SWAP Lucky Star
- Tomek_LS500cb
- Quad:: lucky star 500cb
- Imię: Tomek
Re: SWAP Lucky Star
Szukam fajnej okleiny na lucjana... pisalem do kilku firm ktore sie tym zajmuja... ale nadal czekam na odpiwiedz czy mi przesla jakis wstepny projek i wycene... jak napisza to dam znac.... oczywiscie okleina z logiem honda ls 500... hehe<br />Blitzmoto robi fajne okleiny... tylko ciekawe ile krzykna za wykonanie czegos takiego... widzialem ze juz robili jakiegos lucka<br /><br />A ja chcilem sobie zrobic cos w tym stylu<br /><br />Co o tym myslicie??<br/>
- 660760239
- Quad:: Can am 1000 XMR kawasaki kfx 450 cf moto 500 long
- Imię: Damian
Mam pytanie pomalowałem quada farbą akrylową ale odpryska i gdy polałem benzyną spływa.Więc planuje pomalować inna lepsza czy musze coś robić papierem ściernym czy mogę poprostu scierać ją benzyną bo tak schodzi.A później tylko odtuscic i podkład.?
- Tomek_LS500cb
Powinienes przetrzec to delikatnie drobnym papierem badz tez taka specjalna ala szmatka do matowania powierzchni... odtluscic... podklad i lakier...
-
- Quad:: Hulajnoga elektryczna
- Imię: Marcin
panowie nie wiem czy zauważyliście ale ja nie zmieniam koloru pierwotnego quada tylko odcinam go na błotnikach i maluję na czarny mat ale tylko błotniki tam sie paliwo nie leje nigdy nie malowałem quada żadnym innym kolorem tylko czarny mat i tylko te miejsca o których mówię a zanim pomaluje te błotniki to je odtłuszczam później matowię papierem o gradacji 400 na wode potem jeszcze raz odtłuszczam wtedy na to zmatowione odtłuszczone psikam bezbarwnym podkładem w sprayu którego nawet nie widac gdzie prysnołem bo tak szybko odparowywuje (schnie ) i dopiero na to psikam zwykły akryl mat nie za grubo bo sie pozlewa lepiej na kilka warstw by ładnie pokryło ale żeby nie narobic zacieków i tyle myję go karcherem nic mi nie odłazi pewnie wiadomo czasem jakiś odprysk się trafi od kamieni jak jeździmy jeden za drugim ale później można takie miejsce przypsikać jak wyschnie wszystko sie zlicowywuję i nie widac że było dopsikane później ja jeszcze po myciu stosuje plaka by ożywić palstiki co prawda w terenie szybciej sie zakuzy ale po myciu i wyschnięciu jak sie psiknie plakiem i ładnie przetrze bawełniana szmatka to świeci sie jak baranie jajka dla tego mój tak ładnie na zdjęciach wychodzi hehe
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .
Panowie sprzedalem dzisiaj TRXa i jestem na etapie kupna ls'a by go pozniej ze swapowac. Tylko takie pytanie. Elektryka nie swiruje wam po przerobce? Ja w moim poprzednim ls mialem problemy z elektryka. No i jak z jazda i odpalaniem w zimie? I jeszcze jedno czy np do wymiany oleju dostep jest dobry tzn czy nie trzeba polowy quada rozbierac? Plastiki mocowane na jakies zatrzaski ze nie ma problemu z ich sciagnieciem? I jak z jazda po kaluzach nie swiruje nic pozniej? Wiem ze duzo pytan ale chce miec pewnosc zanim kupie ls. Swap podoba mi sie bardzo :p
- Tomek_LS500cb
Z tego co ja wiem i widzialem na filmikach i zdjeciach ktore wrzucal Marcin to elektryka w wiekszosci pochodzi od hondy... z lycka to tylko chyba oswietlenie i czujnik predkosci..
Plastiki sa nie ruszane... czyli wszystko jest tak jak w kazdym lucku... wiec kilka srobek.. kilka spinek i to wszystko..
Co do jazdy po kaluzach to co ma sie z nim dziac... silnik szczelny... gazniki z dolotem u gory...
Odpalanie zima... mysle ze serce z cebuli napewno lepiej znosi zimowa pore niz lucek... bo w oryginale roznie bywa...
Powiem tak ze silnik z lucka nie jest najgorsza konstrukcja i jako tako nie ma z nim wiekszych problemow... jednak cala otoczka silnika(osprzet) pozostawia wiele do zyczenia....
Ja mieszkam w Irlandi.. tu motory z racji braku jako takiej zimy używane sa przez caly rok... mam kilku znajomych ktorzy pracuja w firmach kurierskich i jezdza badz tez jezdzili na cebulach i powiem ze to jeden z najbardziej szanowanych sprzetow... pelen podziw dla nich ze nawet jak trafialy sie naprawde zimowe dni z temp. ok -10 ° delikatnym sniegiem .. ci wariaci wyjezdzali na motorach na ulice... z tego co mi wiadimo nigdy nie zawodzily.. a i nabijaly naprawde imponujace przebiegi..
Przez dluzszy czas szukalem hondy do przeszczepu na tutejszym rynku ale nie moglem nic znalesc. W pewnym momencie pomyslalem czemu tu tak malo hondy cb... nic mylnego... poprostu nikt sie tego nie pozbywa... a jak juz cos bylo na sprzedaz to w stanie agonalnej smierci z przebiegiem przekraczajacym cyferki na liczniku... a uwierzcie mi jezdzi tu jeszcze troche tego sprzetu.. a wiekszosci kurierzy..
Moim skromnym zdaniem wybor tego silnika trafiony w 100%.. ku naszej uciesze.. no i super ze jest ktos kto moze tchnac nowe zycie w watlego lucka..
Plastiki sa nie ruszane... czyli wszystko jest tak jak w kazdym lucku... wiec kilka srobek.. kilka spinek i to wszystko..
Co do jazdy po kaluzach to co ma sie z nim dziac... silnik szczelny... gazniki z dolotem u gory...
Odpalanie zima... mysle ze serce z cebuli napewno lepiej znosi zimowa pore niz lucek... bo w oryginale roznie bywa...
Powiem tak ze silnik z lucka nie jest najgorsza konstrukcja i jako tako nie ma z nim wiekszych problemow... jednak cala otoczka silnika(osprzet) pozostawia wiele do zyczenia....
Ja mieszkam w Irlandi.. tu motory z racji braku jako takiej zimy używane sa przez caly rok... mam kilku znajomych ktorzy pracuja w firmach kurierskich i jezdza badz tez jezdzili na cebulach i powiem ze to jeden z najbardziej szanowanych sprzetow... pelen podziw dla nich ze nawet jak trafialy sie naprawde zimowe dni z temp. ok -10 ° delikatnym sniegiem .. ci wariaci wyjezdzali na motorach na ulice... z tego co mi wiadimo nigdy nie zawodzily.. a i nabijaly naprawde imponujace przebiegi..
Przez dluzszy czas szukalem hondy do przeszczepu na tutejszym rynku ale nie moglem nic znalesc. W pewnym momencie pomyslalem czemu tu tak malo hondy cb... nic mylnego... poprostu nikt sie tego nie pozbywa... a jak juz cos bylo na sprzedaz to w stanie agonalnej smierci z przebiegiem przekraczajacym cyferki na liczniku... a uwierzcie mi jezdzi tu jeszcze troche tego sprzetu.. a wiekszosci kurierzy..
Moim skromnym zdaniem wybor tego silnika trafiony w 100%.. ku naszej uciesze.. no i super ze jest ktos kto moze tchnac nowe zycie w watlego lucka..
-
Ja tylko powiele słowa Tomka elektryka luciana to tylko oświetlenie i licznik wszystko inne to HONDA odpalanie zimą bez problemowe z ta róznicą tylko że wtedy używamy do odpalenia ssania gdzie przez resztę roku gdy temperatura jest wyższa nie trzeba go używać wystarczy troszkę gazu dodać . Ja dowiedziałem sie że w Anglii używali ich listonosze i naprawde tam te motocykle waliły przebiegi jak u nas samochody a co do oleju to bagnet masz z prawej strony a korek spustowy od dołu wszystko na wierzchu ja najpierw składam lucjana a na koniec dopiero wymieniam olej jedynie świece żeby wymienić to juz by trzeba sciągnąć plastik i bak dla tego warto by przy robieniu Swapa wymienić je odrazu jak wszystko jest na wierzchu fajne jest to że jak ci w jedno cylindrowym zarzuci świece albo szlak ja szczeli to masz lipe i stoisz tu masz 2 gary na jednym kiedys leciałem 90 km/h w dwóch później okazało sie że nagar sie oderwał i paproszek wpadł między elektrody jednej świecy zapłonowej i pali tylko na jeden ale 40 km do domu dojechał na drugim
Ostatnio zmieniony wt 16 wrz, 2014 przez Marcin ATV SWAP Garage, łącznie zmieniany 1 raz.
Ok dzięki za odpowiedź jeśli elektryka z hondy to mnie uspokoiło :]. Myślę ,że jak dobrze pójdzie to jeszcze w tym tyg uda mi się znaleźć jakiegoś LS'a i pisałbym się na najbliższy możliwy termin swapa . A jeszcze pytanie robił Pan może jakiegoś z woj. Lubelskiego? Jak byłaby możliwość to chętnie bym sobie jeszcze obejrzał go na żywca .
-
nie pan tylko Marcin a najbliżej ciebie to robłem chłopakowi z Radomia cały ten temat który tutaj jest załozony to wsumie jego jest zawsze możesz przyjechać do Częstochowy pozwiedzać klasztor na Jasnej Górze a ja mieszkam 3 km obok klasztoru więć trzaśniesz sobię rundkę po okolicy to będziesz wiedział czy to jest to czego oczekujesz ps nie śpiesz sie bo tydzien czy 2 cię nie zbawia a warto poszukać ładnej sztuki to procentuje na dłuższą metę a ja też będę wolny za ok 2 tyg najwczesniej więc na spokojnie
Ok. Poogladalem sobie troche filmow jak to idzie i raczej na pewno jest mocniejszy noz trx Ok wiec Marcin ja przeznacze te 2 tyg na poszukiwanie Ls zdrowego i rezerwuje wstepnie termin na swapa kiedy bedzie Ci odpowiadac takze juz mozesz szykowac dla mnie jakis zdrowy piecyk z cebuli