gasnie gdy sie rozgrzeje 500irs
-
- Quad:: KYMCO 500 IRS
- Imię: Krzysiek
gasnie gdy sie rozgrzeje 500irs
Witam: problem jest następujacy , posiadam 500irs odpala bez problemu , i dopóki się nie zagrzeje od odpalenia czyli jakies 2-3 minuty chodzi pięknie(jest moc), natomiast później obroty zaczynają wariować , zwalniać i wkońcu quad gasnie. Kiedy chce go odpalić na gorącym silniku musze wcinac gaz i go trochę męczyć aby zapalił. Kiedy już zapali nie ma siły , to wszystko sie dzieje jak sie zagrzeje bo kiedy jest zimny pierwsze minuty jest ok. Miał ktoś taki problem i jak ewentualnie sobie z tym poradziliście , bo mi się już pomysły kończą.
-gaznik wyczysciłem
-swieca wymieniona
-olej wymieniony
-filt wyczszczony
-kompresja właściwa
-elektryka sprawdzona
co można jescze sprawdzić , bo mechanik chce rozkręcać silnik ale nie wiem czy to bedzie konieczne proszę o podpowiedzi jeżeli macie jakies pomysły
-gaznik wyczysciłem
-swieca wymieniona
-olej wymieniony
-filt wyczszczony
-kompresja właściwa
-elektryka sprawdzona
co można jescze sprawdzić , bo mechanik chce rozkręcać silnik ale nie wiem czy to bedzie konieczne proszę o podpowiedzi jeżeli macie jakies pomysły
- DKfan
- Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
- Imię: Jacek
Re: gasnie gdy sie rozgrzeje 500irs
Jedyny mój rozsądny pomysł to odpowietrzenie baku. Gdy zacznie ci przygasać otwórz bak
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad
M&M sQuad
Witam, mam podobny problem z mxu 500 bez irs.Quad jak jest zimny to pali na dotyk, wystarczy że polatam na nim jakąś godzinke i zaczyna się problem , zaczyna gasnąć na wolnych obrotach i jest problem z odpaleniem. Czasami wystarczy odczekać 2-3 minutki i odpali a czasami muszę go trochę pomeczyć i zapala.
Nigdy się nie zdarzyło żeby zgasł na wysokich obrotach podczas jazdy tylko jak dojeżdzam do przeszkody i muszę odpuścic wtedy gaśnie. Jak zgaśnie i już go odpale to moc silnika jest ok.
Gaznik wyczyszczony, cewka wymieniona, zawory wyregulowane
Czy ma ktoś jakiś pomysł gdzie szukać usterki????????
Nigdy się nie zdarzyło żeby zgasł na wysokich obrotach podczas jazdy tylko jak dojeżdzam do przeszkody i muszę odpuścic wtedy gaśnie. Jak zgaśnie i już go odpale to moc silnika jest ok.
Gaznik wyczyszczony, cewka wymieniona, zawory wyregulowane
Czy ma ktoś jakiś pomysł gdzie szukać usterki????????
- Ranid
- Quad:: CF Moto 500 long [był Grizzli 700]]
- Imię: Mirek
Mam CF 500 na gażniku i też takie objawy miałem,okazało się że przewód paliwowy do gażnika nagrzewał się i paliwo leciało z powietrzem i gasł.Zastosowałem folie aluminiową na przewodzie i blisko rury wydechowej żeby ograniczyć ciepło,już pół roku i spokój,nawet jak były te upały to nic się nie działo.
Dzieki !!!!!!!!!!
Sprawdzę , jak na to wpadłeś?
- Ranid
- Quad:: CF Moto 500 long [był Grizzli 700]]
- Imię: Mirek
Koledzy z forum CF-ki podpowiedzieli i zadziałało ale czy w twoim modelu to nie wiem.mario1978 pisze:Dzieki !!!!!!!!!!
Witam wszystkich.
Mam dokładnie takie same objawy, quad MXU 550i na wtrysku. I po rozgrzaniu jak jest gorąco to na wolnych obrotach gaśnie. Im jest bardziej rozgrzany tym jest to bardziej dokuczliwe. Jak nim jadę i gaz jest wciśnięty to nigdy mi nie zgasł. zawsze na wolnych obrotach.
Pytanie do kolegi "mario1978" czy udało Ci się rozwiązać problem? Czy opisywany tu patent pomógł ?
Mam dokładnie takie same objawy, quad MXU 550i na wtrysku. I po rozgrzaniu jak jest gorąco to na wolnych obrotach gaśnie. Im jest bardziej rozgrzany tym jest to bardziej dokuczliwe. Jak nim jadę i gaz jest wciśnięty to nigdy mi nie zgasł. zawsze na wolnych obrotach.
Pytanie do kolegi "mario1978" czy udało Ci się rozwiązać problem? Czy opisywany tu patent pomógł ?
-
- Quad:: Kymco mxu 550
- Imię: Jarosław
Witam
Problem w Kymco MXU 550 i .Rozgrzany gaśnie.Wymieniona cewka zapłonowa i świeca .Co może być problemem.Proszę o pomoc.
Problem w Kymco MXU 550 i .Rozgrzany gaśnie.Wymieniona cewka zapłonowa i świeca .Co może być problemem.Proszę o pomoc.
-
Witam
-
[Witam
Czy problem z gaśnięciem rozgrzanego quada Kymco MXU 550 rozwiązał pan. Jak tak to co było przyczyną.Prosze o odpowiedź
Czy problem z gaśnięciem rozgrzanego quada Kymco MXU 550 rozwiązał pan. Jak tak to co było przyczyną.Prosze o odpowiedź