Pierwszy wyścig 30 min, drugi 20 min. Będą to biegi typu "cross country" - terenowy mix.

Konkurencje dodatkowe:
próba podjazdu, jazda z jakiem, czasówki...
rozegrane zostaną w bliskim otoczeniu toru.

Lucky Star:
posiadaczy quadów tej marki szczególnie gorąco zapraszamy do wzięcia udziału w zmaganiach. Nie chodzi tu tylko o ściganie się, lecz o sprawdzenie siebie i swojej maszyny w takich warunkach terenowych. Gwarantuję, że wzięcie udziału w imprezie każdemu posiadaczowi LS-a dostarczy sporo doświadczenia i obycia z quadem. Na I Pikniku LS 300 (na którym jechałem :D )zajął 3 miejsce, po Raptorze i KVX 750, więc sami pomyślcie...może być fajnie.

Nagrody:
uczestnicy, którzy zajmą miejsca 1-3 w każdej grupie zostaną nagrodzeni pucharami i dyplomami.

Wyżywienie:
wszystkim uczestnikom, którzy opłacą wpisowe przed rozpoczęciem zawodów, zapewniamy gorący posiłek. Proponujemy jednak zaopatrzyć się we własnym zakresie w krzesełka i grille, na torze jest wiata ale przy ładnej pogodzie nie ma to jak pod gołym niebem.

Wpisowe:
80 zł - quady i motocykle, samochody jeszcze w trakcie ustalania, impreza będzie ubezpieczona, uczestników prosimy jednak o opłacenie (jeżeli nie mają) polisy NW - sami wiecie dlaczego.

Zakwaterowanie:

1. w odległości 500 m od toru znajduje się Ośrodek Konferencyjno-Szkoleniowy "Lipnik Park" www.lipnik-park.pl
2. Zajazd Bias zajazd 0-29 742-30-01 Wyszków
3. Bursa Szkolna - Schronisko schronisko 0-29 742-34-40 Wyszków
4. Leśny Dworek, 0-29-7425755, Wyszków, al. Wolności 42,
5. Hotel MOSiR, (0-29) 742 54 51, ul. Tadeusza Kosciuszki 54, Wyszków
6. ZDZ. Centrum Kształcenia w Wyszkowie, tel/fax. 0 29 742 42 54, Wyszków, Komisji Edukacji Narodowej 2

Zgłoszenia prosimy nadsyłać mailem: 2m.team@wp.pl . W odpowiedzi otrzymają Państwo szczegółowy plan imprezy łącznie z dokładną mapą dojazdu.

wszelkie informacje:
Przemek 503093600

mimi

Re: II Piknik Miłośników Atv i Motocykli oraz Puchar Lucky S

Post autor: mimi » wt 16 paź, 2007

.
Pętla dla quadów i motocykli ma długość ok. 2500m i została odpowiednio poszerzona i uproszczona po doświadczeniach z I Pikniku (nie wszyscy radzili sobie kondycyjnie z tak trudnym terenem podczas 30 minutowego biegu) - to ja pierwszy raz na torze :wink:

Polecam ten tor jest super , ja przyjechałem 380 km - warto było :twisted:

No i podziękowania dla organizatorów za wspólne nocne upalanie po leśnych
ostępach :D

Przepiękna okolica na weekend , w dodatku maasa grzybów :mrgreen: tak że rodzinka
miała dodatkowe zajęcie :lol:

Polecam knajpkę - szałas w rynku Długosiodla /super zupa z świeżych borowików :P

Awatar użytkownika
2m.team

oczywiście będziesz na II Pikniku, będzie trochę więcej atrakcji.

Awatar użytkownika
2m.team

mapka dojazdu

Awatar użytkownika
2m.team

Obrazek

jedno okrążenie

Awatar użytkownika
prezziguzzi
Kontakt:

Post autor: prezziguzzi » śr 17 paź, 2007

bardzo interesująco się to zapowiada :D
.:GALEON:.

mimi

Post autor: mimi » śr 17 paź, 2007

2m.team napisał: oczywiście będziesz na II Pikniku, będzie trochę więcej atrakcji.
nie wiem jeszcze :?: , ale jak nie bedzie sniegu to zapinam przyczepę :twisted: i gonimy do Was :wink:
Ostatnio zmieniony czw 18 paź, 2007 przez mimi, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
2m.team

Post autor: 2m.team » śr 17 paź, 2007

to czekamy i zabierz znajomych quadowników :D

Awatar użytkownika
2m.team

rozbudowa toru

Post autor: 2m.team » sob 27 paź, 2007

Chciałbym wszystkich poinformować, że we wtorek na tor wjeżdża fadroma i będziemy go poszerzać a także usypiemy kilka hopek. Mam nadzieję że po poprawkach tor będzie jeszcze szybszy i atrakcyjniejszy dla zawodników.

p.s.
mój nowy numer: 512993013

Awatar użytkownika
2m.team

Post autor: 2m.team » pn 29 paź, 2007

Z powodu małej liczby zgłoszeń na zawody cross-country, na dzień dzisiejszy odwołuję je. Impreza "II Piknik Miłośników ATV" odbędzie się bez zmian, będzie grill, pościgamy się itp.. Oficjalnie nie rozegramy tylko zawodów, poganiamy się między sobą. Osoby zainteresowane gorąco zapraszamy.
tel. 512993013

ODPOWIEDZ

Wróć do „Imprezy turystyczne, integracyjne i zloty”